Организациите ускоряват бизнес резултатите с нови приложения от HP и Microsoft

Организациите ускоряват бизнес резултатите с нови приложения от HP и Microsoft

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 27.01.2011, 3,660 показвания

Нови решения за Business Intelligence, съхранение на данни, изпращане на съобщения и консолидиране на информация помагат за повишаване на продуктивността на служителите и улесняват ИТ процесите

HP и Microsoft обявиха портфолио от четири нови взаимосвързани решения, които позволяват по-добър начин за обединяване на приложения, инфраструктура и инструменти за подобряване на продуктивността, в една система. Тези решения ще помогнат на организациите да подобрят работата на служителите си и процеса на вземане на решения, като в същото време улесняват предоставянето на приложения за ИТ. HP Business Decision Appliance е вече готово да изпълнява Business Intelligence услуги, а HP E5000 система за съобщения на Microsoft се планира да бъде пусната до 45 дни. Останалите две решения се очакват по-късно тази година.

Два бяха начините за предоставяне на критични бизнес приложения: изработени по поръчка, което ангажира много време като ресурс, или чрез частен набор от приложения и инфраструктура, които са недостатъчно гъвкави за промяна. Като резултат само 32 % от ИТ проектите за критични бизнес приложения се класират като успешни от организациите, които ги използват.

Година след анонсирането на разширеното партньорство между двете компании, обединените решения са първите индустриални системи, предложени от HP и Microsoft, създадени както за ИТ, така и за крайните потребители. Те предоставят бизнес приложения като Business Intelligence, съхранението на данни, система за електронна поща и споделяне на календари. Съвместно проектираните устройства и свързаните с тях консултантски услуги и услуги по поддръжката, позволяват на ИТ да предоставя критични бизнес приложения за по-малко от час, за разлика традиционните системи, при които това отнема повече от месец. Едно от решенията на HP и Microsoft, което вече се предлага  – HP Enterprise Data Warehouse Appliance – предоставя над двеста пъти по-бързи заявки и 10 пъти по-висока скалируемост на SQL Server.(4)

“Клиентите имат нужда чувствително да намалят времето за внедряване и вземане на решения” каза Марк Потър, главен вицепрезидент и генерален мениджър на Индустриални стандартни сървъри и софтуер, HP. “С нашите обединени решения, HP и Microsoft позволиха на клиентите да съкратят времето, което се изисква за предоставяне на информация, което спомага за намаляването на риска и цената.”

“Microsoft и HP помагат на ИТ професионалистите да се справят с техните най-големи врагове – времето и сложността” каза Тед Къмърт, главен вицепрезидент от Business Platform Division, Server and Tools Business, на Microsoft. “С тези решения ние помагаме критичната бизнес информация да бъде предоставена в ръцете на нашите клиенти, когато те имат нужда от нея.”

Разширяване обхвата на business intelligence

С HP Business Decision Appliance, HP и Microsoft сериозно намаляват времето и усилията на ИТ да конфигурира, разгърне и управлява сложните Business Intelligence решения, в сравнение с традиционните такива, където приложенията, инфраструктурата и производителността не са предварително внедрени. Това приложение е оптимизирано за Microsoft SQL Server и Microsoft SharePoint и може да бъде инсталирано и конфигурирано от ИТ за по-малко от час.

Решението позволява на крайния потребител да споделя анализ на данните, създаден с PowerPivot от Microsoft’s за Microsoft Excel и да си сътрудничи с други в SharePoint 2010. То дава възможност на ИТ сигурно да прави ревизия, мониторинг и да управлява решенията, създадени от крайния потребител от единно централизирано място.

Компанията Red Wing Shoe, световен производител и дистрибутор на работни обувки, бе сред първите внедрили HP Business Decision Appliance през GNet, партньор на HР и Microsoft.

“Бяхме впечатлени от идеята да имаме възможност да приложим готово решение, което беше напълно интегрирано в нашата работна среда с минимални усилия” каза Майк Клиъри – директор IT Architecture and Operations, на компанията Red Wing Shoe. “Преди ни отнемаше дни, за да инсталираме и конфигурираме целия нужен софтуер. Сега, не само нашите бизнес аналитици, но и по-широк кръг от потребители могат да използват познатия инструмент, Microsoft Excel, за да създадат и анализират данни по нови, уникални начини.”

HP Business Data Warehouse Appliance е решение за съхранение на данни и за малкия и среден бизнес, което предоставя висока бизнес функционалност и с което се борави значително опростено и без необходимост от администратор. Това устройство допълва HP Enterprise Data Warehouse Appliance, създадено за големи организации. То е оптимизирано за SQL Server 2008 R2 и беше обявено през ноември миналата година. HP Enterprise Data Warehouse Appliance подобрява достъпа до данни, като ги прави много по-гъвкави и бързи от стандартните SQL Server бази данни. Чрез свързването с Microsoft Business Intelligence platform, потребителите могат да си осигурят управление на business intelligence решения от всеки в организацията.

Високонадеждно решение за обмяна на електронна поща

Новият HP E5000 Messaging System for Microsoft Exchange Server 2010 е първата самостоятелна конфигурирана платформа за Microsoft Exchange Server 2010, която предоставя високонадеждно решение  за изпращане на съобщения и обмяна на електронна поща за компании от всякакви размери. Тази система, която може да бъде интегрирана за по-малко от час, предоставя големи по размер пощенски кутии на ниска цена, централизирано архивиране и денонощен достъп от всяко устройство. Може да се увеличи, ако нуждите нарасне.

Клиентите могат да се възползват от вградените приложения като HP Quick Deployment tool, което валидира конфигурацията и активира достъпа до директорийни услуги, за да ускори внедряването.

Microsoft Exchange Server 2010 непрекъснато копира данни, за да осигури непрекъснати услуги. Устройството се отличава с това, че е създадено в следствие на добрите практики, с резервен хардуер и Database Availability Groups.

Предоставяне на обещаните Private Clouds

Като допълнение към съобразените с обема на работа приложения, HP и Microsoft планират да пуснат HP Database Consolidation Appliance. Това устройство консолидира хиляди данни в единна, виртуална среда, осигуряваща на потребителите частна, „облачна” база данни, която предлага самообслужване, преизчисляване при нужда и динамична еластичност, с допълнителен контрол прилаган на място.

Оптимизиран за SQL Server 2008 R2 и Microsoft Hyper-V Cloud, устройството ще предоставя пълен, инсталиран, настроен хардуер за мигновено приложение и подобрено управление. Подобни решения ще са подходящи за клиенти с развита ИТ среда, които  предпочитат да създадат собствени приложения, под опитното ръководство на HP и Microsoft.

Ускоряване на бизнес услугите

HP и Microsoft ще предоставят поддръжка и консултантски услуги за общите си приложения, с което да помогнат на клиентите си да ускорят предоставянето на бизнес услуги. Портфолиото от услуги включва изчисление, дизайн, разработване на концепция и имплементиране, както и постоянна поддръжка. Услугите използват експертния потенциал на HP и Microsoft, за да предоставят изчерпателни, опростени решения за управление на данните, business intelligence, съхранение на данни и изпращане на съобщения.

Наличност и ценообразуване(6)

  • HP Business Decision Appliance с три годишна HP 24/7 хардуерна и софтуерна поддръжка в услугите, днес е възможна от HP и HP/Microsoft Frontline партньорите за по-малко от €24,420 (ERP). Microsoft SQL Server 2008 R2 и Microsoft SharePoint 2010 се лицензират отделно.
  • HP Enterprise Data Warehouse Appliance с услуги за оценка на обекта, монтаж и стартиране, както и три години HP 24/7 хардуерна и софтуерна поддръжка, днес се предлага от HP и HP/Microsoft Frontline партньорите, започващи с по-малко от 1.8 мил. €. Microsoft SQL Server 2008 R2 Parallel Data Warehouse е лицензиран отделно.
  • HP E5000 Messaging System с три години HP 24 / 7 хардуерна и софтуерна поддръжка на услуги се очаква да бъде на пазара през март от HP и HP/Microsoft Frontline партньорите, започващи от € 27 000. Microsoft Exchange Server 2010 се лицензира отделно.
  • HP Business Data Warehouse Appliance се очаква да бъде достъпен през юни, а HP Database Consolidation Appliance се планира да бъде на разположение през втората половина на тази година.

Повече информация относно HP и споразумението на Microsoft можете да намерите на: http://www.hp.com/go/convergedapplicationsolutions/microsoft or http://www.microsoft.com/sqlserver/en/us/solutions-technologies/appliances.aspx.

За Microsoft

Основана е през 1975, Microsoft (Nasdaq “MSFT”) е световен лидер в областта на софтуера, услугите и решенията, които помагат на хората и бизнеса да реализират пълния си потенциал.

За HP

HP създава нови възможности технологията да има значително въздействие върху бизнеса, правителствата и обществото. Най-голямата технологична компания в света предлага портфолио, което включва принтери, персонални компютри, софтуер, услуги и инфраструктура, за да разреши проблемите на клиентите си. Повече информация за HP (NYSE: HPQ) можете да намерите на http://www.hp.com.


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , ,


Коментарите са забранени.