Boxee Box от D-Link поддържа 11 европейски езика

Boxee Box от D-Link поддържа 11 европейски езика

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 5.07.2011, 3,398 показвания

Новата версия на фърмуеъра осигурява подобрения в браузъра, в OSD  и възможност за филтриране на локално съдържание

D-Link, водещ доставчик на мрежови и комуникационни решения, обяви мащабно софтуерно обновление за хитово устройство Boxee Box. То включва екранна поддръжка и възможност за въвеждане на символи през клавиатурата на немски, френски, италиански, испански, шведски, датски, холандски, чешки, португалски, норвежки, финландски и полски в добавка към вече наличните арабски, иврит, турски и руски език. Новият фърмуеър подобрява като цяло ползваемостта на устройството, дава възможност на потребителите да персонифицират цифровото съдържание и организират по свой вкус медийните библиотеки и осигурява един от най-бързите TV-базирани браузъри в наши дни. Обновлението за пореден път подчертава ангажимента на D-Link да развива Boxee Box като еталон за Интернет TV изживяване.

Подобренията на браузъра са свързани със скоростта на сърфиране и зареждане на страници, усъвършенствана поддръжка за HTML 5, по-добра навигация между отделните web страници, нова секция „отметки”, бързо отбелязване на любими сайтове, както и нов сегмент „история”, в който може да се прави справка за последно посетените адреси. Промените в OSD включват представянето на нов слайдър, с който потребителят може по-прецизно да превърта напред или назад дадена цифрова медия, да търси в музикални файлове и като цяло да вижда повече детайли за съдържанието, което ползва в момента. Контролът на звука е премахнат от интерфейса на Boxee Box – потребителят може да променя нивата му директно от своя телевизор или A/V ресийвър, както при работа с популярните Blu-Ray плеъри и игрови конзоли.

D-Link и Boxee представиха нови функции, свързани със споделянето и категоризирането на съдържанието. Специално меню за споделяне позволява на потребителя да избере директно накъде желае да насочи съобщението си – Facebook, Twitter или Tumblr. Налична е и нова библиотека за трейлъри, която дава възможност за бърз преглед на съдържанието на актуалните филми. Осигурена е поддръжка за NFO файлове, което означава, че потребителите могат лесно да добавят обложки или допълнителна информация, както и да категоризират филмите и програмите, които гледат. Лесно се настройва и начина, по който се показват и дефинират по ключови думи телевизионните програми.

Кевин Уен, Президент D-Link Европа коментира: „В D-Link и Boxee поемаме ангажимент за непрекъснато подобряване на Boxee Box, което да осигури на растящия ни брой клиенти в Европа изключително потребителско изживяване. Този процес включва представянето на нови функционалности, по-добър контрол и поддръжка за локално съдържание и услуги, както и визуални подобрения в потребителския интерфейс.”

Всичко за непрекъснатото усъвършенстване и новите подобрения в Boxee Box можете да откриете в Интернет на адрес http://blog.boxee.tv .

Повече за Boxee

Boxee е нов подход към телевизионното изживяване. Вярваме, че телевизията трябва да бъде съобразена с личните предпочитания. С помощта на Boxee устройство, свързано към телевизор, можете да гледате всяко TV шоу през Интернет, филми от Netflix, VUDU, MUBI и OpenFilm, да се наслаждавате на безбройните приложения, услуги и сайтове от Мрежата, които никога няма да откриете в програмата на традиционния телевизионен канал. Вярваме, че чрез телевизора можете да се свързвате с вашите приятели. Boxee автоматично доставя препоръките на приятели от Facebook и Twitter директно върху екрана на домашния телевизор и ви позволява да споделяте съдържание помежду си с едно единствено натискане на мишката. Повече от един милион души ползват Boxee.

Повече за DLink

D-Link е водещ доставчик в света на мрежова инфраструктура, предоставяйки иновативни, висококачествени и интуитивен продукти както за бизнеса, така и за крайните потребители. Вече повече от 25 години, D-Link създава и разработва утвърдени мрежови и безжични продукти, както и решения за съхранение, сигурност и IP системи за видеонаблюдение. D-Link представя пълна гама от мрежови решения за организации и потребители чрез своята глобалната мрежа от партньори и доставчици на услуги. Компанията разбира значимостта на сигурния достъп, ефективната защита и споделяне на данни и цифрово съдържание и е пионер в създаването и развитето на IP базирани технологии, решения за цифровия дом и бизнес приложения.

За повече информация посетете www.d-link.bg/blog


Етикети: , , , , , , , , , , ,


3 коментара

 1. 1 stn // 06.07.2011 в 11:32

  Колеги,

  Ако закупя устройството Boxee, то дава ли ми напълно безплатен достъп до VUDU, MUBI и тн. или ще трябва и там да имам платен акаунт, за да мога да гледам?

  Благодаря

 2. 2 Кирил Венев (Ba4o Kiro) // 07.07.2011 в 19:52

  При всички положение за да ползваш VUDU или MUBI ще ти трябва платен акаунт. Може би в USA има и “оферти” да гледаш едно-две филмчета безплатно като “бъндъл” към някое закупено устройство, но до сега не съм попадал на такива предложения в EU.

 3. 3 Jordan // 19.07.2011 в 10:50

  М да тия всичките услуги са само за САЩ, следователно ще ти трябва и щатски VPN или Proxy.