Thermaltake Black Gaming Mouse и Conkor Mousepad

Thermaltake Black Gaming Mouse и Conkor Mousepad

В раздел: Прегледи от на 8.02.2011, 9,680 показвания
Страница от ревюто: 1 2Компанията Thermaltake е позната у нас от край време покрай основните си продукти, а именно кутиите от по-висок клас, но подобно на много други производители на хардуер, напоследък и те се опитват да разширяват значително продуктовото си портфолио. Пример за това са продуктите от серията Tt eSPORTS, които, като вероятно се досещате и от името, са предназначени за използване от геймъри. В тази статия ще направим един бърз преглед на два от продуктите на компанията от тази серия периферия, ориентирана към по-капризната геймърска аудитория и по-специално Thermaltake Black Gaming Mouse и Conkor Mousepad…


Termaltake Conkor мауспада за геймъри е с текстилна горна повърхност и гумена основа и размери от 40x32x0.4 сантиметра. Тоест имате един голям и гъвкав пад, които осигурява голяма повърхност за комфорт при използване на мишката дори с по-ниска чувствителност. Самия пад идва навит, което може да ви създаде леко неприятни моменти, докато слегне в първите няколко дни. А с цел да може той да бъде лесно и удобно пренасян, например ако искате да отидете на гейм турнир и да ползвате своя пад, в неговия комплект е включено калъфче и лента за захващане след навиване, така че да може лесно и удобно да го пренасяте в раницата си заедно с другата гейм периферия при нужда. Самия пад не е никак лош и като визия и като изпълнение, макар че се оказа, че има известни забележки при използване в комбинация с Thermaltake Black геймърската мишка. А на теория при покупката на геймърски пад с цена от около 40 лева в комбинация с мишка на същата компания, също геймърска, би следвало да получите перфектната комбинация. В този случай обаче нещата не бяха съвсем такива, което разбира се не означава, че пада е виновен, защото той нямаше грижи при използване в комбинация с други геймърски мишки от подобен клас, просто явно конкретната комбинация не е най-удачната.


Не особено добро впечатление ни направи факта, че с пада Conkor, мишката имаше леки проблеми в движението си. Същият този пад дойде навит на руло, което е грешка за подобен тип текстилни падове, защото поради големите си размери са нужни няколко дни в изправено състояние, за да “легне” плътно с цялата си площ върху бюрото. Другото интересно наблюдение при ползване на мишката в комбинация с този пад е, че оставена в покой или дори по време на игра, ако сте усилили много звука от колоните и те са от калибъра на Logitech Z-5500, ви чакат леки изненади. Пойнтъра, така де курсора по екрана буквално подскача от вибрациите, които се получават от силните звуците или музика. Особено ако са изпълнени с много бас. Същото нещо не се получава при използване на някои алтернативни текстилни падове, така че в конкретния случай и изпълнението на повърхността на пада Conkor явно има вина.Всички страници от статията:

 1. Conkor Mousepad
 2. Thermaltake Black Gaming Mouse


Страница от ревюто: 1 2
Етикети: , , , , , , , ,3 коментара

 1. 1 Paliosh // 04.03.2011 в 19:28

  Ако искам да закупя мишката има ли някъде в българия вносител към който мога да се обърна и да поръчам ако няма в наличност ?

 2. 2 koiazliwe // 05.03.2011 в 15:34

  Cooler Master INFERNO GAMING MOUSE има същите характеристики и струва 75 лв (и най важното,може да се купи)за разлика от тази.

 3. 3 TheSkull // 02.05.2011 в 13:01

  може да е същата но на някои хора им е по удобна Thermaltake от cooler master inferno ……..