Swiftech се завръща във “въздушният” бизнес – Polaris 120

Swiftech се завръща във “въздушният” бизнес – Polaris 120

В раздел: Новини от на 11.03.2011, 4,605 показвания

Не, не става дума за банкрутирала авиокомпания, която отново ще обслужва полети, ами по-скоро за един от пионерите при водното охлаждане, компанията Swiftech. Изглежда фирмата иска да се завърне към основите на охлаждането за компютри, а именно употребата на радиатор и въздушен поток, създаден от вентилатор. От Swiftech възнамеряват съвсем скоро да ни предложат Polaris 120:

Tова ново предложение на компанията ще е предназначено както за машини с процесори Intel, така и с такива, използващи AMD. Дизайнът на охладителя напомня някои от най-сериозните охладители, налични в момента на IT пазара и не е случаен – пет медни топлинни тръби с диаметър 80мм, допълнени от прилично количество алуминий, обдухвани от 120мм вентилатор. Общо взето, гаранцията за успех е почти сигурна. За да са в крак с технологиите, Swiftech са направили Polaris 120 използващ “Direct touch” т.е. топлинните тръби контактуват направо със самата капачка на процесора.

Универсалният механизъм за захващане позволява използването със всички съвременни (и не толкова съвременни) платформи на AMD и Intel. Вентилатора предлага обороти навъртене между 750 RPM и 2500 RPM, а теглото на Polaris 120 е почти 850 грама. Официалната цена, на която ще бъде предлаган е 60 US$ (вероятно в USA).


Етикети: , , , , , , , , , , ,Един коментар

  1. 1 ana3mic // 12.03.2011 в 11:55

    Хмм, това “пет медни топлинни тръби с диаметър 80мм” някак си не ми се струва възмощно даже. 8 мм звучи по-добре ;)
    Инъче таурчето изглежда обещаващо, но трябваше го направят за push-pull конфигурация поне като опция. От снимките изглежда, че няма да е възможно без мод.