AMD Radeon Series DDR3 памети – пробно, и то само за OEM

В раздел: Новини от на 11.08.2011, 4,044 показвания

В началото на седмицата ви запознахме с първоначална информация относно най-новото предложение в продуктовото портфолио на AMD – DDR3 памети, носещи моделно име Radeon Series. Още тогава стана дума, че от компанията ще предложат общо три моделни линии – Entertainment, Ultra Pro Gaming и Enterprise. Някои по-запалени фенове на марката може би с желание са зачакали да видят тези памети на компютърния пазар, но според AMD това няма да се случи (поне засега). Според AMD, тези памети са предназначени само за OEM.

От компанията с учудване са коментирали факта, че в Япония може да се закупи такава памет в магазини за компютърни потребители, защото Radeon Series са замислени като предложение към OEM партньорите на AMD. Излиза, че AMD не са проектирали и поръчали тези памети за производство с цел да ги предлагат по Retail магазините, а са били предназначени за OEM. От компанията също така са добавили, че това е “пробен период” на предлагане на AMD-брандирана оперативна памет и според резултатите, които ще дадат OEM партньорите на компанията, ще се прецени в каква посока да се продължи. Въпреки всичко, изглежда част от доставките са “изтекли” и на Retail пазара в Япония.


Етикети: , , ,4 коментара

 1. 1 Тихомир // 11.08.2011 в 17:38

  Жалко, че ще са само за ОЕМ. Някой може пък да иска да си купи такива…

 2. 2 pesho1234 // 11.08.2011 в 18:41

  хмм, на снимката от предишната статия изглеждаха така сякаш са ритейл като за краен потребител. Пък и на кого му е притрябвал нов производител на памети – отдавна пазарът за памети е пренаситен, пък и като гледам тайминги и честоти не ми изглежда нищо особено. И каква Гейминг серия за ОЕМ като примерно фирми за геймъри като Alienware ползват далеч по-мощни компоненти от ДДР3 на 1600 ЦЛ9/10…

 3. 3 NoName // 12.08.2011 в 09:35

  В най-скоро време от АМД ще започнат да продават готови машини.

  П.С. пише се “Учудване” а не “Очудване” ;)

 4. 4 Kalata // 12.08.2011 в 15:06

  Явно от AMD са решили да правят свои бързи памети за да подобрят производителността на APU-тата си, въпреки че истинската полза от това подобрение е доста съмнителна поне засега, ще видим как ще е при Trinity с новата Piledriver архитектура. Също така искам да отбележа, че таймингите там не са фактор, така че не ги слагайте в сметката ;)

Коментари: