Siemens IT Solutions and Services става партньор на EMC в България

Siemens IT Solutions and Services става партньор на EMC в България

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 25.02.2011, 3,181 показвания

Siemens IT Solutions and Services България вече е партньор на водещия производител на решения и системи за управление на информацията EMC. Партньорството между водещия системен интегратор в България и световния лидер в сторидж решения ще позволи на клиентите на Siemens IT Solutions and Services в страната да се възползват от пълната гама решения на ЕМС като SAN (System Area Network) и NAS (Network Attached Storage) системите за съхранение на данни от среден и висок клас, решения за бекъп, архивиране, BC/DR (Business continuity/Disaster recovery), документооборот и специализирани SAP-ориентирани приложения.

Екипът на Siemens IT Solutions and Services България е с над 10-годишен опит в областта на въвеждане на сторидж решения и множество успешно реализирани консолидационни проекти и решения за непрeкъсваемост на бизнес процесите, бекъп и архивиране и ILM (Information Lifecycle Management).

“Опитът на Siemens IT Solutions and Services България в системната интеграция и аутсорсинга на ИТ услуги, комбиниран с експертните знания на EMC в управлението на информация и съхранение на данни, ни позволява да предложим на клиентите ни решения, които подобряват ефективността, оптимизират разходите на организaцията и допринасят за повишането на конкурентоспособността им,” сподели г-жа Веска Давидова, управител на Siemens IT Solutions and Services България.

“Радваме се, че Siemens IT Solutions and Services България инвестира в партньорство с EMC. Предложенията на двете компании ще разширят възможностите за управление на все по-сложните бизнес процеси и големи количества информация в една модерна организация.”, добави г-н Константин Стоилов, Регионален мениджър на EMC България.

Сътрудничество между Siemens IT Solutions and Services България и ЕМС, както и възможностите на системният интегратор в областта на сървърната виртуализация, ще позволи на Siemens IT Solutions and Services България да предложи на своите клиенти пълна гама от Data Center ориентирани услуги и разнообразие от аутсорсинг и SAAS (Software-as-a-Service) предложения.

Siemens IT Solutions and Services управлява 72 центъра за управление на данни (Data Center) с капацитет от 2 000 терабайта.

За Siemens IT Solutions and Services

Siemens IT Solutions and Services e водещ международен доставчик на комплексни ИТ решения и услуги от един източник – от консултиране и управление на ИТ инфраструктура до системна интеграция. Служителите на Siemens IT Solutions and Services са 32,000, а приходите на компанията възлизат на 4,2 млрд евро. В България Siemens IT Solutions and Services е представен от над 110 служители. Портфолиото на Siemens IT Solutions and Services включва цялостни IT решения и услуги за организации от обществения и корпоративен сектор като индустрия, енергетика, здравеопазване, финансови услуги и телекомуникации.
Повече информация за Siemens IT Solutions and Services можете да намерите на адрес: http://www.siemens.com/it-solutions






Етикети: , , , , , , , , , , ,


Коментарите са забранени.