D-Link представи ShareCenter™ Pro: iSCSI мрежови сторидж за малки и средни предприятия

D-Link представи ShareCenter™ Pro: iSCSI мрежови сторидж за малки и средни предприятия

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 20.07.2011, 2,707 показвания

Новото устройство за съхранение DNS-1200-05 от D-Link улеснява управлението и архивирането на информацията в корпоративната мрежа

D-Link, водещ доставчик на мрежови и комуникационни решения, разшири портфолиото си от NAS продукти с премиерата на новия ShareCenter Pro модел за работа в корпоративна среда. Мрежовият гигант комбинира в новото предложение гъвкавостта на NAS технологията с високата производителност на iSCSI.

DNS-1200-05 поддържа до пет твърди диска, всеки от тях с капацитет от два терабайта, които са на разположение на оторизираните потребители в мрежата. Интегрираният Web файлов сървър осигурява надежден достъп до информацията през Интернет. Решението се отличава с интуитивния си потребителски интерфейс и високо ниво на сигурност на данните.

Моделът DNS-1200-05 от гамата ShareCenter е предназначен за малки и средни компании.

Основни характеристики

  • Два 10/100/1000 Gigabit Ethernet порта
  • Поддържа до пет SATA твърди диска (с максимален капацитет от 10 терабайта)
  • Два USB 2.0 порта за допълнителна памет и връзка към UPS системи
  • Поддържа  JBOD, RAID 0, RAID 1, RAID 5, RAID 5+spare, RAID 6, S.M.A.R.T.
  • Лесна начална инсталация посредством включения в пакета Easy Search Utility софтуер
  • поддръжка на DFS (Distributed File System) файлова система

ShareCente Pro: ефективност, защитеност и лесно управление

Новият модел от серията ShareCenter поддържа до пет 3,5-инчови SATA диска, които покриват напълно нуждите от съхранение на типични малки и средни компании. Мрежовият сторидж на D-Link може лесно да се интегрира в съществуващата инфраструктура без нужда от специализирани технически познания, сложна конфигурация и настройки. Easy Search Utility софтуерът, който е включен в доставката, автоматично открива и свързва устройството. Сториджът може да бъде позициониран изключително гъвкаво и да осигури ефективен достъп до централно съхранявани файлове на всички оторизирани в мрежата потребители. Наличието на iSCSI интерфейс означава, че индивидуалните работни станции получават повече пространство за съхранение директно, без нуждата от смяна или добавка на компоненти в компютъра.  iSCSI драйвът функционира като традиционен, високопроизводителен твърд диск, без значение от използваната в момента операционна система.

ShareCenter Pro притежава пълен набор от RAID  оперативни режими,  RAID 0, 1, 5, 5+Spare. Първият от тях позволява постигането на най-високи скорости за запис и четене тъй като двата диска са разделени на равни по размер блокове (striping).

При Raid 1 се създават и съхраняват два отделни огледални образа на два от твърдите дискове на всички качени файлове. Поддържат се и RAID 5, 5+spare и 6, което гарантира безпроблемна и непрекъсната работа дори при повреждане на някой от дисковете в сториджа а също и едновременното изпълнение на множество потребителски задачи.

JBOD режима комбинира всички налични дискове в устройството в един голям хард диск.

Интегрираната S.M.A.R.T.  функция, автоматично проверява целостта и температурата на твърдия диск, наблюдава скоростите на трансфер и открива евентуални грешки в ранна фаза.

Максимална сигурност и интелигентно резервиране на данните

ShareCenter Pro от D-Link предлага на малките и средните компании широк набор от функции за съхранение и споделяне на чувствителна за бизнеса информация. Поддържа се отдалечено репликиране на данните чрез Интернет в резервна локация. Важните документи се съхраняват надеждно и в същото време остават напълно достъпни за потребителите, дори и в случаи на непредвидени инциденти като технически дефекти, пожар и други. Информация се записва и чрез т.нар. Snapshot технология.

В рамките на  корпоративната мрежа могат да бъдат делегирани различни права на достъп – четене и записване – за отделните потребители, дори спрямо точно определени файлове. Технологии като VLAN тагване и AES криптиране защитават критичната за бизнеса информация от кражба или хакерски атаки. Благодарение на iSCSI се поддържа и протокола за автентификация CHAP, който осигурява допълнителна сигурност на системата за съхранение.

Скалируемо и отговорно към околната среда решение

ShareCenter Pro разполага с два USB порта за свързване към допълнителен, външен твърд диск или устройства с флаш памет. Портовете могат да бъдат използвани и за лесно и бързо добавяне към мрежата на принтер с USB интерфейс.

В допълнение на тези функции идва и възможността устройството да преминава автоматично в режим на готовност в случай на липсата на активност в определен период от време. Така ShareCenter™ Pro DNS-1200-05 работи изцяло съгласно критериите на концепцията D-Link Green и отговорното отношение към околната среда. Повече информация за”зелената” философия на компанията можете да откриете на  www.dlinkgreen.com.

Повече за DLink

D-Link е водещ доставчик в света на мрежова инфраструктура, предоставяйки иновативни, висококачествени и интуитивен продукти както за бизнеса, така и за крайните потребители. Вече повече от 25 години, D-Link създава и разработва утвърдени мрежови и безжични продукти, както и решения за съхранение, сигурност и IP системи за видеонаблюдение. D-Link представя пълна гама от мрежови решения за организации и потребители чрез своята глобалната мрежа от партньори и доставчици на услуги. Компанията разбира значимостта на сигурния достъп, ефективната защита и споделяне на данни и цифрово съдържание и е пионер в създаването и развитето на IP базирани технологии, решения за цифровия дом и бизнес приложения. За повече информация посетете www.d-link.eu


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Коментарите са забранени.