D-Link разширява портфолиото си от решения за IP видео наблюдение за малки и средни предприятия

D-Link разширява портфолиото си от решения за IP видео наблюдение за малки и средни предприятия

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 13.01.2011, 4,493 показвания

Новата DCS-6818 Speed Dome камера за работа на открито предлага висококачествени  изображения и  видео

D-Link, водещ доставчик на мрежови и комуникационни решения, разширява портфолиото си от предложения в областта на IP базираното видео наблюдение с нова камера за монтаж на открито – DCS-6818. Speed Dome камерата идва в IP66-сертифициран, водонепромокаем и устойчив на удари корпус и е специално разработена за средни и големи компании, нуждаещи се от видео наблюдение на обширни външни пространства.

Множество съвременни функции като поддръжката на WDR (Wide Dynamic Range) технология, IR Cut филтър и Sony EX-View сензор гарантират записа на изображения с безкомпромисно качество. Решението се управлява изключително лесно благодарение на придружаващия софтуер за запис и контрол D-ViewCam 3.0.

Новата камера на D-Link е насочена към потребители, които желаят да разширят съществуващата си IP инфраструктура или клиенти,  решени да преминат от аналогово към цифрово видео наблюдение.

DCS-6818 Outdoor Camera– основни характеристики

  • 1/4″ EX-View CCD сензорна камера с WDR функция и поддръжка на IR Cut Filter
  • 36x оптично и 12x цифрово увеличение
  • Избор на MPEG-4 и MJPEG компресии  при скорост на кадъра до 25 fps (PAL)
  • Отдалечено управление през web браузър и едновременен контрол върху до 32 камери с помощта на D-ViewCam 3.0 софтуера
  • 10/100 Mbps Fast Ethernet връзка с IEEE 802.3u с поддръжка на PoE
  • Поддръжка на мрежовите протоколи IPv4, DHCP и HTTP

Интегрирано решение за видео наблюдение при всякакви светлинни условия

Вграденият в камерата IR Cut филтър осигурява автоматична настройка спрямо променящата се светлина в наблюдаваните локации. Благодарение на Sony EX-View CCD сензора мрежовата камера осигурява отлично качество на картината и високи скорости на запис. Оптичното (36 пъти) и цифровото (12) увеличение позволяват запечатването дори на миниатюрни детайли.

Т.нар. Wide Dynamic Range технология неутрализира лошата естествена светлина като позволява на DCS-6818 да записва чисти и високо контрастни изображения дори в случаи, при които обектът се намира в затъмнение или в област с променящо се осветяване. Вграденият в камерата инфрачервен филтър осигурява засичане на движещи се обекти при пълна тъмнина (при инсталирано инфрачервено LED осветление).

Новата външна камера на D-Link осигурява на потребителите възможност за ефективна компресия на записа, благодарение на едновременното показване в реално време на MPEG-4 и MJPEG поточно видео. MPEG-4 кодекът изисква незначителен капацитет на връзката за изображения с по-ниско качество и записите могат да бъдат излъчвани поточно в реално време към компании, които наблюдават обектите отдалечено. В същото време за архивни цели тече запис на видео с висока резолюция в MJPEG кодиране, който позволява преглед на богати на детайли изображения в случай на нужда.

Лесно управление и съвременна функционалност

Новото предложение на D-Link поддържа PoE (Power over Ethernet) и това позволява гъвкаво позициониране, дори на локации без наличие на традиционното електрическо захранване. Кутията, в която е монтирана DCS-6818 е с регулируемо охлаждане и затопляне. Тя е IP66 сертифицирана и е устойчива на температури в диапазона минус 40 до плюс 50 градуса по Целзий. Последното позволява камерата да работи в екстремни климатични условия.

Speed Dome камерата на D-Link е изключително подходяща за транспортни и логистични компании, както и за наблюдение на обширни локации на открито – като паркинги на големи търговски центрове, например.

Автоматичният фокус се адаптира спрямо панорамното снимане и наклона на камерата. Това спомага за по-точно проследяване на движението и гладък запис на изображенията.

Наблюдението на определени области може да бъде предварително програмирано с индивидуални настройки на кадъра и посоката на запис.

С всички решения за IP видео наблюдение на D-Link се доставят с Windows-базирания софтуер D-ViewCam 3.0. Приложението позволява разглеждане върху един екран едновременно на записа от до 32 мрежови камери. Централизирано могат да бъдат наблюдавани както по-големи области, така и разделени една от друга локации. Софтуерът позволява записаните информация, видео или отделни изображения да бъдат показвани и анализирани при скорости от порядъка на до 32x. Това прави DCS-6818 отлично решение за потребители, които търсят лесно за управление, гъвкаво решение за наблюдение.

Повече за DLink

D-Link е водещ доставчик в света на мрежова инфраструктура, предоставяйки иновативни, висококачествени и интуитивен продукти както за бизнеса, така и за крайните потребители. Вече повече от 25 години, D-Link създава и разработва утвърдени мрежови и безжични продукти, както и решения за съхранение, сигурност и IP системи за видеонаблюдение. D-Link представя пълна гама от мрежови решения за организации и потребители чрез своята глобалната мрежа от партньори и доставчици на услуги. Компанията разбира значимостта на сигурния достъп, ефективната защита и споделяне на данни и цифрово съдържание и е пионер в създаването и развитето на IP базирани технологии, решения за цифровия дом и бизнес приложения.

За повече информация посетете www.d-link.bg/blog


Етикети: , , , , , , , , ,


Коментарите са забранени.