Платформата AMD Opteron™ 6000 разширява присъствието си

Платформата AMD Opteron™ 6000 разширява присъствието си

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 9.06.2011, 2,952 показвания

Сървърната екосистема на компанията ще позволи лесен ъпгрейд до 16-ядрения “Interlagos”

AMD непрекъснато работи със своите партньори за разширяването на продуктовото портфолио oт създаването на старта платформата AMD Opteron™ серия 6000 2010. Възможностите за създаване на виртуализационни среди на базата на AMD Opteron 6000 се виждат лесно благодарение на доказали се системи като Dell PowerEdge R815 и HP ProLiant DL585 G7. Сега платформата с 16-ядрения процесор от следващо поколение с кодово име “Interlagos” привлича вниманието на клиентите на AMD със съвместимостта си и възможността да запазят инвестициите си при ъпгрейд към по-голяма производителност на техните машини.

Системите с процесори AMD Opteron от серията 6000 реализираха широко пазарно присъствие скоро след представянето си, като машини изградени с процесорите от серия AMD Opteron 6100 сега са достъпни от OEM производители и системни интегратори като Acer, AMAX, Appro, Colfax, Cray Inc., Dawning, Dell, HP, IBM, Microway, NCS Technologies, Penguin, Rausch Netzwerktechnik, SGI, Silicon Mechanics, ZT Systems, и много други. Сред новите предложения на тези партньори на AMD  са:

 • Acer GR385, Acer GR585, Gateway GW 2000h
 • AMAX AH-1103
 • суперкомпютърът Cray XE6m
 • Dell PowerEdge C6145, Dell PowerEdge M915
 • HP ProLiant SL165s
 • NCS NexServ ARM-6241
 • SGI Altix ® Ice 8400
 • Silicon Mechanics: Storform nServ A513, A515, A516, A518

В момента в света се търсят системи с все повече процесорни ядра и от AMD са готови да посрешнат търсенето им. Някои от клиентите на компанията са

 • HECToR, националната суперкомпютърна „служба” на Великобритания обновява всички суперкомпютърни процесори към очакваните скоро на пазара AMD Opteron чипове с кодово име “Interlagos.” Cray ще приеме на въоръжение новото решение и ще обяви ъпгрейд по-късно през тази година.
 • Компанията Cray е подписала договор с швейцарския национален суперкомпютърен център (Swiss National Supercomputing Centre – CSCS) за обновяване на сегашната система Cray XT5 с кодово име “Monte Rosa” към Cray XE6. Системата Monte Rosa в CSCS ще бъде ъпгрейдвана с решението на Cray за вътрешно свързване Gemini, и с новите Opteron-и “Interlagos.”
 • Idaho National Labs съобщи, че техният суперкомпютър “Fission” е базиран на 12 512 ядра AMD Opteron, изграждащи системата Appro Xtreme-X™, с която научната лаборатория по-бързо и по-точно ще моделира 3D проекти на пръти за ядрени реактори.
 • Cray обяви нова, GPU-базирана система – своя суперкомпютър Cray XK6. Очакваните скоро  AMD Opteron “Interlagos” ще бъдат част от това решение, което ще може да се надгражда до над 50 petaflops (квадрилиони операции в секунда) изчислителна мощност.
 • Астрономическият отдел на Университета на Сан Пауло в Бразилия е избрал за своите научни изследвания високопроизводителната система SGI® Altix® ICE 8400, базирана на AMD Opteron™ 6100 процесори.

Последни бенчмарки и постижения

За AMD

AMD (NYSE: AMD) е иноватор в дизайна на полупроводникови продукти, който води следващата ера на живи дигитални изживявания със своите AMD Fusion ускорени процесори (APUs), вградени в широка гама компютърни устройства. Сървърните продукти на компанията са насочени да движат напред облачните и виртуализационни изчислителни среди. Графичните и изчислителните технологии на AMD са в основата на различни устройства като РС, игрови конзоли и суперкомпютри. За допълнителна информация, посетете http://www.amd.com.


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Един коментар

 1. 1 Сашо // 09.06.2011 в 15:30

  Е това е, който държи на съвместимостта печели доста сделки от ъпгрейди…