D-Link с нови решения за IP видео наблюдение

D-Link с нови решения за IP видео наблюдение

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 25.02.2011, 3,024 показвания

Камерата DCS6511 Speed Dome работи при тежки метереологични условия и предлага наблюдение за малки и средни компании на обширни външни площи


D-Link, водещ доставчик на мрежови и комуникационни решения, разширява портфолиото си от решения за IP базирано видео наблюдение в синхрон с нарастващото търсене на световните пазари. С лансирането на DCS-6511 Speed Dome мрежовият гигант фокусира предложенията си върху изискванията на малкия и средния бизнес. Новата камера на D-Link е ценово ефективно решение, насочено към компании, които желаят да разширят съществуващата си IP инфраструктура или такива, решили да преминат от аналогово към цифрово видео наблюдение.

Speed Dome камерата идва в IP66-сертифициран, водоустойчив корпус и е специално разработена за работа в открити местности при тежки климатични условия. Устройството записва ясни изображения в HD резолюция, дори при лоша светлина, благодарение на интегрирания IR Cur филтър, специалната оптика, поддръжка на WDR (Wide Dynamic Range) функция и инфрачервено LED осветление.

DCS-6511 Outdoor Camera– основни характеристики

 • 10/100 Mbps Fast Ethernet порт с PoE възможности
 • WDR функция и вграден IR Cut Filter.
 • Изображения в HD резолюция – 1280 x 1024 мегапиксела
 • 4x оптично увеличение (3.3-12 mm), варио-обектив с автофокус
 • Едновременна H.264, MPEG-4 и MJPEG компресии  при скорост на кадъра от до 25 fps (PAL)
 • Отдалечено управление през web браузър и едновременен контрол върху до 32 камери с помощта на D-ViewCam 3.0 софтуера
 • 3GPP поддръжка за мобилен достъп
 • 20 m инфрачервено LED осветление
 • Водоустойчив корпус IP66 и IK10 сертификация срещу вандализъм
 • ePTZ (цифрово управление на панорамата, наклона на камерата и увеличението)
 • цифрови входове и изходи  I/O (външни сензори и аларми )
 • Privacy mask –за защита на поверителна лична информация с помощта на маскиране на части от изображението

Надеждно наблюдение дори при лоша светлина

D-Link DCS-6511 записва изображения в HD резолюция от 1280 x 1024 мегапиксела. Вграденият в камерата IR Cut филтър осигурява автоматична настройка спрямо променящата се светлина в наблюдаваните локации, докато т.нар. Wide Dynamic Range технология неутрализира лошата естествена светлина на фона. Куполната задвижваща се камера DCS-6511 позволява запис на чисти и високо контрастни изображения дори в случаи, при които обектът се намира в затъмнение или в област с променящо се осветяване. Чрез  вграденият в камерата инфрачервен филтър камерата може да засича движещи се обекти при пълна тъмнина (в среди с инсталирано инфрачервено LED осветление).

Едновременното и широколентово излъчване в реално време в три различни формата (H.264, MPEG-4 и MJPEG) опростява използването на записа за нуждите на компанията.

MPEG-4 кодекът изисква незначителен капацитет на връзката за изображения с по-ниско качество и записите могат да бъдат излъчвани в реално време чрез трансмисии към компании, които наблюдават обектите отдалечено. В същото време за архивни цели тече запис на видео с висока резолюция, който позволява преглед на богати на детайли изображения в случай на нужда.

Устойчива камера за външно наблюдение с лесна инсталация и управление

Камерата D-Link DCS-6511 впечатлява с лесната инсталация и ценово ефективната администрация. Поддръжката на  PoE (Power over Ethernet) позволява гъвкаво позициониране, дори в локации, при които липсва традиционното електрическо захранване. Решението практически е готово да влезе в експлоатация веднага след инсталацията си, тъй като настройката на оптиката може да се направи и дистанционно от компютъра.

С всички решения за IP видео наблюдение на D-Link се доставят с Windows-базирания софтуер D-ViewCam 3.0. Приложението позволява запис на до 32 мрежови камери и преглеждане и анализ на изображения върху един екран.

Кутията, в която е монтирана DCS-6511 е с регулируемо охлаждане и отопление. Тя е IP66 сертифицирана и е устойчива на температури в диапазона минус 40 до плюс 50 градуса по Целзий. Камерата притежава и т.нар. IK10, която показва защитата и при евентуални вандалски прояви.

Повече за DLink

D-Link е водещ доставчик в света на мрежова инфраструктура, предоставяйки иновативни, висококачествени и интуитивен продукти както за бизнеса, така и за крайните потребители. Вече повече от 25 години, D-Link създава и разработва утвърдени мрежови и безжични продукти, както и решения за съхранение, сигурност и IP системи за видеонаблюдение. D-Link представя пълна гама от мрежови решения за организации и потребители чрез своята глобалната мрежа от партньори и доставчици на услуги. Компанията разбира значимостта на сигурния достъп, ефективната защита и споделяне на данни и цифрово съдържание и е пионер в създаването и развитето на IP базирани технологии, решения за цифровия дом и бизнес приложения.

За повече информация посетете www.d-link.bg/blog


Етикети: , , , , , , , , , , ,


Коментарите са забранени.