NVIDIA осигурява на мобилните геймъри ново ниво на производителност в компактните размери на преносим компютър с графичния процесор GeForce GTX 560M

NVIDIA осигурява на мобилните геймъри ново ниво на производителност в компактните размери на преносим компютър с графичния процесор GeForce GTX 560M

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 3.06.2011, 4,093 показвания

Геймърите вече имат ново оръжие в своя мобилен арсенал, тъй като GeForce GTX гейминга идва при серията 500M графични чипове, в комбинация с технологията NVIDIA Optimus

 

NVIDIA обяви първият мобилен графичен чип за геймъри в своята серия графични продукти GeForce® 500M, предназначена за използване в ноутбуци.

Графичните процесори GeForce GTX 560M попадат “точно в целта” за геймърските преносими компютри, осигурявайки безкомпромисна производителност за геймърите, които могат да се наслаждават на отлично изглеждаща графика с 1080p резолюция дори в най-актуалните DirectX11 заглавия. А и за първи път водещи OEM производители също ще предлагат GeForce GTX геймърски графични процесори в комбинация с технологията NVIDIA® Optimus™.

“GeForce GTX 560M и  NVIDIA Optimus дават възможност на геймърите да получат 50 кадъра в секунда в Duke Nukem Forever и до 5 часа време на работа при ползване на батерията в Microsoft Office”, заяви Рене Хаас, генерален мениджър на ноутбук продуктите в NVIDIA. “Това означава истинска производителност и мобилност”.

Технологията NVIDIA Optimus, достъпна само с графични процесори NVIDIA, дава възможност за увеличаване на времето на ползване при захранване от батерия, автоматично включвайки и изключвайки графичния процесор, така че той да бъде активен само когато е нужно. Удобството, осигурявано от технологията NVIDIA Optimus е налично в над 80 процента от преносимите компютри с графични процесори от серията GeForce 500M и се използва от всички основни OEM производители.

Графичните процесори GeForce GTX 560M са под мотото “DirectX 11 Done Right” и предлагат още по-добро съотношение производителност на ват спрямо предходното поколение, с повече като брой кадри в секунда и по-високо ниво на детайли, без да изразходват повече електроенергия. Мощността на графичните процесори GeForce GTX дава възможност на геймърите да играят в 1080p резолюция и в комбинация с допълнителни те възможности, които само графичните процесори GeForce предлагат, в това число:

  • Поддръжка на технологията NVIDIA 3D Vision™, номер едно 3D технологията за преносими компютри
  • Поддръжка на технологията NVIDIA PhysX®, за реалистични физични ефекти в игрите
  • Поддръжка на архитектурата NVIDIA CUDA® за изчислителни приложения

GTX графичните процесори поддържат и технологията NVIDIA SLI™, най-добре мащабиращата се в индустрията платформа за съвместно използване на повече от един графичен процесор с цел увеличаване на производителността в игри, а също така се поддържат от високо оценяваните мобилни драйвери NVIDIA Verde™.

За най-тънките и компактни преносими компютри, NVIDIA обнови своите графични процесори от начално ниво с пускането на новия модел GeForce GT 520MX.  GeForce GT 520MX предлага по-добра производителност, разширена поддръжка и повече допълнителни възможности спрямо интегрираните графични решения[1] и е една стъпка по-напред спрямо графичните процесори GeForce GT 520M.

Alienware и Toshiba ще предлагат преносими компютри с GeForce GTX 560M и технологията Optimus.  ASUS, Clevo, MSI, Medion и други ще предлагат преносими компютри с GeForce GTX 560M. ASUS, Samsung и други ще предлагат лаптопи с GeForce GT 520MX.

Повече информация за графичните процесори от серията GeForce 500M можете да намерите на адрес www.nvidia.co.uk.

За NVIDIA

NVIDIA (NASDAQ: NVDA) отвори очите на света към възможностите на компютърната графика, когато създаде графичния процесор (GPU) през 1999. От тогава компанията постоянно поставя нови стандарти във визуалните изчисления със спиращи дъха интерактивни графични решения, достъпни на устройства от портативни медийни плейъри до преносими компютри и работни станции. Опитът на NVIDIA при програмируемите графични процесори доведе до пробиви в областта на паралелните изчисления, което прави по-евтини и по-достъпни суперкомпютрите. Компанията държи над 1800 американски патента, включително такива, които са фундаментални за начина на работа на модерните компютри. За повече информация може да посетите www.nvidia.co.uk.

[1]В сравнение с Intel HD Graphics 3000 в игри.


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,Един коментар

  1. 1 :) // 03.06.2011 в 17:47

    ох защо NVIDIA и преносими компютри в едно изречение ми навява мн лоши мисли… искрено се надявам да греша