NVIDIA Tegra 4 вероятно ще е 8-ядрен ARM

NVIDIA Tegra 4 вероятно ще е 8-ядрен ARM

В раздел: Новини от на 5.07.2011, 4,050 показвания

Според слухове, които се предполага да са информация, изтекла от вътрешни хора в компанията, NVIDIA Tegra 4 ще е едно доста интересно предложение, когато се появи на бял свят. Към момента с голям интерес се очаква появата на Tegra 3, познат също и като Kal-El, но въпреки това първите слухове около Tegra 4 са вече налице. Анонимен източник, пожелал да остане такъв е споделил, че при Tegra 4 ще имаме две модификации на процесора – едното четириядрено, което ще доведе до подобряване на производителността при Smartphone-ите, спрямо Kal-El, докато другото ще е малко по-сериозно – осемядрено.

Четириядреният вариант (според информацията) ще притежава 24 графични ядра CUDA, съвместими с DX11, докато при осемядреният Tegra 4 говорим за 32 или дори 64 ядра CUDA, поддръжка на DX11, PhysX, OpenCL и OpenGL. И докато по-слабият чип няма да е толкова интересен за PC общността, по-силната модификация може да стане основа на едни много бързи геймърски таблети, свръхмобилни лаптопи и нетбуци. Нека не забравяме, че Windows 8 ще поддържа и ARM, така че след година ще сме свидетели на сериозното навлизане на ARM в територия, която доскоро беше достъпна само за х86.


Етикети: , , , , ,2 коментара

  1. 1 Алекс // 05.07.2011 в 10:54

    Яко ,а там развитието и конкуренцията са по-големи и печели само крайния клиент (devil)

  2. 2 Jordan // 05.07.2011 в 16:01

    Или както стана в случая с NVIDIA Tegra 2, губи. Всички производители се хвърлиха на Tegra, а се оказа че ускорителя е два пъти по-бавен от новия PowerVR. Както и да е, чакаме новата боза на Nvidia, дано този път производителите да не уркат като някакви овце подир големите обещания на Nvidia.