D-Link празнува 25 години от основаването си

D-Link празнува 25 години от основаването си

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 3.06.2011, 2,602 показвания

Компанията потвърди ангажимента си за лансиране на иновации и усъвършенствани технологии и през следващия четвърт век

На 31 май, 2011, D-Link, водещ доставчик комуникационни решения, отпразнува своята 25-годишнина с подновено обещание за бъдещи иновации и отговорно лидерство в сферата на мрежовата и потребителска електроника. Създадена през 1986 година като разработчик на адаптери, D-Link се разраства бързо до световен мрежови гигант с утвърдена репутация за доставка на надеждни и достъпни решения.

Мрежовите технологии се промениха драстично през последните 25 години. Първоначално запазена територия само за правителството и академичните среди, сега те оказват влияние върху всеки аспект на ежедневието ни. Нарастващата роля на мобилните и облачните услуги в световен мащаб затвърдиха нуждата от надеждна мрежова инфраструктура. D-Link отговаря на предизвикателството на динамично променящия се пазар с гъвкави предложения: цифрови технологии, които позволяват на домашните потребители да използват напълно предимствата на т.нар. „частен облак”, а на компаниите и ИТ администраторите да управляват и развиват сигурни мрежи и услуги от следващо поколение.

Ценово ефективни, зелени и готови за IPv6

В унисон с развитието на мрежовата индустрия и миграцията към нови стандарти D-Link се стреми да сертифицира всички свои нови продукти по критериите за пълна IPv6 съвместимост. Някои от безжичните маршрутизатори на компанията първи получиха IPv6 Phase 1 сертификация от IPv6 форума още през 2006 година. От тогава D-Link е получила официалната гаранция за съвместимост за всичките си управляеми комутатори, включително и пълната гама Smart суичове. Layer 3 устройствата на компанията към момента поддържат IPv6 рутиране на трафика в допълнение на възможностите за управление по новия стандарт.

D-Link е водеща компания и по отношение на зелените технологии за защита на околната среда и намаляване консумацията на електроенергия. Преди няколко години, подобно на текущите IEEE зелени стандарти, бе разработена сертификацията D-Link Green™. Тя предоставя на бизнеса възможност да внедрява енергийно ефективни технологии, които отговарят изцяло на екологичните изискванията за производство и експлоатация на подобни решения. D-Link бе първият доставчик, произвел и предложил на пазара Wi-Fi рутери за дома с логото Green, които могат да спестят до 40 процента* от използваната за захранване електроенергия. При ратифицирането на зеления стандарт от IEEE през октомври 2010 D-Link вече бе представил свой комутатор, изцяло съвместим с тези изисквания. Компанията работи върху съвместимостта с новите IEEE стандарти и за цялото си портфолио от корпоративни продукти.

Новата разработка на D-Link – Auto Surveillance VLAN, насочена към малкия  и средния бизнес, подчертава потенциала на компанията като доставчик на цялостни решения. Подобна възможност за комбинация между IP базирано видео наблюдение и информационни мрежови услуги е изключително атрактивна за бизнеси, търсещи ефективна оптимизация на ИТ бюджетите.

Антъни Лей, ръководител на отдел Бизнес Решения в D-Link коментира: Auto Surveillance VLAN е предложение, на което малките и средните предприятия трудно биха отказали. Силата му е в отличното ценово позициониране, буквално нулевото време и ресурси за конфигурация, комбинирани с качествени мрежови услуги.”

Бъдещи технологии и иновации

Нарастващата роля на мобилните комуникации предоставя нови възможности за развитие на D-Link като доставчик на решения за сектора. С все по-мащабното разпространение на мобилни станции, дори и на такива директно в домовете и офисите, се увеличава и нуждата от технология, която да осигури комуникацията между отделните мрежови нива.

Скорошните проекти на D-Link в областта на мобилните технологии и значимият опит при безжичните мрежи поставят компанията във водеща позиция относно бъдещи хардуерни разработки в полза на потребителя. Компанията вижда отличен шанс в среда, в която доставчиците на услуги постепенно изоставят наземните телефонни линии и кабелната свързаност за сметка на изцяло IP-базирана инфраструктура.

Освен традиционните решения за цифрова свързаност, D-Link предлага и множество атрактивни продуки от следващо поколение, които допълват покупката на популярни потребителски устройства като HD телевизори и таблети. Специално внимание привличат хитовото устройство Boxee Box и рутерите SmartBeam™. Те са част от набиращата популярност концепция  „четири екрана, един облак”, която точно илюстрира силната свързаност и взаимодействие между смартфони и таблети и фиксирани устройства като настолни компютри и HD телевизори.

Тони Цао, Главен изпълнителен директор в D-Link отбелязва: „Поведението на потребителите се променя динамично и това, което отчитаме в момента е ясна тенденция за технологична конвергенция. Подобна среда на взаимодействащи си устройства дава множество възможности за нашата компания в ролята и на доставчик на решения. В DLink стоим зад ангажимента да развиваме иновативни продукти, които ще оформят бъдещето на мрежовите технологии през следващите 25 години.”

Повече за DLink

D-Link е водещ доставчик в света на мрежова инфраструктура, предоставяйки иновативни, висококачествени и интуитивен продукти както за бизнеса, така и за крайните потребители. Вече повече от 25 години, D-Link създава и разработва утвърдени мрежови и безжични продукти, както и решения за съхранение, сигурност и IP системи за видеонаблюдение. D-Link представя пълна гама от мрежови решения за организации и потребители чрез своята глобалната мрежа от партньори и доставчици на услуги. Компанията разбира значимостта на сигурния достъп, ефективната защита и споделяне на данни и цифрово съдържание и е пионер в създаването и развитето на IP базирани технологии, решения за цифровия дом и бизнес приложения.

*Максимално спестяване на електроенергия в сравнение с традиционен комутатор на DLink, който е свързан с 20m Ethernet кабел в мрежата и в рамките на един 24 часов период работи активно 10 часа и е изключен в останалите 14.

31 май, 2011 – DLink, водещ доставчик комуникационни решения, днес празнува своята 25-годишнина с подновено обещание за бъдещи иновации и отговорно лидерство в сферата на мрежовата и потребителска електроника. Създадена през 1986 година като разработчик на адаптери, DLink се разраства бързо до световен мрежови гигант с утвърдена репутация за доставка на надеждни и достъпни решения.

Мрежовите технологии се промениха драстично през последните 25 години. Първоначално запазена територия само за правителството и академичните среди, сега те оказват влияние върху всеки аспект на ежедневието ни. Нарастващата роля на мобилните и облачните услуги в световен мащаб затвърдиха нуждата от надеждна мрежова инфраструктура. DLink отговаря на предизвикателството на динамично променящия се пазар с гъвкави предложения: цифрови технологии, които позволяват на домашните потребители да използват напълно предимствата на т.нар. „частен облак”, а на компаниите и ИТ администраторите да управляват и развиват сигурни мрежи и услуги от следващо поколение.

Ценово ефективни, зелени и готови за IPv6

В унисон с развитието на мрежовата индустрия и миграцията към нови стандарти DLink се стреми да сертифицира всички свои нови продукти по критериите за пълна IPv6 съвместимост. Някои от безжичните маршрутизатори на компанията първи получиха IPv6 Phase 1 сертификация от IPv6 форума още през 2006 година. От тогава DLink е получила официалната гаранция за съвместимост за всичките си управляеми комутатори, включително и пълната гама Smart суичове. Layer 3 устройствата на компанията към момента поддържат IPv6 рутиране на трафика в допълнение на възможностите за управление по новия стандарт.

DLink е водеща компания и по отношение на зелените технологии за защита на околната среда и намаляване консумацията на електроенергия. Преди няколко години, подобно на текущите IEEE зелени стандарти, бе разработена сертификацията DLink Green. Тя предоставя на бизнеса възможност да внедрява енергийно ефективни технологии, които отговарят изцяло на екологичните изискванията за производство и експлоатация на подобни решения. DLink бе първият доставчик, произвел и предложил на пазара WiFi рутери за дома с логото Green, които могат да спестят до 40 процента* от използваната за захранване електроенергия. При ратифицирането на зеления стандарт от IEEE през октомври 2010 DLink вече бе представил свой комутатор, изцяло съвместим с тези изисквания. Компанията работи върху съвместимостта с новите IEEE стандарти и за цялото си портфолио от корпоративни продукти.

*Максимално спестяване на електроенергия в сравнение с традиционен комутатор на DLink, който е свързан с 20m Ethernet кабел в мрежата и в рамките на един 24 часов период работи активно 10 часа и е изключен в останалите 14.

Новата разработка на DLinkAuto Surveillance VLAN, насочена към малкия и средния бизнес, подчертава потенциала на компанията като доставчик на цялостни решения. Подобна възможност за комбинация между IP базирано видео наблюдение и информационни мрежови услуги е изключително атрактивна за бизнеси, търсещи ефективна оптимизация на ИТ бюджетите.

Антъни Лей, ръководител на отдел Бизнес Решения в DLink коментира: Auto Surveillance VLAN е предложение, на което малките и средните предприятия трудно биха отказали. Силата му е в отличното ценово позициониране, буквално нулевото време и ресурси за конфигурация, комбинирани с качествени мрежови услуги.”

Бъдещи технологии и иновации

Нарастващата роля на мобилните комуникации предоставя нови възможности за развитие на DLink като доставчик на решения за сектора. С все по-мащабното разпространение на мобилни станции, дори и на такива директно в домовете и офисите, се увеличава и нуждата от технология, която да осигури комуникацията между отделните мрежови нива.

Скорошните проекти на DLink в областта на мобилните технологии и значимият опит при безжичните мрежи поставят компанията във водеща позиция относно бъдещи хардуерни разработки в полза на потребителя. Компанията вижда отличен шанс в среда, в която доставчиците на услуги постепенно изоставят наземните телефонни линии и кабелната свързаност за сметка на изцяло IP-базирана инфраструктура.

Освен традиционните решения за цифрова свързаност, DLink предлага и множество атрактивни продуки от следващо поколение, които допълват покупката на популярни потребителски устройства като HD телевизори и таблети. Специално внимание привличат хитовото устройство Boxee Box и рутерите SmartBeam. Те са част от набиращата популярност концепция „четири екрана, един облак”, която точно илюстрира силната свързаност и взаимодействие между смартфони и таблети и фиксирани устройства като настолни компютри и HD телевизори.

Тони Цао, Главен изпълнителен директор в DLink отбелязва: „Поведението на потребителите се променя динамично и това, което отчитаме в момента е ясна тенденция за технологична конвергенция. Подобна среда на взаимодействащи си устройства дава множество възможности за нашата компания в ролята и на доставчик на решения. В DLink стоим зад ангажимента да развиваме иновативни продукти, които ще оформят бъдещето на мрежовите технологии през следващите 25 години.”

Повече за DLink

DLink е водещ доставчик в света на мрежова инфраструктура, предоставяйки иновативни, висококачествени и интуитивен продукти както за бизнеса, така и за крайните потребители. Вече повече от 25 години, DLink създава и разработва утвърдени мрежови и безжични продукти, както и решения за съхранение, сигурност и IP системи за видеонаблюдение. DLink представя пълна гама от мрежови решения за организации и потребители чрез своята глобалната мрежа от партньори и доставчици на услуги. Компанията разбира значимостта на сигурния достъп, ефективната защита и споделяне на данни и цифрово съдържание и е пионер в създаването и развитето на IP базирани технологии, решения за цифровия дом и бизнес приложения.


Етикети: , , , ,


Един коментар

  1. 1 marto96 // 07.06.2011 в 20:23

    “Ценово ефективни, зелени и готови”

    Любимото ми словосъчетание :).