HP представя интерактивни технологии за търговци

HP представя интерактивни технологии за търговци

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 30.03.2011, 6,526 показвания

НР представи новите си решения за търговци, които подобряват обслужването на клиенти, в Европа

HP представи портфолиото си от продукти, проектирани, за да помогнат на търговците на бързооборотни стоки, за първи път в Европа. С тях търговците ще могат да подобрят обслужването на клиентите си.

Анонсираните продукти, включват:

 • Цифров билборд HP LD4210 с диагонал 107 см. и вградена HP Media Sign Player технология, която предлага лесен за употреба и настройка медия плейър за динамична дигитална реклама на мястото на покупката.

 • HP баркод четец, който е снабден с ненасочено 1D и 2D сканиране на баркодове. Той разполага и с оптимизирано декодиране на баркодове на мобилни устройства и режим за заснемане на изображения, който може да заснеме етикети, документи или подписи.
 • Хибриден принтер за касови бележки с MICR (magnetic ink character recognition), който комбинира отпечатването на касови бележки и разпознаване на символи, отпечатани с магнитно мастило, каквито има при купоните за отстъпки и намаление.
 • С обновената ПОС система HP ap5000 компанията предлага на търговците допълнителното удобство да поръчат ПОС решението в комбинация с по-голям избор на дисплеи, твърд диск, памет и операционна система. Като допълнение, новата HP ap5000 Wall Mount Kit позволява да бъде конвертирана в ПОС система, която може да се монтира на стена, в интерактивен дисплей или система за самообслужване на клиенти.
 • HP демонстрира и своето аll-in-one решение HP SignagePlayer MP8000r със Scala. Решението е проектирано да улеснява бизнеса в разполагането на цифрови билбордове с пълен комплект характеристики на дадено място или в близост до малка мрежа.
 • Нова Програма за независими доставчици на софтуер (Independent Software Vendor (ISV). Тя е предназначена за големи търговски вериги, които се нуждаят от цифрови билбордове и интерактивна реклама на мястото на покупката.

„Потребителите стават все по-находчиви и новите решения на НР осигуряват на търговците ефективни начини за взаимодействие с клиентите по време на тяхното пазаруване – от къщи, на път или в магазина“, казва Коби Елбаз, директор „Клиентски решения и работни станции”, „Персонални системи“ (PSG) за региона на EMEA в HP. “Нашите инвестиции в различни софтуерни и хардуерни решения позволяват на клиентите ни да се разграничат от конкуренцията, да повишат лоялността на своите клиентите и в крайна сметка да развият бизнеса си.“

Цифрови билбордове за динамична търговия

Последният цифров билборд е по-тънък, стилен и производителен от всякога. Търговският клас цифров билборд HP LD4210 е с диагонал 107 см. и е проектиран да работи непрекъснато със стандартна резолюция 1 920 х 1 080. Той има Ethernet порт и софтуер за управление на мрежата, които позволяват централизираното управление на един или повече дисплеи. Промените, свързани със съдържанието могат да се направят от едно място и да се отразят на 25 дисплея в мрежата(1). Този модел се предлага и с DisplayPort, съвместим с плейъра на устройството и три години гаранция.

Дисплеят е с тънки рамки и може да се използва при изграждането на големи видео стени, без това да пречи на картината. Рамките на LD4210 са почти наполовина по-тънки от предходния модел.

HP LD4210 използва технологията HP Media Sign Player, която поддържа директен ъплоуд на снимки, видео и аудио файлове oт USB(2). Това премахва нуждата от компютър и допълнителен софтуер. Изображенията са ясни и отчетливи в силно осветени помещения, за което спомага високата яркост на дисплея и динамичният коефициент на контраста 1 200:1.

Всяко устройство е снабдено с технология за оразмеряване на изображенията, която подпомага свързването и настройването на големи видео стени, включващи до 25 екрана. Опционални скоби позволяват лесното закачане на дисплея в желаната от клиента ориентация. На гърба на устройство има вградени говорители без това да се отразява на размерите на устройството.

Скенер за съвременните търговци

HP баркод четецът има множество приложения и включва сканиране на 1-D и 2-D бар кодове, без значение от посоката на подаване, както и възможност за прочитане на баркодове от дисплеите на мобилни устройства.

Търговците, търсещи по-надежден начин за запис на данните на своите клиенти и техните предпочитания могат да сканират купони и баркодове от карти за лоялни клиенти от мобилни устройства, както и шофьорската книжка на клиента, за да определят неговата възрастта.

Баркод скенерът е проектиран, за да предложи лесна употреба. Той има интуитивна насочваща шарка помагаща за уцелването на кода, подобрени възможности за движение, както и звукови и светлинни сигнали при успешно маркиране.  Четецът е с ергономичен и лек дизайн, позволяващ както ръчно управление чрез спусък, така и автоматично маркиране чрез движение, когато устройството работи от стойка.

Изключително многофункционален печат

Хибридният ПОС принтер на HP с MICR е изключително надеждно многофункционално устройство за термичен и матричен печат. Той е подходящ за търговци, които имат нужда от печат на касови бележки и възможност за печат на различни форми като купони и разписки. Принтерът комбинира термичен и матричен печат с MICR разчитане и валидация. Това означава, че търговецът може да намали измамите и времето необходимо за една транзакция с хибридния ПОС принтер на НР.

ПОС принтерът отговаря на нуждите на търговците, като комбинира ефективност със стилен дизайн и предлага 99% надеждност при прочитането на чекове и купони. Моделът има живот от около 59 милиона отпечатани реда и 1,5 милиона изрязвания на ножа.

Глобална програма за независими доставчици на софтуер

Новата програма за Независими доставчици на софтуер на НР разширява пазара на решения за търговските вериги и техните софтуерни доставчици, като ги подпомага при бизнес и техническите предизвикателства.

За HP

HP създава нови възможности, позволяващи на технологията да има значително влияние върху хората, бизнеса, държавните органи и обществото. Най-голямата технологична компания в света НР предлага широко портфолио в областта на печата, хардуера, софтуера, услугите и IT инфраструктура, което удовлетворява нуждите на потребителите. Повече информация за HP (NYSE: HPQ) е достъпна на http://www.hp.com/bg.

(1) До 9 дисплея могат да изобразяват Full HD резолюция с DisplayPort.

(2) Поддържаните формати са .JPEG, .MP3, .MPEG, .AVI.  Говорителите се продават отделно.


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , ,Един коментар

 1. 1 в бранша // 31.03.2011 в 11:00

  Много ми е интересно кой ще го продава това оборудване :)
  Може би новите им “партньори” от ширпотребата техномаркет и технополис мухахах