Първи снимки на ASUS Crosshair V Formula

В раздел: Новини от на 26.05.2011, 4,255 показвания

Поредицата дънни платки, част от ASUS Republic of Gamers, и предназначена за платформата AMD – Crosshair, вече може да се похвали и със своята версия Crosshair V Formula.

ROG Crosshair V Formula е базирана на чипсета AMD 990X и както се досещате ще може да приютява процесори Socket AM3+ (а по-точно – Zambezi/Bulldozer). Още на пръв поглед се вижда, че от ASUS са се постарали и този път. 10-“фазно” захранване към процесора с дигитално управление, четири слота PCIe x16, масивни радиатори за охлаждане на силовите елементи и чипсета, много SATA 6 GBps, много USB 3.0, eSATA, GBit LAN. Първите три слота PCIe x16 могат да работят в конфигурация х16 + х8 + х8, четвъртия (до бутоните Power и Reset) е свързан към южният мост и предлага PCIe 2.0 x4.

Поддържаната памет е до DDR3-2133, а налични ще са технологии на ASUS, като ROG UEFI, ROG Connect, CPU Extreme Tweaker, CPU Level Up, MemOK, GameFirst и TurboV Evo. Платката ще се предлага в два варианта – Formula и Thunderbolt. Разликата между двете е, че при Thunderbolt ще имате допълнителна платка, съчетаваща в себе си звук Sound Blaster X-Fi и мрежов контролер Bigfoot Killer NIC. Модела Formula ще трябва да разчита на вградените SupremeFX X-Fi и GBit LAN.


Етикети: , , , , , , , , , ,Един коментар

  1. 1 Ghost // 27.05.2011 в 09:40

    lol !

Коментари: