LG представи Е90 – най-тънкият монитор в света до момента

LG представи Е90 – най-тънкият монитор в света до момента

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 10.02.2011, 7,665 показвания

SUPER LED: категорията монитори на LG, която ще определя пазарните тенденции със своите уникални характеристики

LG Electronics представи нова категория SUPER LED монитори със светодиодно задно осветяване (LED backlight). Сред устройствата, част от тази категория, е и Е90 – най-тънкият монитор в света до този момент. Останалите продукти в новата LED категория са мониторите Е81, M50, IPS1 и IPS6.

Мониторът се превърна във важна част от нашия живот, независимо дали се използва като периферно устройство към настолен компютър или като аксесоар за лаптоп. Ние прекарваме все повече време пред екрана, без значение дали става въпрос за работа или забавление. Поради тези причини, LG създава нови модели, съчетаващи дизайн и функции, които се вписват в нашето всекидневие, помагат при нашата работа, правят нашето забавление пълноценно и допринасят за стила в нашия дом и офис.

За пазара на монитори

LG продава монитори в България от 2001 г. Компанията винаги е била един от водещите производители със значителен пазарен дял и присъствие. В края на септември 2010 г. пазарният дял на LG при мониторите е 21%*, което прави компанията вторият най-голям доставчик на монитори в България. Ценово ориентираните пазари, какъвто е и българският, регистрират ръст на продажбите на 22 инчови екрани. В същото време продажбите на LED екрани отбелязват увеличение всеки месец. Мониторите с ТВ тунер стават все по-популярни, което води до ръст на дела им до 45% от всички продажби на LG монитори в страната.

Категорията SUPER LED

SUPER LED е не само име на категория на мониторите със светодиодно задно осветяване (LED backlight). Тя включва продукти с удивително качество на картината, първокласен дизайн, изобилие от цветове и добре познатите ползи от LCD мониторите с LED подсветка. Продуктите, които ще се продават под марката SUPER LED предлагат по-добро качество в следните категории: супер тънък дизайн (мониторът E2290V), супер широк ъгъл на гледане (IPS6 и IPS1) и супер качество на картината (E81 и М50).

Всички монитори на марката се ползват от сервизната програма „Zero pixel“. Тази програма дава възможност на всеки клиент, закупил LG дисплей, да го върне в рамките на 72 часа след покупката, ако открие неработещ пиксел. „Zero pixel” важи за абсолютно всички модели на LG, независимо, от техните параметри и цени, като дефектния монитор трябва само да се върне при търговеца, от който е бил закупен.

E2290V

С профил от едва 7,2 мм., LG E2290V е най-тънкият монитор в света. Този супер тънък екран предлага светодиодно задно осветяване (LED backlighting), мега динамичен контраст и 2 мсек време за реакция. Устройството пресъздава реалистична и ясна картина в истински цветове, така че филмите във висока резолюция да задоволят и най-високите изисквания за домашно забавление.

Основната технология стояща зад светодиодното задно осветяване се състои от няколко хиляди светодиода, които осветяват екрана. Яркостта на всеки диод варира в зависимост от показваното съдържание и така се постига висок динамичен коефициент на контраста, който прави изображенията богати на цветове и дори по-естествени.

Контролът върху отделните сегменти, прави възможно изключването на отделни диоди, когато трябва да се пресъздаде съдържание с черен цвят. По този начин черните тонове стават още по-дълбоки, а преминаването между отделните тонове по-плавно. Времето за реакция от 2 мсек от своя страна допринася за по-естествена и реалистична картина. В същото време бързо сменящите се изображения не се размазват, което прави дисплея подходящ избор за гледане на екшън филми и спортни състезания. Мониторът се предлага със специалния софтуер Image Booster**. Той компенсира размазването при гледане на онлайн съдържание и осигурява приятно забавление с клипове в ниска резолюция – каквото е все още по-голямата част от съдържание в YouTube.

Допълващите елементи към първокласния дизайн на устройството са тънкия корпус в титаниево сиво и плавните ръбове. Кабелите на монитора са „скрити“ в стойката и допринасят за ултра тънкия дизайн на LG E2290V.

Друга забележителна черта на E2290V е до 40% по-ниската консумация на електроенергия в сравнение с традиционните CCFL LCD монитори. Освен това LG са намалили използването на вредни материали (като халоген и живак) в този продукт, за да помогнат за опазването на околната среда. Най-новият Е90 монитор е отличен с награда за „Иновация“ на таз годишното изложение CES в категорията за периферни устройства.

LG E2290V ще се предлага на българския пазар от средата на месец февруари.

Е81

Мониторът LG E81 предлага уникална характеристика в SUPER LED категорията, наречена SUPER+ резолюция. Устройството комбинира енергийна ефективност с модерен и първокласен дизайн.

Идеята на SUPER+ резолюцията е да подобри оригиналното не HD съдържание до почти HD качество. От друг страна, HD съдържанието се изобразява в ярки и точни цветове, за което допринася и времето за реакция от 2 мсек. Технологията за изчистване на изображенията ще ни накара да се сбогуваме с неясната картина. Мега коефициентът на контраст осигурява много по-дълбоки тъмни и по-ярки светли цветове, отколкото сме виждали преди това.

E81 също е с невероятно тънък профил, със своите 11,9 мм., което е постигнато чрез SUPER LED технологията и вграждането на кабелите в стойката на устройството.

Мониторите на LG спазват всички екологични изисквания както от гледна точка на използваните материали за тяхната направа, така и при тяхната експлоатация. LG е намалила консумацията на електроенергия на този монитор с 25% спрямо традиционните монитори със светодиодно задно осветяване.

E81 ще се предлага на българския пазар от месец април.

Серията M50Dмултифункционални TV монитори

Серията M50D TV монитори на LG ще предложи три нови монитора с размери 22, 23 и
25 инча. Всички модели от серията са предназначени за забавление с високо качество и широки възможности за употреба, включително ТВ тунер, благодарение на който те могат да бъдат използвани и като телевизори.

С профил от 16,8 мм., мониторите М50D са достоен член на SUPER LED категорията, като предлагат изключително високо качество на картината, подобрени аудио характеристики и неповторим дизайн. Всички модели поддържат Full HD (1920х1080р) резолюция и благодарение на вградения DVB-T/C MPEG 4 тунер могат да се ползват и като висококачествени телевизори. Мониторите се нуждаят от 5 мсек. време за реакция, имат мега динамичен контраст (5 000 000:1) и модерни възможности за връзка с други устройства (HDMI, DVI-D и D-Sub). Серията М50D TV монитори предлага и възможност за забавление, без нуждата от компютър. За целта мониторите позволяват свързване директно чрез USB, което ще позволи на потребителите да включват своята камера или друго мобилно устройства и да се насладят на отлична картина и звук.

Продуктите от серията M50D са проектирани с мисъл за околната среда. Те са енергийно ефективни и съдържат по-малко вредни материали за планетата (халоген и живак), като по този начин намаляват отделянето на въглероден двуокис. Освен това продуктите от тази серия използват до 40% по-малко електроенергия спрямо традиционните LCD монитори.

TV Мониторите от серията М50D ще се предлагат на българския пазар от месец април.

Сериите IPS1 и IPS6

LG, признат лидер и иноватор в развитието на IPS панелите, представи новите си LED IPS монитори. Новите модели са от сериите IPS1 и IPS6. Те комбинират IPS панел и светодиодно задно осветяване, което осигурява много широк ъгъл на гледане и изключително качество на картината.

Едно от основните предимства на IPS технологията е, че тя намалява умората на очите, която потребителите изпитват при работа с монитор. На база на тази технология са създадени екраните IPS1 и IPS6, които осигуряват еднакви цветове и постоянни нива на яркост при гледане от различни ъгли. Това ги прави идеални за редактиране на видео и изображения, както и за гледане на филми и играенето на интерактивни игри. Серията IPS6 допълнително намалява вече малките времена за реакция GtoG, което означава, че зрителите ще изпитват по-малка умора на очите дори когато прекарват пред екрана по-големи периоди от време.

Специално създадена за офис употреба, мониторите от серията IPS1 имат подобрен ергономичен дизайн, който ги прави подходящи за всекидневна употреба. Те разполагат със стойка, която позволява промяна на височината, наклона и завъртане им. IPS1 мониторите също така имат и вградени говорители.

Серията IPS6 е с тънък дизайн в сравнение с традиционните LCD монитори, като самата дебелина на екраните с размери от 20 до 23 инча е само 19,5 мм. Прекрасното, прозрачно рамо на стойката е с отличителни цветове и наподобява чаша за вино. Устройството предлага еднакви цветове, картина с ясно качество и постоянна яркост при гледане от различни ъгли, което го прави подходящ за гледане на филми и за играене на интерактивни игри.

Допълнително преимущество е намаелената с 27% консумация на електроенергия. Серията е сертифицирана по програмата EnergyStar. IPS мониторите на LG също не съдържат вредни субстанции като халоген и живак.

За LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 80,000 души в над 115 представителства по целия свят. LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance and Air Conditioning and Energy Solution – с продажби в световен мащаб от 48,2 милиарда щатски долара за 2010 г. Компанията е водещ световен производител на плоскоекранни телевизори, аудио-визуална техника, мобилни телефони, климатици и перални машини. LG подписа дългосрочен договор, с който стана Глобален Партньор и Технологичен Партньор на Formula 1™. Като част от това изключително партньорство, LG придоби ексклузивни маркетингови права като официален доставчик на електроника, мобилни телефони и процесори на данни за това глобално спортно събитие. За повече информация: www.lg.com

*Според вътрешни данни на LG.
**Софтуерът Image Booster трябва да бъде инсталиран от CD, което е се продава заедно с монитора.


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,Коментарите са забранени.