Технология на Gigaset обединява фиксирани мрежи и мобилни комуникации

Технология на Gigaset обединява фиксирани мрежи и мобилни комуникации

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 8.12.2010, 4,116 показвания

Gigaset Communications въведе нова технология в своите продукти, която позволява свързване между мобилни апарати и настолна телефонна система. Функцията link2mobile е инсталирана на скоро представените в България DX600A, DX800A и DL500A – трите нови предложения за домашен офис и малки компании с до четири служители. link2mobile интегрира мобилни телефони в една система чрез Bluetooth свързаност така че телефоните от фиксираната мрежа да могат да бъдат използвани за входящи и изходящи обаждания през GSM мрежа.

Винаги достъпен

Чрез link2mobile потребителите могат да извършват входящи и изходящи обаждания само през един телефон като в същото време зареждат мобилния си апарат или го поставят така че да има най-добро качество на сигнал от мобилната мрежа. С апарат на Gigaset могат да бъдат свързани до шест телефона като обхвата на мрежата е до 50 метра в офис и до 300 метра извън офиса. След като веднъж е установена Bluetooth връзката между мобилен телефон и устройство от фиксираната мрежа, потребителите могат с едно натискане на бутон да възстановят свързаността между устройствата.

По-ниски разходи

Новата система позволява на потребителя да оптимизира разходите си чрез свободен избор на мрежа. Докато фиксираната мрежа или IP свързаността могат да предложат по-ниски разходи при разговори с чужбина, link2mobile позволява на потребителите да се възползват от атрактивните фиксирани цени при мобилните оператори – например при разговори в рамките на определени мобилни мрежи.

Повече удобство вкъщи

Телефоните за фиксирана телефония са много по-ергономични от мобилните апарати – те не трябва да могат да бъдат носени в джоб на панталон и са оборудвани с големи клавиатури и дисплеи. В същото време висококачествените говорители и микрофони осигуряват приятен и пълен звук за перфектни комуникации, а високи технологии като ECO DECT позволяват енергоспестяваща работа и ниско ниво на излъчване на апарата. Посочените модели на Gigaset автоматично изключват излъчване на сигнал, когато не са използвани по време на разговор. При желание на потребителя, в ECO режим силата на излъчване на базовата станция към телефонния апарат може да бъде намалена с до 80%, а при неактивен апарат предавателят е дезактивиран.

Перфектно организирани контакти

Всички лични и професионални контакти могат да бъдат синхронизирани с PC чрез QuickSync софтуер на Gigaset. Контактите от мобилни апарати могат да бъдат въвеждани в апарата във vcard формат чрез Bluetooth. Апаратите поддържат то 500 контакта, включително и снимки за всеки един от тях. Всички три модела позволяват свързаност с PC чрез LAN кабел и имат достъп до ресурси на Gigaset по интернет. Достъпното съдържание включва бели и жълти страници, които позволяват на потребителя директно да интергрира контактите си в телефона. Други услуги може да включват прогноза за времето, осведомяване чрез електронна поща, RSS и много други, включително и нови версии на софтуер.

Свъраност за всички нужди

Докато Gigaset DL500A е конструиран за свързаност с аналогова мрежа, Gigaset DX600A поддържа и ISDN. От своя страна Gigaset DX800A e мултифункционален телефон, който позволява свързване през аналогови мрежи, ISDN и VoIP. Всъщност Gigaset DX800A предлага възможност за въведжане на десет ISDN MSN номера, една GSM връзка и до шест SIP акаунта – общо 17 номера, които могат да бъдат управлявани от устройството. Като резултат, в един момент може да се провеждат едновременно 4 разговора – 2 през ISDN и 2 през IP. Всеки от посочените три модела е оборудван и с link2mobile технология за свързаност с мобилни телефони. Gigaset DX800A има и втори Ethernet порт така че компютъра и телефона да бъдат свързани към модема само чрез един кабел. Gigaset DX800A и DX600A имат интергриран факс порт и всичките три модела имат вграден телефонен секратар, който при DX600A и DX800A позволява да бъде използван за до три номера.

Наличност

link2mobile функцията е преинсталирана на всички DL500A, DX800A и DX600A произведени след септември месец 2010 г. link2mobile може да бъде инсталирана на модели произведени преди тази дата чрез опресняване на софтуера на устройството.

За Gigaset

Gigaset Communications GmbH е един от най-големите световни производители на безжични телефони и е пазарен лидер при DECT телефоните в Европа. С централа в Мюнхен, компанията развива, произвежда и дистрибутира продукти с високо качество под марката Siemens Gigaset. Продуктовата гама на Gigaset включва телефони за фиксирани мрежи и устройства за VoIP. Основната продуктова линия на Gigaset е разположена в Бохолт, Германия, където продуктите на компанията се произвеждат според най-строгите стандарти за качество и опазване на околната среда. Gigaset Communications притежава лиценз за търговската марка Siemens.

Gigaset Communications GmbH е компания част ARQUES Industries AG (http://www.arques.de).
Допълнителна информация за медиите е налична на http://www.gigaset.com/press
Повече за Gigaset Communications може да откриете на http://www.gigaset.com
Официален представител на Gigaset за България е “Биттел” ЕООД – www.bittel-bg.com


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Коментарите са забранени.