D-Link разширява портфолиото си от 3G и 4G продукти

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 16.02.2011, 4,781 показвания

Нарастващата популярност на интелигентните телефони, таблети и други мобилни устройства обуславя нуждата от непрекъсната свързаност с Интернет от всяка една точка. Изследователите от Gartner разкриват в доклад от края на 2010, че продажбите на интелигентни мобилни телефони са се увеличили с 96 процента от третото тримесечие на 2009 година – това е трети двуцифрен ръст в продажбите на годишна база*.

За да отговори на тази пазарна тенденция, D-Link, водещ доставчик на мрежови и комуникационни решения, обяви по време на Световния мобилен конгрес в Барселона намерението си да представи нова гама от 3G и 4G портативни устройства.

„Нуждата от непрекъсната свързаност на потребителя е осезаема,” коментира Кевин Уен, Президент на D-Link Европа. „Нашата компания е пионер в развитието на мрежови технологии през последните 25 години и като такъв има амбициите да надгражда тази репутация със силни предложения в областта на 3G и 4G мрежите.”

Преносими 3G USB рутери

Достатъчно компактни, за да се поберат в дланта на потребителя, портативния рутер 3G 7.2Mbps DWR-530 и мини версията му DWR-510 предлагат максимално удобство и мобилност като запазват скорости на трансфер от порядъка на 7.2 Mbps. В локации без наличен безжичен достъп, тези маршрутизатори осигуряват надеждна Интернет свързаност за устройства като iPad, мобилни телефони от следващо поколение или лаптопи през единична мобилна връзка с 3.75G HSUPA интерфейс.

Mini 3G 7.2 Mbps USB Router (DWR-510) предлага в компактните си размери функционалност на 3.75G модел и Wi-Fi маршрутизатор. Потребителите могат да се наслаждават на незабавна връзка с 3G мобилна мрежа, като просто включат устройството към USB порта на своя преносим компютър, например. Този модел може да работи и като пълнофункционален Wireless N рутер, споделяйки безжично Интернет с околни устройства като лаптопи, таблети или телефони. Сигурността на безжичната връзка  е гарантирана от WPA/WPA2 криптиране.

Версията DWR-530 включва 1500mAh батерия за до 4 часа активна работа. Специално за потребители, които имат намерение да прехвърлят файлове или да направят спешно резервиране на информация, докато са в движение, устройството поддържа и Micro SD карти с капацитет до 32 GB.

Портативен 3G Ethernet рутер

Подобно на представения по-горе DWR-530, този преносим Ethernet рутер с 3.1 Mbps Mobile Broadband (DWR-131) осигурява на потребителите удобството на мобилен широколентов достъп, но прибавя и наличен Ethernet порт. DWR-131 разполага с 1700mAh батерия и при добавяне на съвместим USB 3G модем осигурява скорости на сваляне на информация от порядъка на 3.1Mbps в движение или връзка към фиксирана линия за споделяне на Интернет достъп между няколко устройства по безжична мрежа.

Рутери с резервна 3G свързаност

Специално за малкия и средния бизнес, разчитащ на своята Интернет свързаност, D-Link ще предложи възможност за резервиране на кабелната връзка към Мрежата с Wireless N 150 Home Router с 3.1 Mbps Mobile Broadband (DWR-113) и Wireless N 3G 7.2 Mbps VPN Router (DWR-555). Първото предложение е съвместимо с 300 различни модела на 3G USB адаптери, което защитава инвестицията на потребителя и дава възможност за непрекъснат достъп до Интернет, дори и в случай на прекъсване на основната връзка. Вторият модел предлага същата функционалност, но през слот за SIM карта, наличен в самото устройство. Поддържа и функции като виртуални частни мрежи, което го прави подходящ за бизнеси, имащи нужда от надеждна свързаност и достъп до мрежови ресурси от различни локации.

И двата рутера предлагат безжична свързаност по бързия 802.11n стандарт.

Повече за DLink

D-Link е водещ доставчик в света на мрежова инфраструктура, предоставяйки иновативни, висококачествени и интуитивен продукти както за бизнеса, така и за крайните потребители. Вече повече от 25 години, D-Link създава и разработва утвърдени мрежови и безжични продукти, както и решения за съхранение, сигурност и IP системи за видеонаблюдение. D-Link представя пълна гама от мрежови решения за организации и потребители чрез своята глобалната мрежа от партньори и доставчици на услуги. Компанията разбира значимостта на сигурния достъп, ефективната защита и споделяне на данни и цифрово съдържание и е пионер в създаването и развитето на IP базирани технологии, решения за цифровия дом и бизнес приложения.

*Доклад на Gartner с оригинално име „Competitive Landscape: Mobile Devices, Worldwide, 3Q10”


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,Коментари: