D-Link ShareCenter Shadow предлага интуитивен интерфейс и атрактивни функции

D-Link ShareCenter Shadow предлага интуитивен интерфейс и атрактивни функции

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 28.02.2011, 4,317 показвания

Новият мрежови сторидж на компанията работи едновременно като мултимедиен център и устройство за ефективно резервиране на данните

D-Link, водещ доставчик на мрежови и комуникационни решения, разширява портфолиото си от NAS предложения с нов модел за домашни потребители и собственици на малък бизнес. Решението ShareCenter Shadow (DNS-325), поддържа  два твърди диска, позволява на потребителите да управляват своите снимки, видео клипове, музика и други файлове в мрежата, да ги споделят и архивират автоматично. Новото NAS предложение на компанията стартира безпроблемно  висококачествено поточно видео от мултимедийни файлове в реално време директно върху домашния телевизор или чрез съвместимо крайно устройство като медия плеър или игрова конзола. Осигурен е и достъп до съхранената върху него информация през Интернет чрез вграждането на web файлов сървър.

D-Link ShareCenter Shadow (DNS-325) разполага с нов и още по-лесен за употреба интерфейс, базиран на добре познатите икони, както и с редица добавени функции като приложения за работа със снимки и аудио. Устройството може да бъде поръчано през оторизираните дилъри  на D-Link в България като препоръчителната му крайна цена без дискове е 389 лв.

ShareCenter DNS-325  – основни характеристики

 • 1 x 10/100/1000 Mbps Gigabit Ethernet порт
 • Поддръжка на до два SATA диска* (с максимален капацитет от 4 терабайта)
 • 1 USB 2.0 порт за допълнителна памет
 • Оперативни режими: JBOD (Just a Bunch of Drives), RAID0, RAID1
 • Вградени FTP,  iTunes и UPnP AV сървър
 • Включен софтуер за резервиране (FarStone Backup software)
 • Съвместимост с Windows, Linux, MacOS операционни системи
 • Улеснена начална инсталация с помощта на Easy Search Utility софтуер
 • Интерфейса позволява пускането на допълнителни приложения като Ajaxplorer, NFS, PhotoCenter или AudioStreamer

* Дисковете се купуват отделно и не са включени в пакета.

Лесна конфигурация, максимална защита на данните

Конфигурирането на DNS-325 е улеснено максимално благодарение на включения в пакета Easy Search Utility софтуер на D-Link, който автоматично открива и свързва устройството в мрежата. ShareCenter Shadow дава възможност за автоматично архивиране на данните, при което се създават копия на новата или променяна информация без нуждата от намеса на потребителя. При необходимост с лекота могат да бъдат възстановени и стари версии на работните файлове. Потребителите с операционна среда Windows могат да използват вградените в софтуера функции за резервиране на информацията върху NAS устройства.

Решението поддържа и софтуера за резервиране на данни Time Machine, разработен специално за MAC операционни системи.

DNS-325 работи в няколко оперативни режима като JBOD, RAID 0 и RAID 1. Първият от тях позволява обединяване на двата диска в един огромен хард диск и осигурява скорости на четене и записване на информацията от порядъка на 40 MB в секунда. При Raid 1 се създават и съхраняват два отделни огледални образа на двата твърди диска на всички качени файлове. При RAID 0 дисковото пространство е разделено на равни по размер блокове и това отново позволява максимално високи скорости на четене и запис.

Мощно и мултифункционално

С представянето на ShareCenter Shadow D-Link обогатява портфолиото си от NAS системи с многофункционален и високо ефективен модел. Решението позволява асоцииране на потребителски права в рамките на мрежата – така родителите могат да са сигурни, че децата им имат достъп само до определено съдържание. Правата за четене и записване на информация могат да бъдат прилагани за определени файлове и папки и асоциирани за групи от потребители. Последното е чудесна възможност за домашния офис с цел защита на чувствителните данни от евентуален неоторизиран достъп.

DNS-325 осигурява скорости на трансфер от порядъка на до 38 MBps. Устройството е снабдено с 1.2 GHz процесор и 256MB RAM, което го прави по-бързо от своите предшественици. Само за секунди DNS-325 може да стартира възпроизвеждане в реално време на цифрова информация като снимки или музикални видео клипове към съвместими крайни устройства като домашния телевизор, например, благодарение на вградения  DLNA-сертифициран UPnP AV медия сървър; при това без нуждата от настолен или преносим компютър. Поддържа се едновременен стрийминг на няколко файла. Това означава, че докато един потребител в мрежата гледа филм, друг може да слуша музика през домашния компютър, например.

Вграденият web файлов сървър дава възможност за отдалечен достъп и лесна обмяна на данни през Интернет – файлове и папки  публикувани чрез Мрежата могат да бъдат свързани директно с потребителския компютър чрез въвеждане на потребителско име и парола. Това елиминира нуждата от използване на външна услуга като Picasa или Flickr за споделяне на ваканционните снимки със семейството, например.

D-Link ShareCenter Shadow включва разширен потребителски интерфейс с множество налични приложения като Photo Station за управление на изображения, аудио апликации като Squeeze Center и AudioStreamer за възпроизвеждане на музика, AjaXplorer и WebDav за споделяне на данни през Интернет, както и WordPress функция за лесно създаване и обновяване на блогове.

В допълнение на тези функции идва и възможността устройството да преминава автоматично в режим на готовност в случай на липсата на активност в определен период от време. Вентилаторът и охлаждането също се настройват съгласно температурата на твърдия диск. Така DNS-325 работи изцяло съгласно критериите на концепцията D-Link Green и отговорното отношение към околната среда.

Новият потребителски интерфейс е достъпен и за модела ShareCenter Pulse (DNS-320) и може да бъде изтеглен през този линк ftp://ftp.dlink.de/dns/dns-320.

Повече за DLink

D-Link е водещ доставчик в света на мрежова инфраструктура, предоставяйки иновативни, висококачествени и интуитивен продукти както за бизнеса, така и за крайните потребители. Вече повече от 25 години, D-Link създава и разработва утвърдени мрежови и безжични продукти, както и решения за съхранение, сигурност и IP системи за видеонаблюдение. D-Link представя пълна гама от мрежови решения за организации и потребители чрез своята глобалната мрежа от партньори и доставчици на услуги. Компанията разбира значимостта на сигурния достъп, ефективната защита и споделяне на данни и цифрово съдържание и е пионер в създаването и развитето на IP базирани технологии, решения за цифровия дом и бизнес приложения.

За повече информация посетете www.d-link.bg.


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,2 коментара

 1. 1 Сашо // 28.02.2011 в 20:41

  ehee, 400 лева, а място за само 2 диска?

 2. 2 Кирил Венев (Ba4o Kiro) // 02.03.2011 в 10:14

  Забравяш ключовата функция, пълна съвместимост с MacOS и Time Machine ;). Там където дадено устройство е сертифицирано за MacOS обикновено цената е “малко” по-нагоре :D.