D-Link представи цялостно решение за съхранение на данни за малки и средни предприятия

D-Link представи цялостно решение за съхранение на данни за малки и средни предприятия

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 20.09.2011, 3,059 показвания

Новият сторидж DNS-1100-04 комбинира гъвкавостта на NAS технологията с високата производителност на iSCSI

D-Link, водещ доставчик на мрежови и комуникационни решения, разшири портфолиото си от продукти за корпоративния сегмент с премиерата на новия ShareCenter Pro модел. Цялостното решение за съхранение предлага високата производителност на iSCSI технологията в комбинация с NAS предимства като гъвкаво позициониране в мрежовата архитектура. DNS-1100-04 поддържа до 4 SATA диска, всеки от тях с капацитет от 3 терабайта. Устройството е лесно за употреба дори за потребители с малък ИТ опит, като предлага интуитивен потребителски интерфейс и високи скорости на трансфер.

Наличен е широк набор от функции по сигурността и възможност за ефективна резервираност на данните, благодарение на интегрирани технологии като протокола за автентификация CHAP или Volume Snapshot за запис и преглед на информацията. DNS-1100-04 е специално разработен за малки и средни компании или специализирани отдели в големи предприятия. Решението им позволява лесно да управляват нарастващите обеми от информация без нуждата от скъпи инвестиции в допълнителни ИТ ресурси.

Основни характеристики

  • Два 10/100/1000 Gigabit Ethernet порта
  • Поддържа до 4 SATA твърди диска (с максимален капацитет от 12 терабайта)
  • Два USB 2.0 порта за допълнителна памет и връзка към UPS системи
  • Поддържа 4 операционни режима:  JBOD, RAID 0, RAID 1, RAID 5
  • Лесна инсталация посредством включения в пакета Easy Search Utility софтуер
  • Съвместимост с Windows, Linux и MacOS операционни системи
  • Усъвършенствана защита на данните чрез функции за бързо възстановяване на масивите и презаписваеми образи на данните или т.нар. snapshot технология
  • Максимална сигурност с поддръжката на VLAN тагване, AES криптиране и CHAP автентификация
  • Поддръжка на технологията S.M.A.R.T. (самонаблюдение, анализ и отчети)

Интуитивно и лесно управление

Новият модел от серията ShareCenter Pro поддържа до четири 3,5-инчови SATA диска (с общ капацитет до 12 TB), които покриват напълно нуждите от съхранение на типични малки и средни компании. Мрежовият сторидж на D-Link с iSCSI интерфейс може лесно да се интегрира в съществуващата инфраструктура без нужда от специализирани технически познания, сложна конфигурация и настройки. Easy Search Utility софтуерът, който е включен в доставката, автоматично открива и свързва устройството в мрежата. DNS-1100-04 поддържа няколко оперативни режима. В RAID5 например се гарантира максимална сигурност чрез резервиране на данните едновременно върху няколко твърди диска.

Сигурността преди всичко: интелигентно резервиране на данните

Новото попълнение в гамата от корпоративен сторидж на D-Link предлага множество възможности за сигурно съхранение и споделяне на важната за бизнеса информация. DNS-1100-04 интегрира популярната Volume Snapshot технология, която автоматично актуализира копията на записваните данни. Поддържа се отдалечено репликиране върху резервен мрежови сторидж. Важните документи се съхраняват надеждно и в същото време остават напълно достъпни за потребителите, дори и в случаи на непредвидени инциденти като технически дефекти, пожар и други. Интегрирана е и функцията S.M.A.R.T. , която автоматично проверява температурата на твърдия диск, наблюдава скоростите на трансфер и открива евентуални грешки в ранна фаза.

Отлична защита срещу неоторизиран достъп

Цялостното решение за съхранение DNS-1100-04 предлага централизиран подход при записа на документи и файлове като по този начин информацията е достъпна за всички оторизирани потребители. Осигурен е и отдалечен достъп на служителите до тези данни от всяка една точка с Интернет благодарение на интегрирания FTP сървър или с помощта Web File мениджър. В рамките на  корпоративната мрежа могат да бъдат делегирани различни права на достъп – четене и записване – за отделните потребители, дори спрямо точно определени файлове. Технологии като VLAN тагване и AES криптиране защитават критичната за бизнеса информация от кражба или хакерски атаки. Благодарение на iSCSI се поддържа и протокола за автентификация CHAP, който осигурява допълнителна сигурност на системата за съхранение и валидира потребителския достъп до вградените твърди дискове.

Наличност и цена

DNS-1100-04 ShareCenter Pro ще бъде наличен в България през октомври на препоръчителна крайна цена от 1070лв.

Повече за DLink

D-Link е водещ доставчик в света на мрежова инфраструктура, предоставяйки иновативни, висококачествени и интуитивен продукти както за бизнеса, така и за крайните потребители. Вече повече от 25 години, D-Link създава и разработва утвърдени мрежови и безжични продукти, както и решения за съхранение, сигурност и IP системи за видеонаблюдение. D-Link представя пълна гама от мрежови решения за организации и потребители чрез своята глобалната мрежа от партньори и доставчици на услуги. Компанията разбира значимостта на сигурния достъп, ефективната защита и споделяне на данни и цифрово съдържание и е пионер в създаването и развитето на IP базирани технологии, решения за цифровия дом и бизнес приложения. За повече информация посетете www.dlink.bg.


Етикети: , , , , , , , , , , , , , ,Коментарите са забранени.