HP решение ще интегрира фиксираната и мобилна мрежа на VIVACOM

HP решение ще интегрира фиксираната и мобилна мрежа на VIVACOM

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 1.04.2011, 4,513 показвания

Консолидирането на мрежите ускорява предоставянето на нови услуги на пазара и намалява разходите


HP обяви днес, че VIVACOM използва решенията и опита на HP за изграждане на следващо поколение интелигентна мрежа (NGIN), която ще увеличи ефективността и ще позволи предоставянето на по-качествена  и персонализирана услуга за повече от 600000 клиенти на предплатените  и VPN услуги на телекома.

VIVACOM е водещ телекомуникационен доставчик в България, който предлага мобилни и фиксирани гласови услуги, високоскоростен интернет и телевизия. Чрез преминаването към NGIN, което включва поддръжка на приложения, базирани на voice-over-Internet Protocol (VOIP), VIVACOM  подобрява съществуващите услуги и благодарение на възможностите на мрежата за работа в реално време отваря път за нови.

При работата си с VIVACOM, HP консолидира различните мрежи на телекома на ниво „услуги”, използвайки решение, базирано на стандартите за интелигенстни решения NGIN. С единната платформа, която обединява  различните услуги в две направления – основна телеком  мрежа и IT инфраструктура, VIVACOM може да контролира всички услуги в реално време – гласови, пренос на данни и изпращане на съобщения, както и да управлява предплатените услуги.

С HP NGIN, VIVACOM постига три основни предимства:

 • бързо внедряване на нови, интегрирани услуги във всички мрежи;
 • увеличаване на приходите чрез въвеждане на атрактивни, пакетни решения за всички клиенти;
 • намаляване на оперативните  разходи.

“Нашият основен приоритет е удовлетвореността на клиентите, а интегрираната ни мрежова платформа е основен градивен елемент за това,” заяви Бернар Москени, главен изпълнителен директор на VIVACOM. “Конвергенцията се случва на много нива и богатият опит на HP в телеком мрежите и IT технологиите беше от първостепенна важност за успеха на този проект,” добави още той.

Консолидираната платформа предоставя също така отворена, гъвкава среда за развитие, която позволява на VIVACOM и нейните партньори да създават по-ефективни нови услуги.

“VIVACOM е в състояние да предложи на българските клиенти иновативни услуги с консолидираната мрежова платформа, управлявана от HP NGIN,” каза Ерван Менард, вицепрезидент и директор „Комуникации и медийни решения” на HP. “С огромния си  опит в ИТ и телекомуникациите, HP може да бъде катализатор на трансформационни процеси, които да доведат до растеж,” каза още той.

HP NGIN решенията интегрират телекомуникационни мрежи и IT инфраструктура като включват:

 • HP Universal Signaling Platform за интеграция на мрежи
 • HP OpenCall Convergent Communication Platform за работа в реално време
 • HP OpenCall Media Platform за многостранно медийно взаимодействие
 • HP Convergent VPN (виртуална частна мрежа)
 • HP Virtual PBX (виртуална  вътрешна телефонна централа )
 • HP BladeServers управлявани от специализиран Linux  за телеком оператори

Повече информация можете да откриете на www.hp.com/cms.

За VIVACOM

VIVACOM e търговската марка на БТК АД, водещият телекомуникационен оператор в България. Компанията предлага пълно телекомуникационно обслужване – фиксирана и мобилна телефония, високоскоростен интернет и пренос на данни. Конвергентните услуги, които VIVACOM предоставя на своите крайни потребители и корпоративни клиенти, са достъпни в повече от 1000 магазина на телекома и неговите дилъри в цялата страна. Повече информация за VIVACOM, нейните продукти и услуги можете да намерите на 123 и www.vivacom.bg.

За HP

HP създава нови предпоставки технологията да окаже положително влияние върху хората, бизнеса, правителството и обществото. Като най-голямата технологична компания в света, HP притежава портфолио, което включва принтери, персонални компютри, софтуер, обслужваща и IT инфраструктура. Съчетавайки „облака” и  връзките, решенията на компанията създават усещане за един завършен, сигурен, съобразен с контекста на средата и взаимосвързан свят. За повече информация, моля посетете http://www.hp.com.


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


2 коментара

 1. 1 reet // 04.04.2011 в 11:10

  VIVACOM не мога да ги гледам вече, въпреки че пооправиха качеството нъмам търпение да се отърва от тях, дори да плащам 2пъти повече пак да не са бтк и ако пробутат договор пак ще ги съда писна ми вече.

 2. 2 Петя // 04.04.2011 в 14:14

  сега се говореше, че и те са щели да си сменят системата за работа, което със сигурно ще ги доведе до фалит, защото по default са си зле, представям си какви проблеми ще имат…