Iomega анонсира нова технология, наречена „Персонален Облак”

Iomega анонсира нова технология, наречена „Персонален Облак”

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 6.04.2011, 3,898 показвания

Iomega анонсира нова технология, наречена „Персонален Облак” (Personal Cloud Technology) и пусна в продажба нови „Cloud Edition” устройства

В началото на този месец, Iomega, компания от семейството на EMC и глобален лидер в областта на защитата на данни, официално обяви новата технология Iomega® Personal Cloud, която представлява решение за максимална защита и дистанционен достъп до данни за малки организации и индивидуални потребители и осигурява контрол над ваш собствен „облак“ (Personal Cloud) без излишни усложнения и допълнителни разходи.

Iomega Personal Cloud е революционна уеб-базирана изчислителна архитектура, която свързва вашето Iomega устройство за мрежово съхранение на данни с други потребители и/или устройства през Интернет. За разлика от повечето известни публични и частни приложения за работа в „облак“, технологията Personal Cloud на Iomega гарантира единствено вашия достъп – съдържанието и достъпът винаги са под ваш контрол. И най-хубавото е, че никога няма да има такси или абонаменти за използване на услугата; вместо това, Iomega предоставя на малките компании и потребители услуга за достъп до „облак“ и защита с висока стойност.

„Новата технология на Iomega, Personal Cloud, е иновативна. Тя разграничава нашите продукти за мрежово съхранение на данни от конкуренцията“, посочи г-н Джонатан Хюберман, президент на Iomega. „Използвайки опита на EMC, световният лидер в „облачните“ технологии, ние трансформирахме нашите NAS устройства от ново поколение в „облачни“ сървъри, до които потребителите ще имат достъп отвсякъде и по всяко време. В допълнение, ако закупите две или повече от нашите NAS продукти, ще можете дистанционно да архивирате вашите локални данни на алтернативно място било то офис, дом или някое друго местоположение, предоставяйки на потребителите и малките организации идеалния план за възстановяване на данните при бедствие или проблем, който се реализира лесно и освен това е икономичен. Няма да получите такава полза и иновации от нито един наш конкурент“.

„През 2011 г. пред производителите на NAS устройства се откриват огромни възможности за усъвършенстване на основните функции по отношение на лекотата на използване, както и за въвеждане на иновативни технологии“, сподели г-н Бенджамин С. Уо, програмен вицепрезидент, WW Storage Systems, IDC. „Новата технология Personal Cloud на Iomega предлага новости и иновации на потребителите на NAS, които ще я разграничат от конкурентите NAS устройства. Функционалността на Personal Cloud ще ускори възприемането на тези NAS устройства от потребителите и малките компании и ще увеличи ръста на продажбите им“.

Iomega показа новата технология Personal Cloud за първи път през седмицата 6-9 януари 2011 г., на Consumer Electronics Show в Лас Вегас с първия продукт от серията – Iomega® Home Media Network Hard Drive, Cloud Edition. През Март компанията пусна в продажба серия сторидж устройства подходящи за малки компании и домашна употреба – Iomega® StorCenter™ ix2-200 Network Storage, Cloud Edition, В началото на Април беше пуснат в продажба новия Iomega® StorCenter™ ix4-200 Network Storage, Cloud Edition, а в началото на Май ще бъдат достъпни и новите устройства от високия клас на компанията – десктоп устройствата Iomega® px4 и px6 Network Storage, Cloud Edition, както и устройството за монтаж в шкаф – Iomega® px4-300r Network Storage, Cloud Edition. В България устройствата могат да бъдат закупени от дилърската мрежа на Солитрон, единствен официален дистрибутор на EMC и Iomega за България.

Как работи Iomega Personal Cloud

Потребителите на новите NAS устройства на Iomega могат да създадат собствен „облак“ само за минути. На екрана за настройка на собствен „облак“ трябва да въведете името на вашия „облак“ и да потвърдите неговото създаване. Можете да включите до 250 члена (устройства) във вашия собствен „облак“, предоставяйки възможност на вашите бизнес партньори, сътрудници или приятели и членове на семейството, намиращи се навсякъде по света – „избрани от вас“ – да копират и споделят файлове директно между техните компютри все едно, че те се намират в една локална мрежа.

Ползи и отличителни характеристики при използването на Iomega Personal Cloud

Простота. Няма нужда от ИТ експертиза за инсталиране и управление на собствения „облак“. Настройва се за минути! Когато поканите някого към вашия собствен „облак“, той ще получи електронна поща с връзка и оторизационен код за автоматично инсталиране на Iomega Storage Manager, който от своя страна създава споделено име на устройство на вашия десктоп. Трябва просто да кликнете върху името на устройството, за да получите достъп до „облака“.

Достъпно. С нулевата инвестиция, освен закупуването на мрежовото устройство за съхранение на данни Iomega StorCenter, Iomega Personal Cloud е най-икономичният вариант за малките и средните организации за защита и споделяне на данни, и за индивидуалните потребители за споделяне на техния цифров свят с другите членове на семейството и приятелите.

Синхронизиране. Потребители от различни части на света могат да синхронизират файлове директно между компютрите си все едно, че те са в една локална мрежа. Много малки и средни компании все още съхраняват своите важни файлове само на локалните твърди дискове; Iomega Personal Cloud прекратява нуждата от прехвърляне на файлове или изпращането им по електронна поща.

Съвместна работа. Бизнес потребителите могат да виждат и редактират документи (като например електронни таблици, презентации и текстови документи), което позволява на географски отдалечените служители да работят съвместно в реално време. Потребителите могат веднага да споделят своите семейни снимки, видеозаписи и други цифрови файлове.

Защитен трансфер на големи и конфиденциални файлове. Големите видео-, аудио-, и графични файлове могат бързо да задръстят системата за електронна поща на една малка компания. Изпращането на конфиденциални файлове по електронна поща създава риск за сигурността. Iomega Personal Cloud предлага функционалност с издърпване и пускане, която прави лесен защитения трансфер на големи или конфиденциални файлове.

Сигурност и план за възстановяване при бедствие. В малките компании, локално съхраняваните файлове са изложени на риск от кражба, пожар, софтуерни проблеми и хардуерни повреди. Iomega Personal Cloud предлага вградена резервираност на всяко ниво: твърд диск, сървър и център за данни. Ако настъпи проблем, с две устройства Iomega StorCenter и собствен „облак“ за архивиране на вашите локални фирмени данни, вие разполагате с план за възстановяване, който позволява лесно копиране на файлове, така че ще получите цялата нужна информация веднага.

Сигурен достъп. Данните са налични в собствения „облак“ само за тези, които имат необходимото разрешение за достъп. Можете да включите защита, като AES 128-битово криптиране, за защита на данните, когато те се прехвърлят през Интернет. Защитеното влизане в системата също предпазва вашите данни, съхранени в „облака“, от показване на случайни посетители и хакери в Интернет.

Минимална поддръжка. След като веднъж системата се инсталира, на практика повече не се налага поддръжка. Трябва само да управлявате потребителски акаунти, но няма нужда да извършвате дейности като управление на масиви от данни или наблюдение на състоянието на устройството за съхранение на данни.

Архивиране. Архивирането на стари файлове на отдалечено устройство StorCenter освобождава място на вашето основно устройство StorCenter за всекидневни задачи. По-малкият капацитет, който е необходим за съхранение на основни данни, означава по-малко разходи.

Ползи и отличителни характеристики при използването на новата версия на софтуера Home Media Network Devices Cloud Edition

Новият софтуер Home Media Network Hard Drive Cloud Edition използва приетия с голямо одобрение софтуер EMC LifeLine™, който представлява пълнофункционална Linux операционна среда и пакет от приложения, разработени за безпроблемна многоплатформена поддръжка на ОС като Windows®, Mac® и Linux.

Сред многото функции на новия софтуер Iomega Home Media Network Hard Drive Cloud Edition са:

 • Гигабитова свързаност директно с вашия маршрутизатор.
 • Дистанционен достъп от всяка точка на света.
 • Вграден сървър iTunes® за лесен плейбек.
 • UPnP™ DLNA сертифициран AV Media Server позволява поточното предаване на снимки, аудиосъдържание и видео към редица медийни устройства, като например игрови конзоли (Microsoft Xbox® 360, Sony PlayStation® 3), аудиосистеми, iTunes® плеъри, телевизори и цифрови фоторамки с мрежова връзка, продукти Iomega® ScreenPlay™ и много други.
 • Автоматично изпращане на файлове към вашите акаунти във Facebook®, YouTube® & Flickr®.
 • Копиране от устройство на устройство за защита на данните, което позволява дефиниране на задача за копиране и/или синхронизиране на файлове на и от свързани USB устройства или всяко друго споделено устройство за съхранение на данни във вашата мрежа.
 • Копиране с натискане на един бутон (QuikTransfer), намиращ се на предния панел.
 • Ниска консумация на електроенергия, безвентилаторен дизайн, с възможност за спиране на въртенето на твърдия диск.
 • Връзка с публични „облаци“ като Mozy и Amazon S3 за онлайн съхранение на данни.
 • Два порта USB за разширяване на капацитета за съхраняване на данни чрез свързване на външни USB устройства.
 • Репликиране от устройство на устройство за защита на данните, което позволява дефиниране на задача за копиране и/или синхронизиране на файлове на и от свързани USB устройства или всяко друго споделено устройство за съхранение на данни във вашата мрежа. Осигуряване на интелигентно споделяне на задачи за принтиране за до два USB принтера.
 • Поддържане на Time Machine, което позволява на потребители на Apple лесно да архивират данните от всеки Mac компютър, работещ с OS X (10.5 или по-нова), с помощта на приложението Time Machine.
 • Поддържане на протокола за трансфер на снимки (Picture Transfer Protocol, PTP), което осигурява автоматичен трансфер на снимки от цифрова камера към един от двата порта USB.

За EMC

EMC Corporation е водещ световен разработчик и доставчик на технологии за информационна инфраструктура и решения, които позволяват на организации с различна големина да трансформират начина, по който работят с информацията. Допълнителни данни за продуктите и услугите на EMC може да бъдат намерени на www.EMC.com.

За Iomega

Iomega Corporation, подразделение на EMC Corporation, е световен лидер в предлагането на иновативни решения за съхранение на данни за малките компании, домашните офиси, индивидуалните потребители и др. Компанията е продала повече от 425 млн. устройства за съхранение на данни от създаването си през 1980 г. Днес, продуктовото портфолио на Iomega включва водещи продукти за мрежово съхранение на данни за дома и малките организации; една от най-големите селекции в бранша от портативни дискове и външни настолни твърди дискове; фамилията ScreenPlay™ от мултимедийни устройства, която позволява лесното прехвърляне на видео, снимки и други файлове от компютъра към дневната стая. За да научите всичко за продуктите и решенията за съхранение на данни на Iomega, моля посетете следната уеб-страница www.iomega.com.


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , ,


Коментарите са забранени.