MSI A75A-G55 – поддръжка на Llano и Click BIOS

MSI A75A-G55 – поддръжка на Llano и Click BIOS

В раздел: Новини от на 15.08.2011, 3,964 показвания

Разработката на дънни платки за процесорите Llano може би не тече с толкова голяма сила, колкото им се иска на AMD, но фактите са такива. Все пак производители, като MSI например, се занимават със създаването на модели дънни платки, които да не са просто “стандартни”. Такава платка е и A75A-G55, която освен задължителната поддръжка на AMD Llano (Socket FM1), предлага и някои други интересни особености.

Една такава особеност е използването на много високо качество (толкова високо, че отговаря на разни военни стандарти) силови елементи по захранващите схеми на платката. Military Class II e общото наименование на тази “технология” на MSI, но не това е най-важното около А75А-G55. От компанията са се погрижили платката да има два броя слотове PCIe x16 (вторият работи при електрически PCIe x4), a освен това разстоянието между тях да е достатъчно за създаването на добре охлаждаща се Crossfire/SLI графична подсистема. Така обаче можете да загубите поне два от трите слота PCIe x1, а разширителните слотове се допълват и от два броя PCI. Поддържа се до 32 GB оперативна памет, а максималната скорост е DDR3-1600 (без да броим възможността за овърклок). Не трябва да забравяме и “дежурните” шест броя SATA 6 GBps, както и три порта USB3.0.

Друга интересна особеност на платката е Click BIOS – поддържа се графичната среда UEFI, както и възможност за работа с Winki 3 – собствена, базирана на Linux, разработка на операционна система с ограничени възможности. Чрез Winki 3 ще можете да работите в интернет, да направите backup на твърдият диск, да пращате съобщения, да разглеждате снимки и т.н. Чрез технологията M-Flash ще можете да запишете UEFI BIOS-а на A75A-G55 върху USB Flash устройство и да го ползвате като пълноценна микросхема BIOS.


Етикети: , , , , , , , ,Коментарите са забранени.