HP с първи многофункционален широкоформатен принтер

HP с първи многофункционален широкоформатен принтер

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 20.07.2011, 4,502 показвания

Най-достъпният многофункционален A3 принтер е вече на пазара

HP представи първия си многофункционален мастиленоструен широкоформатен принтер у нас HP OfficeJet 7500A Wide Format e-All-in-One. Устройството е предназначено за малки и домашни офиси, като им предлага принтер, скенер, копир и факс във формат до А3, придружени от шаблони и форми с готов дизайн на маркетингови материали. То е снабдено и с ePrint технология за печат от мобилни устройства и приложения за печат.

HP OfficeJet 7500A е най-достъпното широкоформатно МФУ на българския пазар в момента, както от гледна точка на първоначална инвестиция, така и като цена на страница спрямо конкурентните мастиленоструйни широкоформатни МФУ.(1) Това е и първото устройство от този тип, на което може да се печата от смартфони и от уеб приложения.

Широкоформатният OfficeJet 7500A е предназначен за малки предприятия, които се нуждаят от многофункционално устройство, поддържащо жична и безжична мрежа и позволяващо печат на документи с размери от 8 х 13 см. до 33 х 48 см. (А3+ размер на хартията).

Като допълнение към възможностите за факс, печат, копиране и сканиране, това устройство предлага бърза скорост на печат. Моделът отпечатва до 10 страници в минута черно-бяло и 7 страници в минута цветно. Принтерът има тава за хартия с капацитет 150 листа, подавач на хартия за скенера от 35 листа, USB порт, слот за карта памет, 6-сантиметров сензорен екран и решенията CopySmart.

Моделът идва заедно със специално CD HP Business Marketing Design, което съдържа набор от маркетингови шаблони и насоки за изработка на дизайн. Това съдържание е предназначено за малките и средни предприятия, които могат да се възползват от пълния набор от образци, за да изработят сами своите флаери, брошури и други рекламни материали вътре в компанията.

Технологията HP ePrint в този принтер осигурява на клиентите свободата и удобството да печатат от всяко мобилно устройство, когато и където правят бизнес. Също така, за първи път бизнес клиентите на НР могат да отпечатват уеб съдържание – като темплейти и готови форми – без компютър, като използват приложенията на НР от сензорния екран на устройството.

Потребителите на новия HP Officejet 7500A Wide Format могат да отпечатат професионално изглеждащи цветни графики и текстови документи, като използват както стандартните HP 920, така и мастилниците с голям капацитет НР 920XL, специално създадени за бизнес потребители. Безжичният широкоформатен принтер използва до 40% по-малко електроенергия спрямо лазерните принтери от същия клас.(2)

Нов пакет с консумативи за намаляване на разходите

В момента се предлага и специален пакет с консумативи за принтера 920XL OfficeJet Value Pack, който позволява на бизнес потребителите да намалят разходите си за печат. Новият пакет съдържа 50 страници от хартията HP Professional Inkjet 180 грама мат и три мастилници с голям капацитет HP 920XL (циан, мажента и жълто).

Можете да видите виртуална демонстрация на устройството от този линк: http://wwnpi.com/HP/Demos/7500A.html

HP OfficeJet 7500A Wide Format e-All-in-One се предлага в България на препоръчителна цена от 559 лева с ДДС(3).

За HP

HP създава нови възможности, позволяващи на технологията да има значително влияние върху хората, бизнеса, държавните органи и обществото. Най-голямата технологична компания в света НР предлага обширно портфолио в областта на печата, персонални компютри, софтуер, услуги и IT инфраструктури, обединени от облака и свързаността, което създава безпроблемно и сигурно преживяване в днешния свързан свят. Повече информация за HP (NYSE: HPQ) е достъпна на http://www.hp.com/bg.

 

(1) На база на резултатите от сравняване на цена за страница между повечето цветни мастиленоструйни широкоформатни принтери с факс под $200 към март 2010 г., производителност на OJ Pro при печат на ISO страница с мастилница с максимален капацитет, при непрекъснат печат. За повече информация: www.hp.com/bg/officejet и http://www.hp.com/go/learnaboutsupplies.

(2) На база на резултатите от сравняване на цена за страница между повечето цветни лазерни многофункционални принтери под €600 към март 2010 г. Консумацията на електроенергия е определена след тестове на НР, които са извършени по метода TEC на програмата ENERGY STAR.

(3) Препоръчителни крайно клиентски цени с ДДС. Реалните цени могат да варират.

 


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , ,Един коментар

  1. 1 Ghost // 25.07.2011 в 08:56

    Тия от HP нема кой да ги стигне просто .. в сверата на печата за малкия и среден бизнес , като цяло !