Intel Ivy Bridge ще закъснее…

Intel Ivy Bridge ще закъснее…

В раздел: Новини от на 25.05.2011, 5,028 показвания

През последните години от Intel определено свикнаха своите клиенти със стратегията “тик-так”, според която в началото на всяка една календарна година от компанията стартираха продажбите на или “тик”, или “так” продукти. Изглежда появата на 22nm продукт “так”, a именно процесорите Ivy Bridge, за първи път няма да се появи навреме – януари 2012 година. От Intel са предупредили своите партньори, че новите процесори ще трябва да ги очакваме не през Q1 (първото тримесечие), ами по-скоро през Q2 (второто тримесечие), някъде през месец април.

Тази новина вероятно звучи доста изненадващо, но от Intel явно не са се притеснили прекалено много и възнамеряват да пуснат бъдещите 22nm Ivy Bridge с 3-4 месеца закъснение, като не е изключено този период да бъде удължен до половин година. Така в края на пролетта или началото на лятото на 2012 година ще видим както десктоп, така и мобилните чипове Ivy Bridge, а до тогава ще имаме на разположение Sandy Bridge и Sandy Bridge-E. Все още не е ясно дали това се дължи на проблем в разработката на Ivy Bridge, или от компанията имат желание да компенсират за 2-та месеца слаби продажби на Sandy Bridge покрай нашумялият проблем с чипсета Cougar Point.


Етикети: , , ,


Един коментар

  1. 1 Комопитекс // 25.05.2011 в 17:31

    До колкото знам Ivy Bridge имат поддръжка за PCIe 3.0, а Sandy Bridge май нямат.
    Знам че TSMC може би през Q4-2012 ще са готови за масово производство на 28nm процес на графични чипове и все пак си мисля, че може и да има нещо общо с видео картите…