NVIDIA Tegra супер чип е в основата на новата вълна супер мобилни телефони, която се задава

NVIDIA Tegra супер чип е в основата на новата вълна супер мобилни телефони, която се задава

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 6.01.2011, 5,618 показвания

Първият в света двуядрен мобилен мултимедиен процесор дава възможност на супер телефони от LG и други компании да осигуряват невиждани до сега мобилни възможности и съдържание

NVIDIA обяви появата на новата вълна от супер телефони, които ще са на базата на NVIDIA® Tegra™ 2, първият в света мобилен супер чип. Тези нови супер телефони надминават това, което предлагат като функционалност днешните смартфони, осигурявайки безпрецедентни мултимедийни възможности, включително и потенциал пълноценно да се възползват от по-бързите скорости на сваляне и по-високия трансфер на информация.

Смартфоните започват с 4-инчови екрани, едноядрени мобилни процесори с работна честота от 1 GHz, 5 мегапикселна или с по-висока резолюция камера и няколко микрофона – това позволява задоволително гледане на видео и игри. Новите супер телефони използват многоядрени централни процесори, невероятно бързи графични процесори, при това в комбинация с много ниско енергопотребление, осигурявайки по този начин впечатляващо видео и гейм изживяване за потребителите.

“Истинските супер телефони се нуждаят и от супер чипове”, заяви Бен Барджарин от Creative Strategies Inc. “Новите супер телефони, които биват представени на CES ще се превърнат в основна необходимост като мобилни устройства. А Tegra осигурява на тези телефони изчислителните възможности, които ги превръщат в супер телефони по-добри от всичко останало вече налично на пазара”.

Безпроблемната работа в многозадачен режим и поддръжката на хардуерно ускорение за Adobe® Flash® Player са само началната стъпка в обединяването на смартфона с гейм конзола и мултимедиен плейър. Резултатът е комфортно за ползване и бързо мобилно уеб устройство, което може да се ползва за игри с качество като на конзола в мултиплейър режим дори с игра от различни платформи, както и разбира се осигуряващо огромна гъвкавост по отношение на изпълнението на няколко задачи едновременно.

Едно от първите устройства от тази нова вълна супер телефони е новия LG Optimus 2X използващ Tegra 2.

Акценти за Tegra 2:

 • Tegra 2 супер чипа е това, което доставя всички нужни възможности на новата вълна супер телефони, осигурявайки на потребителя изцяло ново изживяване.  Tegra 2 съдържа:
  • Двуядрен ARM Cortex-A9 процесор – Първият в света двуясдрен мобилен процесор за по-бързо браузване в уеб, по-бърза реакция и по-висока обща производителност.
  • Графичен процесор NVIDIA® GeForce® GPU с много ниско енергопотребление (ULP) – ULP графичните процесори GeForce осигуряват невероятна мобилна 3D графика в игри и бърз и впечатляващ триизмерен потребителски интерфейс.
  • Процесор за възпроизвеждане на 1080p видео – Възможност за гледане на HD видео, което е съхранено на телефона, с максимална резолюция от 1080p директно на телевизор с Full HD резолюция, без компромис с живота на батерията.

 • Tegra 2 осигурява нови мобилни мултимедийни и гейм възможности:
  • За първи път потребителите ще могат да играят в мултиплейър режим, използвайки няколко различни платформи. Например, супер телефон или таблет на базата на Tegra 2 в комбинация с настолен компютър.\
  • NVIDIA демонстрира прототип на Skype HD видео разговори на Android-базиран таблет по време на конференцията за пресата на CES 2011. NVIDIA разработи референтна имплементация за HD  видеоконферентни разговори на Tegra 2-базирани таблети с помощта на SkypeKit. SkypeKit е колекция от софтуер и API-та, които осигуряват на практика възможност на всяко едно Интернет-свързано устройство да предложи гласови и видео разговори през Skype.
  • NVIDIA представи приложението Tegra Zone. То позволява на потребителите да намират оптимизирани за Tegra игри за своите нови супер телефони или таблети, заедно с професионални ревюта на игри, скрийншоти с високо качество, HD видео трейлъри, видеоклипове с геймплей и допълнителни интересно подробности. Потребителите могат да закупуват Tegra Zone игри директно от Android Market.
 • LG Optimus 2X е бърз и хиперпроизводителен супер телефон:
  • Optimus 2X осигурява по-висока производителност, безпроблемна многозадачна работа, пълноценна HDMI поддръжка и страхотни възможности за гейминг и като цяло.
 • Ключовите характеристики включват:
  • 4-инчов WVGA екран
  • 8GB памет (разширяема до 32GB с microSD карта)
  • 1.500 mAh батерия
  • 8 мегапикселна задна камера 1.3 мегапикселна предна
  • HDMI огледален режим за показване на образа от телефона и на свързан към него телевизор с висока резолюция
  • 1080p MPEG-4/H.264 възпроизвеждане и запис на видео

За повече информация и снимков материал можете да посетите специализираната страница на LG – www.lgnewsroom.com/CES2011 .

Допълнителна информация за други супер телефони и таблети, които ще бъдат представени по време на CES ще бъде налична в следващите няколко дни докато протича самото изложение.

Цитати:

“Навлязохме в ерата на супер телефоните. Хората вече гледат на своите мобилни устройства като на компютър първо и после като на телефон. Благодарение на Tegra, супер телефоните вече са на едно съвсем различно ниво и позволяват на потребителите изцяло нови мобилни възможности, които допреди това не бяха постижими” – Майкъл Рейфилд, генерален мениджър на мобилното бизнес подразделение на NVIDIA.

“Много сме развълнувани от нашето партньорство с NVIDIA, а също така и много горди от резултата от нашето сътрудничество: LG Optimus 2X. Този Tegra 2-базиран двуядрен супер телефон ще постави нов стандарт в индустрията на смартфоните, осигурявайки на потребителите изцяло ново измерение от възможности. LG очаква с нетърпение и бъдещото си сътрудничество с NVIDIA, което допълнително ще бъде подпомогнато от споделяната и от двете компании страст към иновациите” – Йонгсеок Янг, вицепрезидент на екипа за бизнес стратегии на LG Electronics Mobile Communications Company.

“Като близък и дългосрочен партньор на NVIDIA, ние сме развълнувани да видим колко бързо се увеличава производителността при мобилните телефони. С помощта на Tegra 2, NVIDIA продължава да прескача границите на традиционното, предлагайки чип, който осигурява невероятно изживяване за потребителя в устройствата от ново поколение” – Дани Уинкур, вицепрезидент, Flash Runtime в Adobe.

“Развълнувани сме от факта, че NVIDIA използва SkypeKit за създаването на базова имплементация за HD видео разговори на Android-базирани таблети. В близко бъдеще потребителите ще могат да провеждат видео разговори директно от своите Tegra-базирани таблети с помощта на Skype, без значение дали отсреща има човек, ползващ PC, Mac, телевизор или с телефон” – Манрик Бренс, директор бизнес развитие в Skype.

“Netflix използва Tegra 2 платформата за разработка, за да осигури достъп до Netflix услугите на потребителите на Android-базирани супер телефони и таблети. Ние работим съвместно с NVIDIA, за да сме сигурни, че Netflix ще се възползва изцяло от невероятните възможности за ускорение и сигурност, които предлага Tegra” – Грег Петърс, вицепрезидент, Product Development в Netflix

“Време е за следващата гейм революция. Tegra 2 разполага с възможностите на конзола, но използвана в устройство, което се побира в дланта ви. Игри като Dungeon Defender са наистина в HD и по-реалистични, интерактивни и предизвикателни на устройства с Tegra 2” – Джереми Стиглиц, директор по разработките в Trendy Entertainment.


За
NVIDIA

NVIDIA (NASDAQ:NVDA) отвори очите на света към възможностите на компютърната графика, когато създаде графичния процесор (GPU) през 1999. От тогава компанията постоянно поставя нови стандарти във визуалните изчисления със спиращи дъха интерактивни графични решения, достъпни на устройства от портативни медийни плейъри до преносими компютри и работни станции. Опитът на NVIDIA при програмируемите графични процесори доведе до пробиви в областта на паралелните изчисления, което прави по-евтини и по-достъпни суперкомпютрите. Компанията държи над 1600 американски патента, включително такива, които са фундаментални за начина на работа на модерните компютри. За повече информация може да посетите www.nvidia.co.uk.


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,2 коментара

 1. 1 Борис Пелтеков // 09.01.2011 в 16:07

  Ако прочета още веднъж думичката “супер”, ще се издрайфам…
  Иначе дано нВидия пробият този път наистина с Теграта.

 2. 2 !ntel // 10.01.2011 в 15:39

  Наистина браво за смелото развитие на двуядрените чипове за мобилни устройства на nVidia.

  Само така и дано конкуренцията да покаже и тя какво има скрито в ръкава ;)

  От това ще спечелим ние потребителите.