Датацентър България – виртуализация, облаци и още нещо

Датацентър България – виртуализация, облаци и още нещо

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 25.01.2011, 3,955 показвания

ПРЕДИСТОРИЯ
Още в началото на 2003-та година, нашите специалисти развиват проекти в областта на грид и клауд компютинга и оптимизират мрежите на фирми в България, като увеличават в пъти тяхната производителност и защита, и максимално намаляват техните разходите за ИТ. Спокойно можем да твърдим, че ние сме пионери във виртуализацията и клауд компютинга в България.

МИНАЛО
Инфо Дейта Център стартира работа през 2006 като уеб хостинг фирма, която използва сървърите на дейта центрове в чужбина. За 3 години фирмата се развива и изгражда собствен дата център, базиран на най-добрите технологии за виртуализация и клауд компютинг. Благодарение на успешно натрупаният ни опит през годините, и тук ние не изневерихме на принципите си. Създадохме дата център с идеята да имаме максимална производителност, като в същото време енергийните разходи за него да бъдат минимални.

НАСТОЯЩЕ
Глобалният датацентър е продукт на комбинацията от различни видове виртуализация или т. нар. многослойна виртуализация. От една страна той притежава многобройни хардуерно независими елементи (nodes) обединени в една единствена машина (grid), която в последствие бива разделена на много независими една от друга виртуални машини като целта е да се обединят положителните характеристики на различните виртуализационни технологии и се избегнат в максимална степен техните негативи. Предимствата на многослойната виртуализация са в независимостта на виртуалните машини от наличния хардуер и унифицирането на платформата, върху която те са разположени. От своя страна това води до възможността, цели виртуални машини, дори цели виртуални инфраструктури могат да бъдат премествани чрез „студена” или „жива” миграция, в различни географски местоположения, независимо от хардуера, с който разполагате за изграждане на съответните нодове.

Дата Център България е създаден през 2009 година като проект на Инфо Дейта Център ООД.

Чрез Дата Център България ние предлагаме на нашите клиенти услуги с уникални възможности – миграция от един дата център в друг в реално време, бекъп и възстановяване на информация с 1 клик…


ЗАЩО ПРИ НАС?
Ние сме доставчик на частни и публични инфраструктурни клауд решения. Нашите инфраструктури са многослойно виртуализирани чрез най-модерните и сигурни технологии за виртуализация – KVM и VMware. Това означава, че ние не поставяме ограничения върху софтуера, който използвате на Вашите сървъри или върху нивото на достъпа, което имате. Ние даваме на всичките си клиенти пълен контрол да скалират, инсталират и задават параметрите на сървърите в зависимост от нуждите им.

ДАТА ЦЕНТЪР
При избора ни на дата център, решихме да не изневеряваме на принципите си и благодарение на нашият натрупан опит през годините, създадохме свой собствен. Той е базиран на виртуализация и клауд компютинг. Нарекохме го Глобален дата център, защото използва едновременно ресурсите на най-добрите колокационни центрове на 3 континента – Америка, Европа, Азия. Чрез него, миграцията на виртуални сървъри става в реално време с 1 натискане на бутона.

Напълно независимо конфигуриране на компютърните ресурси
Използвайки клауд инфраструктура на Дата Център България, било тя частна или публична, можете да зададете точно колко процесорна мощ, оперативна памет или дисково пространство използвате. Тези настройки са независими една от друга. Ако например трябва да използвате процесорна мощ, Вие не бихте добавили допълнително ненужна оперативна памет към вашата система! По абсолютно същия начин, ако имате нужда от дисково пространство, но от по-малко оперативна памет или процесорна мощ, няма никакви проблеми. Нашите сървъри в клауда не са “стандартни”.

Използвайте всяка операционна система и софтуер, която харесвате
Ние не ограничаваме потребителите в избора на софтуерa или операционните системи, които използват на техните виртуални машини. Всички операционни системи работят на нашата клауд платформа, независимо една от друга, като в същия момент потребителите могат да обменят и споделят информация чрез тях. В нашата клауд инфраструктура, компютърните ресурси се конфигурират чрез най-ефективните технологии и това им позволява да работят максимално бързо и гъвкаво. Независимо, коя наша клауд услуга ползвате, не е нужно да бъдете специалист за да поемете  максимален контрол над нея, чрез интерфейс.


СТАНДАРТИ НА РАБОТА
Ние предлагаме на нашите клиенти стандарти, които другите компании предлагат като опция или бонус – дневен, месечен и годишен бекъп, неограничен трафик и множество други.


УСЛУГИ

Виртуални сървъри по-добри от физически
(VPS)

Една от основните ни идеи беше да създадем виртуален съврър, който е по-добър от наетия физически такъв. Целта ни е да предложим на нашите клиенти цялостно решение за техния бизнес, на достъпна цена.

Потребителите могат от разстояние да администрират виртуалните сървъри, сякаш стоят пред физически такъв. Например могат да рестартират, изключват и пускат сървъра, да добавят и премахват ресурси, да местят виртуалния сървър в реално време от един дата център в друг.

Клауд платформа и инфраструктура за взаимодействане и споделяне
(Уебтоп 2.0 и V-Office)

Клауд компютинга започва да навлиза бързо и много фирми и лица започват да го използват като иновативно решение, за техните традиционни задачи. Дейта Център България позволява на потребителите си споделяне на информация и комуникиране в рамките на една максимално защитена и лесна за използване среда.

Ние Ви предлагаме безпрецедентни по своите възможности платформи и архитектури за масова употреба, които ще повишат в изключителна степен контрола, продуктивността, сигурността и мобилността на работния процес, а от друга страна ще намалят в пъти разходите за амортизация на работните станции на персонала, както и разходите за лицензи и поддръжка.

4 коментара

 1. 1 Сашо // 25.01.2011 в 17:27

  Като ви гледа човек писането – да се замае. Като ви гледам сайта и предложенията не ми е ясно, какво толкова инованивно предлагате. И с какво са обединени най-добрите страни на vmware и KVM? Къде ви е хардуерната независимост, като само интел машини гледам предлагате. Ха да ви видя независимоста, ако вкарате АМД-та и да правите live-migration между тях ;)

  И тая многослойна виртуализация нещо не виждам да е нещо повече от маркетингова реч.

 2. 2 subn3t // 26.01.2011 в 18:00

  Здравейте!
  Ще бъда максимално кратък в отговорите си към запитванията на Сашо.

  Иновацията е именно в многослойната виртуализация (и не само), защото и сега не се сещам кой друг предлага на пазара продукти разположени върху подобна платформа.

  Обединяването на KVM и VMware става именно там. Именно това обединяване позволява да се мигрират виртуалните машини между нодове разполагащи с различна процесорна архитектура.

  Хардуерна независимост е нещо различно от архитектурна такава. От там идва и объркването ти.

  До сега сме провели достатъчно тестове за да можем да предложим на пазара подобна функционалност срещу заплащане – т.е. ние го можем, правим го и гарантираме за него. Друк е въпроса, че в момента в който направим демонстрация как се мигрира от Intel към AMD и обратно, веднага ще изкочи някой като теб, който ще попита какво правим ако добавим SPARC. И така до безкрай. Затова не виждам смисъл да продължаваме да обсъждаме тази страна на монетата.

  Последното ти изречение оставям без коментар, тъй като в статията пределно ясно е казано какво представлява многослойната виртуализация и какви са ползите от нея. Просто не трябва да се чете по диагонал.

  Поздрави,
  Стефан

 3. 3 Crusader // 27.01.2011 в 10:28

  Петруне, добре е да си отговаряте и на pre sales mails.
  Има един изпратен от мен на 11.01.2011 със subject – “Въпрос за collocation в DataCenterBG”, на който още нямам отговор :)

 4. 4 Evo // 03.02.2011 в 16:06

  Новата генерация!!!