D-Link представи миниатюрен USB Wireless N 150 адаптер

D-Link представи миниатюрен USB Wireless N 150 адаптер

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 27.05.2011, 4,074 показвания

Най-малкият адаптер в портфолиото на D-Link и носител на iF наградата за продуктов дизайн с лекота превръща всеки преносим компютър в безжично 802.11n устройство с възможност за споделяне на файлове и достъп до високоскоростен Интернет

Съвременният начин на живот изисква все по-високи скорости и по-добро покритие от домашната мрежа и потребителите логично търсят Wireless N устройства, които да им предложат адекватна производителност. USB адаптерите са лесно и удобно решение за достъп до високите скорости на новия безжичен стандарт, особено за по-стари настолни или мобилни компютри, при които отсъства вграден Wireless N клиент. В отговор на нарастващото търсене на подобни решения D-Link представи най-малкия безжичен USB адаптер от своето портфолио – DWA-121 Wireless N 150.

Адаптерът е изключително компактен, което го прави лесно и удобно за използване решение по време на пътувания. Поддържа се скорост на сваляне на информация от Интернет или мрежата от до 150 Mbps, която е три пъти по-бърза от максималната при 802.11g. Продуктът е съвместим и с всички предходни безжични стандарти, като по този начин дава възможност за подобряване на производителността на наличното оборудване без нуждата от цялостна подмяна.

Миниатюрния размер на DWA-121 Wireless N 150 му донесе и престижната награда за продуктов дизайн за 2011 на iF – избор, направен сред 2,756 продукти на 1,121 участници от 43 страни.

Кевин Уен, Президент D-Link Европа коментира: DLink разбира напълно нарастващите изисквания на потребителите относно скоростите на трансфер и обхвата на безжичните мрежи. Получилият награда USB адаптер  DWA-121 Wireless N 150 е отлично решение, позволяващо на потребителите да изпълняват с лекота ежедневни задачи като трансфериране на файлове, сърфиране в Мрежата или сваляне на музика. Компактният размер и високата производителност превръщат DWA-121 Wireless N 150 в предпочитан избор.”

Най-малкият USB адаптер в портфолиото на D-Link се настройва изключително лесно за работа с настолния или преносимия компютър. Софтуерът, който идва с устройството, позволява на потребителите да конфигурират за секунди връзка с безжичната мрежа. Поддръжката на WPA и WPA2 осигурява защитена Wireless N свързаност.

Повече за DLink

D-Link е водещ доставчик в света на мрежова инфраструктура, предоставяйки иновативни, висококачествени и интуитивен продукти както за бизнеса, така и за крайните потребители. Вече повече от 25 години, D-Link създава и разработва утвърдени мрежови и безжични продукти, както и решения за съхранение, сигурност и IP системи за видеонаблюдение. D-Link представя пълна гама от мрежови решения за организации и потребители чрез своята глобалната мрежа от партньори и доставчици на услуги. Компанията разбира значимостта на сигурния достъп, ефективната защита и споделяне на данни и цифрово съдържание и е пионер в създаването и развитето на IP базирани технологии, решения за цифровия дом и бизнес приложения.


Етикети: , , , , , , ,4 коментара

 1. 1 Орлин // 27.05.2011 в 15:30

  Хора, спрете да пействате фирмени PR-и, развалихте сайта!
  Новината е много интересна, и Logitech са отново на висота, но този текст трябваше да бъде пипнат от журналист и да се махнат бизсмислените хвалби, които само го компрометират. За сметка на това, няма един по-критичен поглед, сравнение с аналогични продукти, отговор на естествени въпроси, като например как работи това устройство – очевидно взима интернет от компютъра, за който е закачено, или например приблизително колко ще струва?
  Такива неща никога не се публикуват в новините! Независимо, че се водят “раздел: Фирмени и прес съобщения”, те излизат в RSS потока с новините, а това си е грубо подвеждане на читателите. Не си играйте така лековато с доверието на посетителите, което сте печелили с години, а може за един месец да изгубите. И Logitech нямат нужда от такава “реклама”, защото само идиот може да я приеме безкритично, останалите просто ще затворят прозореца и ще търсят новини другаде.

 2. 2 Пламен // 28.05.2011 в 01:14

  Ами поне има какво ново да се прочете….. Иначе имаш право!

 3. 3 Septemvri // 30.05.2011 в 14:30

  “как работи това устройство – очевидно взима интернет от компютъра, за който е закачено” – Още тук трябваше да спра да чета, но пуста скука. Ти осъзнаваш ли, че 90% от новините, които ти би нарекъл новини, са предадени ПР съобщения. Защото другото са анализи, за които си има специализирани сайтове/рубрики и се се появяват обикновен след като продуктът излезе за широка продажба. И като за последно – според теб домейн, трафик, поддръжка, заплати (за ревютата и текстовете на ПР съобщенията с елементи на анализи, които ти наричаш новини) и т.н. са безплатни?

 4. 4 carbon // 03.06.2011 в 18:33

  Кач пара?