Станете автор в hardwareBG.com!

Станете автор в hardwareBG.com!

В раздел: Новини от на 4.11.2009, 3,855 показвания

От вчера и със задна дата всички, които са се регистрирали в страницата на hardwareBg.com, ще могат да публикуват новини, а онези, които имат желание и талант да пишат – и обзорни материали, ревюта и ръководства. Регистрацията става през бутона “Вход” в навигационната лента и по подразбиране новорегистрираните са с потребителско ниво “Contributor”, което означава, че могат да публикуват новина, която се показва след одобрение от страна на администратор или редактор.

Стремежът ни е по този начин да дадем възможност на онези, които имат интерес към писането, да допринесат за актуализирането на материалите в новинарската част на hardwareBG.com, както и да се публикуват по-бързо новини, свързани с IT бранша. Администраторите ще одобряват всяка грамотно написана публикация, но държим новините да не са съвсем буквален превод или копие на вече публикувани в българското интернет пространство новини. Разпределението на новините е според вида им – в раздел “Новини” наблягаме основно на авторските, докато в раздела за корпоративни новини и съобщения за пресата се публикуват изпратени от компаниите съобщения.

За публикуването на в hardwareBG.com се изисква регистрация с валиден e-mail адрес (в случай, че имате проблеми с регистрацията, моля, пишете ни на contact мейла (@hardwarebg.com)), както и базови познания за работа с wordpress, които доста напомнят работата със стандартен офис редактор на документи. Всички изображения трябва да се качват през интерфейса на сървъра на hardwareBG.com, а генерирането на миниатюрно изображение (thumbnail) става автоматично. По-долу са двата обяснителни екрана за работа с редактора:

faq-1 faq-2

В случай на HTTP грешки при качване на изображения, използвайте “Browser uploader”. Единствената разлика е, че така изображенията се качват едно по едно (ще се опитаме да избегнем появата на такива грешки, разбира се).


Етикети: , , ,


3 коментара

  1. 1 Venator // 07.11.2009 в 21:41

    Нещо като идея – входът към сайта и съответно освобождаващите се функции не може ли да останат отворени за участници на форума или поне тези, които желаят да напишат нещо и, да речем, вече са се свързали с админ? Така или иначе по-голямата част от идеите ще идват от съфорумници, а в случая двойната регистрация ще е само излишна.

  2. 2 Кирил Венев (Ba4o Kiro) // 07.11.2009 в 21:55

    За момента няма начин да се направи директна “конверсия” между базата с потребители на vBulletin (форума) и базата на WordPress (сайта) и се налага повторна регистрация в сайта.

  3. 3 Николай Цеков (geniusloci) // 08.11.2009 в 12:23

    Аз намерих bridge, ама да видим…