HP с нова стратегия за крайните потребители

HP с нова стратегия за крайните потребители

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 23.03.2011, 3,789 показвания

HP ще разпространява своите продукти за дома и домашния офис директно чрез търговските мрежи на Техномаркет и Технополис

Hewlett-Packard България въвежда нова стратегия за дистрибуция на своите продукти за дома и домашния офис на потребителите в страната. Като част от нея компанията започва директна работа с две от най-големите вериги за битова, офис техника и IT продукти – Техномаркет и Технополис. Тази стъпка има за цел да отговори на променящите се нужди на потребителите от технологични продукти както за дома, така и за малкия офис, намиращ се в него.

Новата стратегия на HP е възприета след изчерпателно проучване на пазарната ситуация в технологичния сектор в страната. На базата на този анализ HP си поставя за цел да подобри лоялността на своите клиенти, като създаде условия за по-големи достъпност и избор и максимална удовлетвореност в ситуация на непрекъснато променящите се нужди на потребителите от продукти за техния дом и за малкия домашен офис.

“IT бизнесът е изключително важен за Технополис и HP като световен лидер в производството на IT продукти е дългогодишен стратегически наш партньор. Ще се радваме да разширим нашия съвместен бизнес, започвайки директна работа с HP”, каза Божидар Колев управляващ директор на Технополис.

„Благодарение на полезното и успешно сътрудничество с HP България, пазарът на предлаганите от тях във верига магазини Техномаркет стоки запазва своя дял през 2009 и 2010 година”, сподели Константин Бонев, IT продуктов мениджър на Техномаркет за България. „Компанията НР може да се похвали с много лоялни клиенти на марката, а фактът, че към момента работи по посока на потребителското търсене, нуждите и предоставянето на решения, сам по себе си показва, че НР в скоро време ще може да удовлетвори всички потребности на крайните потребители. Успехът им е сигурен”, допълни той.

С новата стратегия HP се стреми да постигне по-голям пазарен дял в сектора на потребителската техника, благодарение на:

 • Фокусиране върху изискванията на клиентите с цел предоставяне на най-подходящите компютърни решения за тях
 • Предлагане на конкурентна цена, качество, иновации и високо ниво на обслужване

За постигането на тези цели, HP развива и следва стратегията да предоставя все по-добри продукти, услуги и решения от най-високо качество, които да са полезни на крайните потребители за техните дом и домашен офис от една страна и да печелят тяхното уважение и лоялност, от друга. Първата стъпка в изпълнение на тази стратегия беше въвеждането на отделна продуктова линия – „Consumer”. Продуктите от тази група са съобразени максимално с нуждите на крайните потребители за техните домове и малките домашни офиси.

За Техномаркет

Верига магазини Техномаркет е създадена през 1999 г. като магазини за обзавеждане на дома и офиса, които предлагат продукти в сферата на технологиите и забавлението. Към момента веригата разполага с 63 магазина, в 41 града на България. През 2010 г. веригата откри и нов модел магазини – Техномаркет @Home, като отвори 5 в страната. През октомври 2010 г. компания собственик на веригите – „К и К Електроникс, взе франчайз правата на Public в България, като откри 2 магазина – в София и Варна.

За Технополис

Технополис е верига специализирани хипермаркети за черна, бяла, офис техника и IT. Хипермаркетите предлагат повече от 25 000 уреда и аксесоара за дома, офиса и автомобила. Компанията управлява двадесет и шест обекта в България, а инвестираните средства надвишават 160 млн. лева. Технополис е двукратен носител на престижното отличие на международната програма SUPERBRANDS за най-добра марка на българския пазар в категория „Търговски вериги и центрове“.

За HP

HP създава нови възможности, позволяващи на технологията да има значително влияние върху хората, бизнеса, държавните органи и обществото. Най-голямата технологична компания в света НР предлага обширно портфолио в областта на печата, хардуера, софтуера, услугите и IT инфраструктура, което да отговори на нуждите на потребителите. Повече информация за HP (NYSE: HPQ) е достъпна на http://www.hp.com/.


Етикети: , , , , , , , , , , ,


5 коментара

 1. 1 reet // 24.03.2011 в 09:40

  те си пикаха на името толкова години точни чрез тези вериги много трошливи боклуци правеха нр напоследък

 2. 2 breal // 25.03.2011 в 23:55

  как не вие срам …..!!! reet много добре го каза те си пикаха на името и искат да ни кажат че технополис и техномаркет са магазини за компютри така ли ???? просто много долнопробна реклама , предпочитам да отида в който и да е НО компютърен макар и малък магазин и да получа качествен съвет отколкото брачеда който продава перални да мине и да ми каже вземи си това HP на супер пари е тука при нас ……..

 3. 3 Sk1ppeR // 29.03.2011 в 12:07

  Не, не си пикаят на името. Просто ако се замислите в България нова техника се закупува именно от тези 2 хипермаркета ! Истина е, че повечето ентусиасти знаят какво и откъде да си купуват, обаче масите не знаят :)

 4. 4 pandjabimc // 31.03.2011 в 09:20

  Толкова ядове са имали приятели от технополис във връзка със компютри ,че просто нямам думи…
  Един приятел си купи преди време някакъв лаптоп от там.Имаше някакъв проблем с екрана и го занесе в технополис.Обадиха му се и му казаха,че е било неправилна експуатация и гаранцията не го покривало…Някой нещо да каже?След като го взима от там им доказа ,че те дори не са го отворили да видят от къде е проблема…
  Друг си взима нов комп преди 2 години някъде с 4гб рам ддр2 9600гт 512мб и някъв процесор двуядрен забравих какъв беше…След 1 месец му изгоря видео картата а след 2 и двете плочки рам една по една…После захранването и така нататък.

  Най-големите боклуци ги продават по тези вериги и само балъци отиват да купуват от там…Знам,че това не е някаква тема за оплаквания обаче…

  Браво иначе за труда.

 5. 5 marv // 31.03.2011 в 11:59

  Дааа, така е, Sk1ppeR, масовото пазаруване е от маркетите. С пъти повече. А, Consumer (потребителска) линията на HP е такава, каквато е на всички други производители. Гледа се дизайна, хващащи окото определни параметри…все неща за масовия потребител. А, качеството не е от особенно значение, щото се счита (в белия свят), че такива продукти работят само по 2-3 часа на ден и се сменят през 1-2 години.