Графични процесори на NVIDIA ще са в основата на развлекателната система на новите автомобили на BMW

Графични процесори на NVIDIA ще са в основата на развлекателната система на новите автомобили на BMW

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 6.01.2011, 4,248 показвания

От 7-ма серия до Mini Cooper, NVIDIA осигурява последно поколение графика за BMW, която ще осигурява възможност за по-сигурно и по-забавно пътуване

BMW of North America и NVIDIA обявиха съвместното си партньорство, което ще осигури използването на графични процесори NVIDIA® в навигационната и информационна система за всички автомобили от ново поколение на BMW в световен мащаб.

Графините процесори на NVIDIA ще са в основата на навигационната система на BMW, която ще може да осигурява по-ясна графика и по-детайлен модел на терена, забележителностите наоколо и разбира се ще предложи и впечатляващ нов интерфейс. Процесорите на NVIDIA ще бъдат интегрирани в редица модели на BMW, включително в 7-ма серия, 5-та серия, 3-та серия, моделите от серията Mini Cooper и X серията от спортни SAV модели.

Системата BMW iDrive ще предлага по-висока резолюция на графиката, данни за трафика в реално време и навигационна информация. iDrive е интелигентният контролен център, който дава интуитивен и лесен достъп до всички възможности на автомобилите с марка BMW. Възможността за лесна визуализация на най-важната информация позволява на шофьора да очаква бъдещите си действия на пътя, така че да може да кара по-сигурно и да се наслаждава пълноценно на радостта от шофирането на BMW автомобил.

Основни акценти:

  • На базата на графични процесори NVIDIA, BMW iDrive системата ще осигурява:
    • Богат визуален потребителски интерфейс от ново поколение.
    • Впечатляваща графика от ново поколение за навигационната и информационна система на превозното средство.
    • Екран с висока разделителна способност (1280×600).
    • Светкавично бърз потребителски интерфейс като време на реакция.

По време на CES 2011 ще бъде показано BMW 5-та серия с най-новите графични възможности на NVIDIA в откритата изложбена част на компанията в Central Plaza booth # CP7.

“Преди една година имахме визията да осигурим най-добрата и интуитивна навигационна система от ново поколение. В нашето търсене на правилната графична изчислителна мощност, никой друг не успя да предложи по-добро решение от това на NVIDIA. Нашето партньорство представлява само началото на една нова фаза за хората каращи автомобили на BMW”, каза Елмар Фрикенщайн, изпълнителен вицепрезидент на Electrics/Electronics and Driving Experience Environment в BMW.

“BMW са създали своята репутация, осигурявайки най-доброто изживяване за шофьорите по време на път. Сега те за пореден път пренасят това нещо на изцяло ново ниво с помощта на графичните процесори на NVIDIA.” допълни Дан Виволи, старши вицепрезидент в NVIDIA

Допълнителна информация:

www.bmwusa.com
www.nvidia.com
http://www.nvidia.com/object/tegra_automotive.html

За NVIDIA

NVIDIA (NASDAQ:NVDA) отвори очите на света към възможностите на компютърната графика, когато създаде графичния процесор (GPU) през 1999. От тогава компанията постоянно поставя нови стандарти във визуалните изчисления със спиращи дъха интерактивни графични решения, достъпни на устройства от портативни медийни плейъри до преносими компютри и работни станции. Опитът на NVIDIA при програмируемите графични процесори доведе до пробиви в областта на паралелните изчисления, което прави по-евтини и по-достъпни суперкомпютрите. Компанията държи над 1600 американски патента, включително такива, които са фундаментални за начина на работа на модерните компютри. За повече информация може да посетите www.nvidia.co.uk.


Етикети: , , , , , , , , , , , ,Коментарите са забранени.