Intel споделят още информация около Z68 Express

Intel споделят още информация около Z68 Express

В раздел: Новини от на 6.03.2011, 4,197 показвания

На Cebit 2011 от Intel са решили да споделят още малко информация около бъдещият чипсет X68 Express, който (може би) ще замени актуалният в момента схемен набор P67, предназначен за средния и висок клас дънни платки от платформата Sandy Bridge. И докато до появата на Z68 Express ще мине още време, все повече подробности стават известни:

Вече е сигурно, че bclk ще може да се контролира, но от Intel не издават за какви гранични честоти става дума. Наред с това, овърклока на графичното ядро ще добие нов смисъл, защото към момента това е възможно чрез използването на Dynamic Overclocking и само чрез чипсета H67. При Z68, Turbo-то ще клоква графичното ядро до 1950 MHz, което в момента също е постижимо на по-сериозните дънни платки с H67 и опцията за повишаване на Vgpu. Не е ясно дали Z68 просто ще улеснява овърклока на вградената графика или по-скоро ще въвежда комбинацията от сериозен овърклок на процесор и графично ядро върху една и съща платка, но така или иначе посредством Z68, много потребители ще могат да достигнат сериозни честоти и настройки не само на процесор, но и на графиката.

Все повече се губи идеята Z68 да замести P67 поради очакваната осезаемо по-висока цена на Z68 Express, а и поради сериозният брой вече произведени чипове P67. Така по всяка вероятност, Z68 Express ще бъде представен в най-добрите модели от среден клас и всички от висок, като всички те ще споделят нещо очаквано – висока цена. Въпреки всичко, не лошата производителност на HD Graphics (особено след овърклок) при някои по-стари игри може да принуди потребителите да дадат малко повече пари, но да притежават дънна платка, способна да предложи цялостен овърклок на машината.


Етикети: , , , , , , , , , , ,


Коментарите са забранени.