ON! Fest ще изпрати пет души в Бусан, Сан Франциско, Лондон

ON! Fest ще изпрати пет души в Бусан, Сан Франциско, Лондон

В раздел: Новини от на 24.08.2011, 4,103 показвания

Български квалификации за World Cyber Games (Световните Кибер Игри) 2011, Национален шампионат по Magic The Gathering, европейска квалификация по Yu-Gi-Oh и Национален Cosplay конкурс

Играта под различни форми ще бъде един от фокусите на младежкия фестивал ON! Fest, който ще се проведе от 16 до 18 септември в Интер Експо център. ON! Fest е разделен в отделни зони със собствена програма.

Както и да се движите във фестивала, вие неизбежно ще бъдете активна част от него. Ще има места обаче, където залогът ще е голям и играта ще е съвсем истинска.

World Cyber Games ( www.wcg.com ) е най-големият форум в света за състезателен гейминг. За да се класират за финала, състезателите трябва да спечелят своите национални квалификации, които се провеждат в над 100 държави.  Тази година българските квалификации ще се проведат в рамките на ON! Fest от 16 до 18 септември. Задачата на организаторите (Гейминг Ентъртеймънт ООД и  Спортен Клуб и компютърни клубове „DooM”, Варна) е да проведат квалификациите, да подготвят и изпратят отбор на финалите на тазгодишното издание на World Cyber Games (8-11 декември) във втория по големина град в Корея – Бусан. На WCG в Корея ще ни представляват играчи в две дисциплини – FIFA 11 и Starcraft II. Любимият на много геймъри – Counter-Strike няма да стигне до далечен Бусан, но за сметка на това на ON! Fest ще има два турнира (отборен и индивидуален) с големи награди.

Бусан е първата дестинация, която ON! Fest предлага на играещите хора. Фестивалът обаче ще бъде домакин и на осмия Национален шампионат по Magic: The Gathering, както и на европейска квалификация по Yu-Gi-Oh.

В началото на 90-те години Ричард Гарфилд създава първата игра с карти за колекциониране – Magic: The Gathering. Играта поставя началото на нов тип развлечение и забавление. Преди няколко години беше разработена система с карти за игра, в основата, на която са изключително популярните анимационни сериали Покемон и Yu-Gi-Oh. Повече можете да научите тук – http://www.paladium-games.com.

В първото издание на ON! Fest, на 17 септември, ще се проведе националното първенство по най-популярната игра с карти в света – Magic: The Gathering. Спечелилият състезанието ще отпътува за Сан Франциско, САЩ, през декември тази година. Там ще представлява България на световното първенство.

 

На 18 септември ще се проведе вторият турнир по игри с колекционерски карти, който е насочен към феновете на Yu-Gi-Oh. Това състезание всъщност ще бъде квалификационният турнир за европейското първенство през 2012 г. Заелите челни места в него ще получат покана за най-престижния европейски турнир догодина.

Записването на турнирите ще става на място в събота, 17 септември.

Организаторите от Валинор-Паладиум са предвидили и зона, в която всеки, който не е запознат с тази форма на игра, ще може да научи повече за  тези и други популярни игри с карти и настолни игри.

Ако пък ви се ходи в Лондон можете да се включите в конкурса Cosplay. Cosplay идва от Costume Play и е свързан с направата на костюми на известни герои от Аниме, Манга или видео игри. Феновете изработват сами или поръчват костюмите, аксесоарите и ги представят, като се опитват максимално да се доближат до визията и поведението на героя. За първи път в България ще има квалификации за финалите на Европейското състезание по Cosplay, което тази година ще се проведе в Лондон. Правилата за участие можете да намерите на http://bg.onfest.bg/rules/cosplay. Конкурсът ще се проведе в зоната Aniventure ON! – ежегодният фестивал за японска култура, аниме и манга, организиран от клуб „Nakama“. Там ще присъствате и на конкурса Anime Music Video, Манга конкурс, а една от основните атракции ще бъде Geisha House. Още подробности можете да прочетете на http://bg.onfest.bg/aniventure.

 

Не си представяйте ON! Fest като стандартно изложение, защото в него няма да намерите нищо ординарно. Лекции, турнири, уъркшопи, семинари, музикални, танцови, графити състезания и дискусии ще превърнат всеки посетител в участник, в главно действащо лице. Това ще се случи от 16 до 18 септември. Три дни, в които, на площ от над 7000 кв. м., ще бъдат съчетани графити, съвременна музика, танцови състезания, скейтборд, японска култура, beatbox, представяне на най-нови IT технологии и още много неща, информация, за които можете да намерите на www.onfest.bg.

Билетите за фестивала могат да бъдат закупени от сайта на фестивала onfest.bg/tickets, както и от мрежата на Eventim в цялата страна.


Етикети: , , , , , , , , , ,2 коментара

  1. 1 synd // 26.08.2011 в 20:39

    “Европейска квалификация по Yu-Gi-Oh!”
    ??? :DD
    Иначе всичко друго си е върха

  2. 2 letalis // 29.08.2011 в 13:52

    hwbg.Giantt за WCG GOGOGO!