MSI със съвети за безопасност при работа с дънни платки P67/H67

MSI със съвети за безопасност при работа с дънни платки P67/H67

В раздел: Новини от на 3.02.2011, 5,507 показвания

Ситуацията около бъг-а при работа със SATA300 и новите дънни платки от фамилия Sandy Bridge става все по-интересна. След като повечето големи производители на дънни платки и преносими компютри започнаха процедури по изтегляне на продукцията от пазара, някои от тях обаче предприемат и по-различни стъпки, а именно съветват потребителите си как да се справят със ситуацията. Това е породено от факта, че макар и непродадените все още дънни платки да могат да се върнат лесно при производителя, то вече закупените няма как току така да напуснат компютрите на своите ползватели, защото много потребители могат да останат без PC. Новите ревизии на дънните платки ще са готови след около 2 месеца най-рано, а до тогава много хора ще продължат да ползват системите си със “бъгавите” дъна. Поради това, от MSI например дават идеи как да преконфигурирате системата си, че в следващите 2 месеца да не срещнете проблеми при работа със SATA.

Единият вариант според MSI е да използвате двата безпроблемни конектора за SATA-600, но това вече го знае всеки. Другото предложение на MSI за своите клиенти е да преминат към конекторите на външните контролери, като Marvell SE9128. Преди това ще трябва да се инсталират всички драйвери, съпътстващи контролера и прехвърлянето на HDD/SSD към конекторите на Marvell би трябвало да стане безпроблемно. След като се появи нова ревизия на платката, от MSI дават възможност за подмяната й, ако клиента пожелае. Като последен вариант, потребителя може да върне дънната платка и да получи обратно парите си.


Етикети: , , , , , , , , ,2 коментара

  1. 1 idle // 05.02.2011 в 21:34

    Коректни са. Това е похвално!
    Така се прави бизнес. Хората са го разбрали отдавна в ействащите икономики. За това устояват на обстоятелствата.
    3 варианта са предложили и хората имат избор, за да са доволни в един или друг случай… Да вземат повече родни фирми пример от големите! А дано! :)

  2. 2 Кирил // 08.02.2011 в 07:26

    …и да видим в България, колко ще са коректните. Предчувствам огромен проблем.