D-Link разработва клетъчни решения за дома на базата на FSM чипа на Qualcomm

D-Link разработва клетъчни решения за дома на базата на FSM чипа на Qualcomm

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 16.07.2011, 3,267 показвания

Партньорството между двете компании ще осигури компактни, мощни и ценово ефективни UMTS клетъчни продукти за базова инсталация и революционна поддръжка на мобилни мрежи директно от дома или офиса

За да отговори адекватно на нарастващото търсене и потребление на мобилни дани в Европа, D-Link обяви стратегическо партньорство относно разработката на UMTS решения от типа „femtocell”, базирани на FSM чипсета на Qualcomm. Новите продукти ще предлагат уникално ниво на интеграция, комбинирайки множество функции с високочестотен сигнал и максимум капацитет, модем, GPS, поддръжка на приложения и статус индикации в едно устройство. По този начин мобилните оператори ще получат необходимия допълнителен капацитет, с който да поддържат ефективно услугите от следващо поколение към своите клиенти.

Кевин Уен, Президент D-Link Европа коментира новината: „С лавинообразното нарастване на потреблението на мобилни устройства в световен мащаб, операторите срещат редица трудности в осигуряването на допълнителен капацитет и покритие за техните клетъчни мрежи. Развълнувани сме от възможността да предложим решение на тези проблеми с разработката на своеобразни базови станции за дома или офиса на потребителя, базирани върху популярния чипсет на Qualcomm.


Стратегическото партньорство между D-Link и Qualcomm ще позволи на операторите да предложат висококачествени 3G и мобилни услуги за глас и данни, поддържани от femtocell устройства за достъп, инсталирани в дома, офиса или в различни градски локации. С интеграцията на множество функции в един FSM чипсет бъдещите продукти ще осигурят широк кръг от възможности в компактен и надежден хардуер.

„Търсихме технологичен партньор, който да може до гарантира интегрирани, високопроизводителни решения, които да се появят на световните пазари в кратки срокове. „ продължава Кевин Уен. FSM решението на Qualcomm е безспорен лидер в това отношение.”

С възможността да добавят повече капацитет към клетъчните си макро мрежи, операторите ще разработят нови пазарни ниши и отправят към клиентите си предложения с добавена стойност като базирани на локация услуги, доставка на съдържание, синхронизация, поточно видео и много други.

„Платформата FSM интегрира високочестотен сигнал, максимум капацитет, модем, GPS, поддръжка на приложения и статус индикации в едно единствено устройство,” обобщава Ед Кнап, Главен вицепрезидент в отдел „Маркетинг и инженерство” в Qualcomm.Благодарение на тази интеграция можем да оптимизираме максимално хардуера и да позволим на компании като DLink до доставят компактни, високопроизводителни и ценово ефективни femtocell продукти.”


Повече за DLink

D-Link е водещ доставчик в света на мрежова инфраструктура, предоставяйки иновативни, висококачествени и интуитивен продукти както за бизнеса, така и за крайните потребители. Вече повече от 25 години, D-Link създава и разработва утвърдени мрежови и безжични продукти, както и решения за съхранение, сигурност и IP системи за видеонаблюдение. D-Link представя пълна гама от мрежови решения за организации и потребители чрез своята глобалната мрежа от партньори и доставчици на услуги. Компанията разбира значимостта на сигурния достъп, ефективната защита и споделяне на данни и цифрово съдържание и е пионер в създаването и развитето на IP базирани технологии, решения за цифровия дом и бизнес приложения.

За повече информация посетете www.d-link.eu

 

Повече за Qualcomm

Qualcomm Incorporated (NASDAQ: QCOM) е световен лидер в областта на 3G и мобилните технологии от следващо поколение. През последните 25 години иновациите на компанията бяха в основата на еволюцията на безжичните комуникации, свързвайки хората помежду им и осигурявайки им достъп до информация и забавление. Днес Qualcomm разработва технологии, които осигуряват конвергенцията на мобилните комуникации и потребителската електроника, правейки безжичните устройства и услуги по-лични, ценово ефективни и достъпни за хората навсякъде.

За повече информацията посетете www.qualcomm.com


Етикети: , , , , , , , , , , ,Коментарите са забранени.