Ново Tegra Zone приложение е информационен ресурс за най-добрите мобилни игри, оптимизирани за платформата Tegra

Ново Tegra Zone приложение е информационен ресурс за най-добрите мобилни игри, оптимизирани за платформата Tegra

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 3.03.2011, 5,992 показвания

Безплатното приложение е налично Google Android Market и предлага бърз достъп до игрите за Tegra-базирани супер телефони и таблети

NVIDIA обяви, че приложението Tegra Zone™ вече е налично в Android Market, осигурявайки единно място за потребителите, където могат да бъдат открити визуално най-добрите игри за новите супер телефони и таблети на базата на мобилният супер чип NVIDIA® Tegra™ 2.

Безплатното приложение предлага подбрана селекция от оптимизирани за процесори Tegra игри, както и професионални ревюта на въпросните заглавия, скрийншоти с висока резолюция, HD видео трейлъри, геймплей видео клипове и допълнителни специални материали за самите игри. Продажбата и доставката на избраните от потребителя игри се извършва посредством стандартния начин през Google Android Market.

Игрите в приложението Tegra Zone са специално разработени или подобрени за устройства, използващи супер чиповете Tegra 2 и съответно предлагат по-голям реализъм и интерактивност. Сред подбраните първи заглавия са: Dungeon Defenders: First Wave Deluxe HD, първата игра за Android, която използва Unreal Engine 3; Samurai II: Vengeance и Galaxy on Fire 2 THD. Пълен списък с игрите ще намерите по-долу.

Супер чиповете Tegra 2 бяха представени в редица супер телефони и таблети през изминалите няколко месеца, като Tegra 2 продължава да намира все повече своето място в разрастващия се пазар сред потребителите, търсещи мобилни устройства, които могат да осигуряват игри с качеството и възможностите, като тези за конзоли. Tegra 2 използва първия мобилен двуядрен процесор – които позволява по-комфортно браузване и с до два пъти по-висока скорост на работа, както и пълноценна поддръжка за Adobe® Flash® Player с хардуерно GPU ускорение, в комбинация с безпрецедентни възможности за многозадачен режим на ползване. Мобилния супер чип също така включва и графичен процесор NVIDIA GeForce®, който се грижи за осигуряването на сериозните визуални възможности и графично качество на игрите съизмеримо с това на заглавията за конзоли.


Основни акценти в Tegra Zone:

Първите игри специално за Tegra-базирани устройства включват:

 • Samurai II: Vengeance от MADFINGER Games:  Екшън игра от типа hack-and-slash със стилизирана манга графика и динамичен и кървав геймплей. Осигурявайки ниво като на подобни игри за конзоли, Samurai II: Vengeance се възползва от суровата изчислителна мощ на Tegra 2, за да предостави до 4 пъти по-голямa резолюция на текстурите на героите, увеличена сложност на геометрията за по-голям реализъм и изцяло преработени удари на героите.
 • Dungeon Defenders: First Wave Deluxe HD от Trendy Entertainment: Комбинира дълбочината на действието типична за стратегиите със задоволително ниво на екшън и RPG елементи при създаването на героя в една стилизирана анимирана виртуална среда. Подобрената версия за Tegra добавя динамично осветление и допълнителни визуалние фекти, както и същия брой нива като при версиите за компютър и за Sony PlayStation 3 (PS3) конзоли. Благодарение на графичните възможности на Tegra 2 процесора, играчите могат да се включат в мултиплейър режим със свои приятели използващи играта на различна платформа.
 • Galaxy on Fire 2 THD от Fishlabs: Епично научнофантастично приключение с впечатляващ екшън, интересна история и освободен геймплей с безпрецедентна дълбочина и сложност, достъпен за първи път за Android. Разширената версия на играта за супер чипа Tegra осигурява по-висок фреймрейт и съдържа по-детайлни космически кораби с по-качествени текстури.
 • Backbreaker THD от Natural Motion:  Аркаден футбол, който изглежда още по-добре и по-интерактивен при използване на Tegra 2 процесор. Тази версия на играта използва текстури с по-високо качество за героите, терена и стадиона, осигурява рендирането и на повече съдържание, като възпроизвеждане на повторения в реално време върху Jumbotron екрана с резултатите. Налични са и по-реалистични сенки и динамично осветление с допълнителни специални ефекти.
 • Fruit Ninja THD от Halfbrick Studios: Забавна екшън игра с много насилие над… плодове. В тази версия за супер чиповете The Tegra 2 на играта са добавени допълнителни графични детайли и специални ефекти, включително по-гладки ръбове на моделите на плодовете, повече геометрична сложност и реалистично осветление.
 • Vendetta Online от Guild Software: 3D космически екшън под формата на масивна онлайн мултиплейър ролева игра (MMORPG), което осигурява възможност на хиляди играчи да си взаимодействат като пилоти на космически кораби в огромна виртуална вселена. Разширената версия на играта за супер чипа Tegra е първата многоплатформена космическа MMO игра, която позволява на потребителите да се съревновават срещу PC геймъри и играчи, използващи други мобилни платформи.
 • Monster Madness от SouthPeak Games: Екшън/шутър игра с поглед над героя, която позволява на играчите да се борят срещу нашествие от чудовища в екип от до 4 човека. Тази игра се възползва от технологията NVIDIA PhysX® с цел осигуряване на по-реалистични физични ефекти. А версията за процесори Tegra предлага абсолютно идентична графика като тази, предназначена за игрови конзоли.
 • Hardwood Solitaire IV от Silver Creek Entertainment: Комбинация от 10 различни класически пасианса. Версията за Tegra 2 е портната от играта за PC и Xbox 360 конзолите и осигурява сенки и осветление в реално време, както и 1080p текстури за лицата и гърбовете на картите.

NVIDIA работи съвместно с разработчиците на игри, за да подобри съответните заглавия така, че те да могат да се възползват максимално от супер чиповете Tegra 2, добавяйки екстри като:

 • Повече реализъм: Повишено ниво на геометричните детайло, текстури с по-висока резолюция и комплексни шейдъри, осветление и сенки.
 • По-голяма интерактивност: Увеличен брой на героите на екрана и повече анимирани действия от тяхна страна.
 • По-голямо предизвикателство: Подобрен изкуствен интелект, по-сложен виртуален свят и управление на героите.
 • По-добър геймплей: Повече нива и оборудване за героите в игрите.

Полезни връзки:
www.nvidia.com/tegra
http://www.nvidia.com/object/tegra-2.html
http://tegradeveloper.nvidia.com/tegra/
www.tegrazone.com
Tegra Zone app on Android Market
https://market.android.com/
www.madfingergames.com
http://trendyent.com/
www.fishlabs.net
www.naturalmotiongames.com
www.halfbrick.com
www.guildsoftware.com
www.southpeakgames.com/
www.silvercrk.com

За NVIDIA

NVIDIA (NASDAQ:NVDA) отвори очите на света към възможностите на компютърната графика, когато създаде графичния процесор (GPU) през 1999. От тогава компанията постоянно поставя нови стандарти във визуалните изчисления със спиращи дъха интерактивни графични решения, достъпни на устройства от портативни медийни плейъри до преносими компютри и работни станции. Опитът на NVIDIA при програмируемите графични процесори доведе до пробиви в областта на паралелните изчисления, което прави по-евтини и по-достъпни суперкомпютрите. Компанията държи над 1700 американски патента, включително такива, които са фундаментални за начина на работа на модерните компютри. За повече информация може да посетите www.nvidia.co.uk.


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,Коментарите са забранени.