NVIDIA 3D Vision Pro вече е в продажба

NVIDIA 3D Vision Pro вече е в продажба

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 26.01.2011, 4,708 показвания

3D Vision Pro е стереоскопично 3D решение използващо радио връзка, разработено за професионалисти, за работни среди с много потребители и мащабни визуализации

NVIDIA® 3D Vision™ Pro, новото стереоскопично 3D решение, позволяващо на инженерите, дизайнерите, архитектите и изчислителните химици, които работят със сложни триизмерни дизайни да виждат своята работа с повече детайли, вече е налично в партньорската мрежа на NVIDIA.

NVIDIA 3D Vision Pro съвместно с професионалните графични решения NVIDIA Quadro®, е комбинация от безжични, 120-херцови очила с активен затвор, безжичен радио предавател за синхронизация (използващ носеща 2.4 GHz радио честота за връзка) и специализиран софтуер, който автоматично трансформира графичните приложения в стереоскопичен 3D режим с цел да подобри използваемостта на приложението, да осигури по-добри резултати и да повиши продуктивността.

3D Vision Pro вече се предлага при оторизираните партньори на NVIDIA: PNY Technologies в Европа, ELSA в Япония и Leadtek в Азиатско-тихоокеанския регион. Препоръчителните крайни цени за съответно 299 Евро (без ДДС) за стереоскопичните 3D очила и 339 Евро (без ДДС) за безжичния радио предавател.

Безжичната радио комуникация при 3D Vision Pro осигурява следните предимства:

  • разширен обхват – до около 30 метра – значително повече от 3D очилата, които използват инфрачервена светлина за комуникация;
  • не се изисква пряка видимост между очилата и предавателя – особено важно при едновременно използване от повече от един потребител в големи зали;
  • двупосочна комуникация – инсталиращите могат да проверяват дали очилата работят и какво е състоянието на техните батерии;
  • директна връзка между очилата и предавателя, без смесване на сигналите – идеално решение за големи работни пространства с повече потребители, като студия и лаборатории.

Надграждайки върху успеха на NVIDIA 3D Vision (решението за домашни потребители), 3D Vision Pro позволява изграждането на нова екосистема от професионални приложения с поддръжка на стереоскопично 3D, осигурявайки пълнофункционално и надеждно преглеждане на 3D образ с усещане за обем в среди с мащабни системи за визуализация като видео стени и съвместни среди за виртуално взаимодействие (CAVE), както разбира се в студия и киносалони. Необходимо е използването на ‘3D Vision съвместим” екран, като такива в момента са съответно: 120-херцовите LCD монитори, предлагани от компании като Acer, ASUS, Alienware, LG и Planar; различни 3D проектори и Mitsubishi DLP телевизори. Пълен списък с поддържаните средства за визуализация можете да намерите на: http://www.nvidia.co.uk/object/3d-vision-pro-requirements-uk.html. 3D Vision Pro поддържа Windows XP, Vista и 7 (32- и 64-битови), и ще поддържа Linux 32- и 64-битов.

Създаващите цифрово съдържание, продуктовите дизайнери и дори лекарите вече могат да виждат ‘своя свят’ в 3D, с перспективи, които са значително по-реалистични спрямо традиционните 2D визуализации. Лекарите например могат вече да преглеждат медицински резултати в 3D. Бизнесът, който търси решение за мащабни визуализации на видео стени също вече разполага с надеждна технология, която да им позволи впечатляващи стереоскопични 3D визуализации.

За повече информация посетете: www.nvidia.co.uk/object/3d-vision-professional-users-uk.html.

Може да следите новостите около NVIDIA Quadro в YouTube, както и в Twitter: @NVIDIAQuadro.

За NVIDIA

NVIDIA (NASDAQ:NVDA) отвори очите на света към възможностите на компютърната графика, когато създаде графичния процесор (GPU) през 1999. От тогава компанията постоянно поставя нови стандарти във визуалните изчисления със спиращи дъха интерактивни графични решения, достъпни на устройства от портативни медийни плейъри до преносими компютри и работни станции. Опитът на NVIDIA при програмируемите графични процесори доведе до пробиви в областта на паралелните изчисления, което прави по-евтини и по-достъпни суперкомпютрите. Компанията държи над 1600 американски патента, включително такива, които са фундаментални за начина на работа на модерните компютри. За повече информация може да посетите www.nvidia.co.uk.


Етикети: , , , , , , , , , , , , ,


Коментарите са забранени.