D-Link представя нов двубандов безжичен рутер

D-Link представя нов двубандов безжичен рутер

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 27.01.2011, 3,479 показвания

DIR-815 е с вградена поддръжка на IPv6 и е насочен към домашни потребители, търсещи по-голямо покритие и бързи скорости на трансфер

D-Link, водещ доставчик на мрежови и комуникационни решения, разширява портфолиото си от безжични маршрутизатори за цифровия дом и представя ново устройство от висок клас. DIR-815 осигурява на практика две безжични мрежи с възможностите си да работи едновременно в двата честотни обхвата – 2.4GHz и 5GHz и съответно да поддържа капацитет на лентата за трансмисии със скорост до 600Mbps. Маршрутизаторът е базиран на 802.11n технология с 2х2 външни антени, което  осигурява по-висока скорост и по-широк обхват на покритие, като в същото време е съвместим и със съществуващите 802.11a/g безжични устройства.

D-Link интегрира в DIR-815 и популярната си енергоспестяваща технология Green Ethernet. Рутерът притежава 5-Fast Ethernet порта (4 LAN и 1 WAN), които следят активно състоянието на включените към тях устройства и пестят електроенергия чрез автоматична активация на режима „в готовност”.  DIR-815 е сертифициран и напълно готов за бъдещата миграция към IPv6. Върху кутията потребителите ще открият логото IPv6 Ready Gold, което означава, че рутерът не само поддържа Интернет протоколът от следващо поколение, а и е съвместим с различни IPv6 устройства, включително и от други производители.

Устройството е предназначено за домашни потребители, които търсят максимална скорост на връзката, разширена функционалност и възможности за поддръжка на множество устройства в една безжична мрежа.

DIR-815 – основни характеристики

 • Един 10/100 Mbps Fast Ethernet порт за xSDL/кабелна свързаност
 • 4 стандартни 10/100 Mbps Fast Ethernet порта
 • Поддръжка на безжичните 802.11a/b/g/n стандарти
 • Усъвършенствани функции по сигурността –NAT и SPI защитна стена, DMZ и филтрация по MAC адреси
 • Поддържа WEP, WPA/WPA2, WPS криптиращ бутон
 • Интелигентна технология за приоритизация на трафика, QoS
 • Поддържа протокола IPv6

Работа в два честотни обхвата

D-Link счита, че двучестотните устройствата като DIR-815  са бъдещето на 802.11n стандарта най-вече поради ефективното използване на 5GHz честота. Тя е по-широка и с по-малък трафик от 2.4GHz, която в момента използват повечето безжични устройства (включително bluetooth адаптери и др.). 5GHz разполага и със значително повече неприпокриващи се канали – 23 (в сравнение с 3-те на 2.4GHz обхвата) като това гарантира максимално качество на услугите и безпроблемна работа на изключително чувствителни към трафика приложения като пренос на глас или HD телевизия в реално време, например.

Интелигентно управление на трафика

Новият безжичен рутер на компанията подържа и водещата технология Smart Quality of Service (QoS), благодарение на която целият трафик автоматично се приоритизира и категоризира по начин, който позволява на потребителите да се наслаждават на видео стрийминг, HD TV, онлайн игри  без закъснение и качествен VoIP трафик.

Повече за DLink

D-Link е водещ доставчик в света на мрежова инфраструктура, предоставяйки иновативни, висококачествени и интуитивен продукти както за бизнеса, така и за крайните потребители. Вече повече от 25 години, D-Link създава и разработва утвърдени мрежови и безжични продукти, както и решения за съхранение, сигурност и IP системи за видеонаблюдение. D-Link представя пълна гама от мрежови решения за организации и потребители чрез своята глобалната мрежа от партньори и доставчици на услуги. Компанията разбира значимостта на сигурния достъп, ефективната защита и споделяне на данни и цифрово съдържание и е пионер в създаването и развитето на IP базирани технологии, решения за цифровия дом и бизнес приложения.


Етикети: , , , , ,


Един коментар

 1. 1 Сашо // 27.01.2011 в 13:15

  което означава, че рутерът не само поддържа Интернет протоколът от следващо поколение, а и е съвместим с различни IPv6 устройства, включително и от други производители.

  Хаха, оставаше да не е съвместим с други IPv6 устройства. Кое ще му е IPv6 съвместимото, ако не беше?