Нови шасита от D-Link подобряват значително мрежовата производителност

Нови шасита от D-Link подобряват значително мрежовата производителност

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 14.06.2011, 3,665 показвания

Комутаторите DGS-6600 и DGS-7100 са насочени към малки и средни предприятия и осигуряват устойчива и защитена мрежова среда с възможност за бъдещо развитие

Бизнесът се сблъсква ежедневно с намаляващи ИТ бюджети и се сблъсква ежедневно с намаляващи ИТ бюджети и нарастващ обем от информация. За да отговори на тези предизвикателства, D-Link анонсира появата на два нови комутатора тип шаси, отличаващи се с отлично ценово позициониране, усъвършенствани функции и възможност за надграждане. DGS-6600 и DGS-7100 са новите попълнения в успешно наложената на пазара серия DGS и предлагат на бързо растящите компании функционалност от корпоративен клас на цената на стартови комутиращи решения.

Кевин Уен, президент на D-Link Европа коментира новината: „Развиващите се бизнеси често остават без избор, когато трябва да надградят мрежовата си инфраструктура в унисон с динамиката на дейността. С разрастването на мрежата и броя на приложенията, които работят в нея, потребителите трябва да избират между безкрайно физическо добавяне на комутатори в стак или цялостна и скъпа подмяна с нов суич от корпоративен клас. С появата на DGS-6600 и DGS-7100 бизнесът получава решения, оборудвани с функционалност от висок клас, които защитават ефективно инвестицията и отговарят динамично на променящите се условия. Комутаторите на DLink предлагат висока шаси производителност и скалируема инфраструктура на цена, съобразена със сложния икономически климат в момента.”

Новите предложения на мрежовия гигант са изключително подходящи за внедряване в мрежите на малки и средни бизнеси, образователни институции и държавни организации, осигурявайки отлични скорости и непрекъсваема производителност.  Обичайно шаси комутаторите се базират на архитектура, която кара целия трафик да минава през контролния модул и по този начин мрежовия трафик може да се страда от сериозни забавяния  в критични ситуации. При DGS-6600 и DGS-7100 обаче това се избягва с  така наречената дистрибутивна неблокираща архитектурата която разпределя трафика между отделните модули и не е необходимо целия трафик да преминава през контролния модул,   т.е. всяка от вложените в шасито карти контролира и насочва информационния поток, директно към съответните работни станции.

Новите комутатори на D-Link идват с добре познатия от стартовите xStack предложения потребителски интерфейс и предлагат лесна конфигурация и управление, без нуждата от разходи за допълнително обучение на администраторите. Устройствата осигуряват плътност на портовете, достъпност и защитеност на мрежата от най-висок клас – нещо, което обичайно се наблюдава само в скъпите корпоративни решения. Потребителите защитават ефективно инвестицията си в тези комутатори с възможността да надграждат мрежата и услугите върху нея: налични са слотове с четири позиции за допълнителни платки и широк избор от типове портове и скорости. По този начин бизнесът може с разрастването си лесно да внедрява и използва нови услуги с гарантиран QoS като IP гласови приложения, видео конференции и IP базирано видео наблюдение, при това без да е необходимо добавянето на нови комутатори към мрежата.

Кевин Уен обобщава: „Тези комутатори осигуряват истинска, високоскоростна магистрала за мрежовия трафик и се представят отлично в разнообразие от среди и интерфейси – медни кабели, фиброоптика и Ethernet свързаност. DLink винаги гледа в бъдещето и подготвя своите продукти за него – затова и двата представени суича включват пълна поддръжка на IPv6 протокола и елиминират нуждата от сложни и скъпи ъпгрейди при предстоящата миграция към новия стандарт. В светлината на 25 годишнината от основаването на D-Link, която празнуваме тази година, новите решения за комутиране допълнително затвърждават имиджа на компанията като лидер в доставката на лесни за употреба, надеждни и ценово достъпни решения.”

DGS-6600 & DGS-7100: технически характеристики

  • DGS-7100: 4- или 6-слотово шаси, DGS-6600: 4-слота
  • DGS-7100: 2 слота за контролните модули (с резервираност)
  • Скалируемост до 192 10/100/1000BASE-T, 96 SFP Ethernet порта или 8 10G порта (DGS-7100); 144 10/100/1000BASE-T, 144 PoE, 144 SFP  или 24 10G порта (DGS-6600)
  • Скорост на трансфер на пакетите 428.57 Mpps (DGS-6600) или до 143 Mpps (DGS-7106) (в милиони пакети за секунда)
  • Hot Swap сменяеми разширителни карти, 3 (DGS-6604 и DGS-7104) или 4 слота за монтаж на разширителни карти (DGS-7106), вентилаторни модули и до 4 модула  за захранване
  • Layer 2 функционалности: 802.3x контрол на трафика, spanning tree протокол, мониторинг на портовете, ERPS, loopback detection
  • Layer 3 възможности: поддръжка на IPv6, VRRP, рутиране – RIP, OSPF, BGP
  • VLAN: 802.1v протокол VLAN, порт-базирани VLAN, частни/двойни VLAN
  • Сигурност: Broadcast/multicast/unicast storm control, защита от DoS атаки, базирани на политики ACL, IP-MAC филтриране, политики за защита от претоварване на CPU.

Повече за DGS-6600:

Скалируемост, непрекъсваема работа и сигурност

Този комутатор осигурява резервиране на захранването, агрегация на връзките, STP и VRRP, като по този начин предпазва системата от отказ в следствие на единични инциденти и свежда до минимум времето за престой. Сигурността е гарантирана с поддръжката на 802.1x оторизация, RADIUS автентификация , TACACS+, SSL и SSH криптиране.

Поддръжка на до 24 10-GE или 144 Gigabit Ethernet порта със скорост на предаване на пакетите от 483 Mpps.

DGS-6600 е чудесен избор за компании, които мигрират от инфраструктура, базирана на стакове от комутатори. Възможна е конфигурация на до 96 порта с Gigabit, 192 Fast Ethernet порта или комбинация между двата интерфейса. Поддържа се Gigabit върху традиционни медни и оптични кабели.

Управление на мрежата

DGS-6600 поддържа различни възможности за управление: CLI конзола, Telnet конфигурация, Web-базиран и SNMP v1, v2, v3 мениджмънт,  RMON мониторинг, TFTP фърмуеър обновление, TFTP конфигурация за сваляне и качване на информация, наблюдение на отделните портове за инциденти, както и  BootP/DHCP IP поддръжка.

Повече за DGS7100:

Достъпност, надеждност и гъвкавост

DGS-7100 се предлага в два модела: DGS-7104 шаси с 4 отворени слота и DGS-7106 вариант с 6 свободни слота. При последния два от слотовете се използват за резервиране  на контролните модули, а останалите могат да бъдат използвани от потребителя съгласно нуждите на инсталацията.  И двата модела от серията осигуряват  минимален или нулев даунтайм, отлична сигурност и производителност, позволяваща безпроблемната работа в реално време на критични приложения.

Инсталация като корпоративен агрегиращ комутатор

В зависимост от пожеланата от администраторите окомплектовка на портовете DGS-7100 може да работи като базисен комутатор или дистрибуционен суич. Във втория вариант шасито осигурява висока плътност на портовете за свързаност на множество работни станции в рамките на една офис среда.

Конвергенция на приложенията

Серията DGS-7100 комбинира ефективно високоскоростен хардуер със софтуерни функции като QoS приоритизация и мултикаст рутиране за успешно поддържане работата на чувствителни към трафика и капацитета на лентата приложения – Интернет телефония, излъчването на мултимедия и телевизия в реално време.

Сигурност от висок клас

DGS-7100 осигурява защита на достъпа и предпазва мрежовите ресурси от атаки на вируси и червеи. На ниво достъп сигурността е гарантирана от базирани на политики ACL листи, защита на портовете, IP-MAC-Port  и Defeat IP Scan функции.

Повече за DLink

D-Link е водещ доставчик в света на мрежова инфраструктура, предоставяйки иновативни, висококачествени и интуитивен продукти както за бизнеса, така и за крайните потребители. Вече повече от 25 години, D-Link създава и разработва утвърдени мрежови и безжични продукти, както и решения за съхранение, сигурност и IP системи за видеонаблюдение. D-Link представя пълна гама от мрежови решения за организации и потребители чрез своята глобалната мрежа от партньори и доставчици на услуги. Компанията разбира значимостта на сигурния достъп, ефективната защита и споделяне на данни и цифрово съдържание и е пионер в създаването и развитето на IP базирани технологии, решения за цифровия дом и бизнес приложения.

За повече информация посетете www.d-link.bg/blog

 


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Коментарите са забранени.