Бърз тест на възможностите за видео възпроизвеждане на WD TV Live

Бърз тест на възможностите за видео възпроизвеждане на WD TV Live

В раздел: Блог от на 2.11.2009, 5,719 показвания

През уикенда направих един бърз тест на WD TV Live с 25 различни видеофайла, като файлов формат, видео и аудио компресия, както и резолюция показа много добра съвместимост от страна на устройството. На практика всички тестови видеофайлове тръгнаха, с изключение само на FLV файловите контейнери, които плейъра така и не разпознава и не показва в списъка с налично видео.

wd-tv-live-player

Разбира се при някои комбинации имате известни проблеми, изразяващи се в невъзможност за възпроизвеждане на звук при използване на цифровия изход или при аналоговия. Другият проблем, който не е кой знае колко нов за WD TV като цяло е това, че при някои видеофайлове не се запазва съотношението коректно, в резултат на което малка част от кадъра бива отрязвана (хоризонтално или вертикално).

wd-tv-live-test-chart

Това, което ме изненада много приятно беше, че плейъра успя да се справи без проблеми с възпроизвеждането дори на тестовия музикален Full HD видеоклип, който беше специално компресиран в H.264 формат, с High Profile, Level 5.1 и 40 мегабитов битрейт. Тази комбинация като цяло довежда до ръба на възможностите някои от плейърите от подобен вид, но WD TV Live се справи без проблеми… и все пак добрата новина е, че съдържание с такава компресия рядко може да бъде намерено, но не е и невъзможно да попаднете на така компресирано видео. Другият интересен проблем беше свързан с тестовия HD трейлър в WMV формат, който използва многоканално WMV Pro аудио, явно неподдържано от WD TV Live, формат, който обаче не бих казал, че е особено разпространен, даже по-скоро почти никъде не се използва. Аз продължавам с тестовете на устройството, а вие може да очаквате по-подробно ревю съвсем скоро, като вече определено съм доста приятно изненадан от неговото представяне до момента… ;)

Вече може и да поръчате WD TV Live от онлайн магазина на hardwareBG…


Етикети: , , , ,Коментарите са забранени.