Gigaset затвърждава лидерската си позиция в Европа

Gigaset затвърждава лидерската си позиция в Европа

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 14.04.2011, 4,120 показвания

В резултат на продължаващото силно търсене на продуктите на Gigaset, пазарния дял на компанията при DECT телефония в Еропа достигна 33% и Gigaset премина границата от 150 милиона произведени телефонни апарати. Gigaset непрекъснато подобрява пазарния си дял като всяко второ домакинство в Германия и всяко четвърто в Европа използва Gigaset


Пазарния дял на Gigaset Communications в Европа според стойността на обема на продаваните продукти достигна 33%. Това е почти колкото общия пазарен дял на двата следващи конкурента. В Германия пазарния дял на Gigaset достига 60% като чрез своята стратегия основана на “Произведено в Германия” компанията постига средни продажни цени, значително по-високи от средните за пазара в Европа.

Производствената база на Gigaset в Германия вече няколко пъти бе наградена за “Фабрика на годината”. Супер модерната и автоматизирана производствена линия в Бохолт, Германия в момента има производствен капацитет от 16 милиона единици годишно и чрез непрекъснати нововъведения в производствените процеси, Gigaset вече може да намали емисиите си на въглероден двуокис с 240 тона и потреблението на хартия със 150 тона на година.

След постигането на лидерска позиция на пазара на телефония за дома, Gigaset вече насочва вниманието си към бизнес сегмента като разширява продуктовата си гама с професионални решения за малък и среден бизнес. През 2011 Gigaset ще представи новата си Gigaset Pro линия продукти за малък и среден бизнес.

За Gigaset Communications GmbH

Gigaset Communications GmbH е един от най-големите световни производители на безжични телефони и е пазарен лидер при DECT телефоните в Европа. С централа в Мюнхен, компанията развива, произвежда и дистрибутира продукти с високо качество под марката Siemens Gigaset. Продуктовата гама на Gigaset включва телефони за фиксирани мрежи и устройства за VoIP. Основната продуктова линия на Gigaset е разположена в Бохолт, Германия, където продуктите на компанията се произвеждат според най-строгите стандарти за качество и опазване на околната среда. Gigaset Communications притежава лиценз за търговската марка Siemens.

Gigaset Communications GmbH е компания част ARQUES Industries AG (http://www.arques.de).
Допълнителна информация за медиите е налична на http://www.gigaset.com/press
Повече за Gigaset Communications може да откриете на http://www.gigaset.com
Официален представител на Gigaset за България е “Биттел” ЕООД – www.bittel-bg.com


Етикети: , , , , ,


Коментарите са забранени.