Отключете възможностите на вашия AMD FX процесор днес

Отключете възможностите на вашия AMD FX процесор днес

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 12.10.2011, 9,734 показвания

С първия осем-ядрен чип за настолни системи ентусиасти и овърклокъри получават удивителни компютърни изживявания на нечувани цени

AMD официално обяви старта на AMD FX фамилията процесори, които предлагат напълно отключени възможности за потребителите на настолни компютри. Новата AMD FX серия десктоп чипове включва първия осемядрен процесор, позволяващ екстремни игри на многодисплейни конфигурации, работа в многозадачен режим и създаване на HD съдържание за PC и дигитални ентусиасти – всичко това за по-малко от $245 (препоръчителна цена в САЩ)). Това отбелязва първото пускане на пазара на процесорите, които използват новата многоядрена архитектура на AMD (с кодово име “Bulldozer”), която е включена и в очакваните сървърни чипове на AMD (с кодово име “Interlagos”) и в следващото поколение AMD APU.

“AMD FX процесори са тук с „отмъстителна готовност”, както потвърди поставеният наскоро световен рекорд на Гинес за”Най-високата честота на компютърен процесор”, каза Крис Клоран, корпоративен вицепрезидент и генерален мениджър на Client Group в AMD. “- Докато овърклокърите със сигурност ще се насладят на честотите, които AMD FX процесорите могат да постигнат, PC ентусиастите и любителите на HD мултимедия ще оценят забележителните изживявания, които AMD FX процесорите могат да осигурят като част от балансирана десктоп система с достъпна цена”.

Всички AMD FX процесори идват с напълно отключени множители на тактовата честота за по-лесен овърклокинг, разчиствайки пътя на PC ентусиастите да се наслаждават на по-високи скорости и свързаната с тях повишена производителност. Освен това, тези процесори използват AMD Turbo Core технологията за динамична оптимизация на производителността на своите ядра, осигурявайки максимална мощност в интензивен режим на работа.

Стартирайки от днес, процесорите AMD FX ще бъдат налични от глобалните ритейлъри и партньорите на компанията. Потребителите ще могат да поръчват следните AMD FX чипове за своите системи:

 • FX-8150: осем ядра, 3.6 GHz основна тактова честота (3.9 GHz в режим Turbo Core, 4.2 GHz в режим Max Turbo), $245 препоръчителна крайна цена (САЩ)
 • FX-8120: осем ядра, 3.1 GHz основна тактова честота (3.4 GHz в режим Turbo Core, 4.0 GHz в режим Max Turbo), $205 препоръчителна крайна цена (САЩ)
 • FX-6100: шест ядра, 3.3 GHz основна тактова честота (3.6 GHz в режим Turbo Core, 3.9 GHz в режим Max Turbo), $165 препоръчителна крайна цена (САЩ)
 • FX-4100: четири ядра, 3.6 GHz основна тактова честота (3.7 GHz в режим Turbo Core, 3.8 GHz в режим Max Turbo), $115 препоръчителна крайна цена (САЩ)

Без да похарчват малко състояние, потребителите могат да комбинират AMD FX процесор с дънна платка с AMD чипсет от 9-та серия и графична карта AMD Radeon™ HD 6000 серия, за да създадат платформа AMD “Scorpius” за удивителни гейминг и развлекателни изживявания. Като част от платформата “Scorpius”, процесорите AMD FX също така поддържат AMD CrossFireX™ технология, позволяваща да се работа с няколко графични карти в компютъра използвайки тяхната комбинирана мощност, и AMD Eyefinity технология за супер резолюция на до 6 монитора (1). С помощта на AMD CatalystControl Center™  / AMD VISION Engine Control Center, потребителите получават редовни актуализации за подобряване на системната производителност и надеждност, и добавяне на нови софтуерни функции.

Допълнителна информация:

За AMD

AMD (NYSE: AMD) е иноватор в дизайна на полупроводникови продукти, който води следващата ера на живи дигитални изживявания със своите AMD Fusion ускорени процесори (APUs), вградени в широка гама компютърни устройства. Сървърните продукти на компанията са фокусирани върху водещи за индустрията облачни и виртуализационни изчислителни среди. Графичните и изчислителните технологии на AMD са в основата на различни устройства от игрови конзоли и РС до суперкомпютри. За допълнителна информация, посетете http://www.amd.com.

Забележка:  Продуктовата гаранция на AMD не покрива щети причинени от овърклокинг. Опити за екстремен овърклокинг с течен хелий и течен азот трябва да се правят само от професионални овърклокъри.

1. Технологията AMD CrossFireX™ изисква AMD CrossFireX Ready дънна платка, и може да изисква AMD CrossFireX™ Bridge Interconnect връзка-мост между картите (по една за всяка допълнителна графична карта) а също така и отделно специално захранване. Забележете, че само следните графични карти поддържат AMD CrossFireX технология в Dual Mode (т.е. максимум 2 графични карти): AMD Radeon™ HD 6670, HD 6570, HD 6450, HD 5670 и ATI Radeon™ HD 5670, HD5570, HD 5550, HD 5450, и не изисква връзка-мост. Технологията AMD Eyefinity работи с игри и приложения, поддържащи нестандартни съотношения на екрана, което се изисква за разпъване на картината върху множество дисплеи. За работа с повече от 2 екрана са нужни монитори с нативни DisplayPort™ конектори и/или DisplayPort™ съвместими активни адаптери за конвертиране на нативния вход на вашия монитор към DisplayPort™ или Mini-DisplayPort™ конекторите на вашите видеокарти.  AMD Eyefinity технологията може да поддържа множество дисплеи с една AMD Radeon™ графична карта, с операционните системи Windows Vista или Windows 7. Броят на дисплеите може да варира за конкретния дизайн на графичната карта, и трябва да проверите точните спецификации с производителя на картата преди покупка. Функционалността SLS (“Single Large Surface”) изисква еднаква резолюция на всички монитори в конфигурацията.


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,32 коментара

 1. 1 FobusA // 12.10.2011 в 10:49

  Ами едеално написано от бачо Киро, цената отпределя качеството.

 2. 2 sashko02 // 12.10.2011 в 10:58

  Да очакваме ли скоро ревю? :)

 3. 3 Milen // 12.10.2011 в 11:08

  само не разбрах “Без да похарчват малко състояние” ?

 4. 4 ReeT // 12.10.2011 в 13:07

  идеално преписано щото звучи като написано като последните реклами на АМД 1 към 1

 5. 5 JvR // 12.10.2011 в 13:10

  @Milen – визира се ниската цена на подобна конфигурация (от дъно, през видео, та дори и процесор).

  Нямам търпение за съпоставка на няколко ревюта на “земекопни” :)

 6. 6 ariwee // 12.10.2011 в 14:18

  “Отключете възможностите на вашия AMD FX процесор днес”

  Кои възможности са заключени ? Кои възможности да отключим ?

 7. 7 DARK // 12.10.2011 в 14:46

  Ако правите ревю включете и някакви нови заглавия като Deus Ex HR , Battlefield 3 and RAGE ако са му управили проблема.Гледах много ревюта и забелязах че при новите заглавия е по бърз но на старите съква жестоко.Хранилката е тежка навсякъде но все пак хората са углопели за какво ти е 8 ядрен процесор да го тестваш на single threaded приложение ?!? да хванат да тестват 4 ядрения за тая работа.В крайна сметка ако не ползваш multithreading за какво ти е 8 ядрен процесор !?

 8. 8 Desktop // 12.10.2011 в 14:48

  Технологията и продукта Bulldozer са излишни за потребителите, предлагат 2 ядра повече, но като производителност – ~ Thuban.

  Продуктът не е прогрес, носи негативи за А Ем Де.

  8 ядрен А Ем Де е по-бавен от 4 ядрен Интел.

  Позор.

 9. 9 Desktop // 12.10.2011 в 15:15

  Piledriver ще е с 10% или 15% по-производителен (маркетингови “новини” и план за “развитие”), като му добавят нови 2 ядра :D. Така ще е първия 10 ядрен Desktop CPU. :}

  Учудвам се на някои, пишещи, че архитектурата била нова, имала потенциал, ще се доразвивала. Това задоволява ли ви егото, продължавайки да летите на вълшебното килимче на мечтите, свързани с Е Ем Де ?

  Колко потенциал има, колко да се доразвие ? И най-важния въпрос – колко години ще са нужни за доразвиването на “потенциала” ? И с колко % потенциал ще е “доразвитието” ?

  Сега 3,6 GHz не са достатъчни, та доразвиването ще е нов CPU на Stock – > 3,8 GHz и дотам ?

  А Ем Де сама пое по пътя на “ядрената” война. За Desktop CPU няма нужда от 6 и нагоре ядра.

 10. 10 wot // 12.10.2011 в 15:45

  жалко за хората чекащи този булдозер толкова време…

 11. 11 Кирил Венев (Ba4o Kiro) // 12.10.2011 в 16:05

  @ariwee – ами най-малкото, множителя е отключен и ако искаш без проблем можеш да пуснеш процесора на по-висока от Turbo Core честотата. Толкова за “отключването” ;).

  @FobusA – Това е прессъобщение и не съм го писал аз ;).

  Колкото до “фадромата” – честно казано съм “леко” разочарован както от производителността така и от консумацията му, скоро ще има и ревю…

 12. 12 Сашо // 12.10.2011 в 16:11

  Това е във раздел фирмени и прес-съобщения, много ясно, че е преписано.

  > За Desktop CPU няма нужда от 6 и нагоре ядра.
  Има много хора дето работят с видео и програми за проектиране, компилират си ядрото ;) и т.н. където повечето ядра помагат. Що всеки мисли, че единствено значение имат игрите?

  За повечето хора освен това скоростта на процесора е най-малкия проблем. На мен ми трябва достатъчно бърз процесор на ниска цена и с ниска консумация на ток.

  Не че имам някаква идея колко е бърз този булдозер спрямо съответния клас интелзки процесори, но досега не съм видял при равна цена на процесора, интела да е по- бърз.

 13. 13 Mr.TECHNO // 12.10.2011 в 17:00

  Е Сашо , бъди готов да видиш :)

 14. 14 Rael // 12.10.2011 в 18:08

  Имаме поредния бисер на фирмен PR. Смесица от неграмотен и нескопосан превод и хвалби, които подвеждат потребителя.

 15. 15 Laptop // 12.10.2011 в 18:25

  @Desktop ти нещо друго освен да тролиш можеш ли, май не? Хайде моля ви се малко по-сериозно и конструктивно.В тази статия няма нищо конкретно техническо като спецификации и тестове, защо почвате веднага да тролите с глупости, сякаш знаете и сте видели всичко – има и други, доста по-пълноценни начини, посредством които да си уплатнявате времето…

 16. 16 :) // 12.10.2011 в 19:03

  Разгеле , нискобюджетната ми машина за рендене иде !
  …на който не му трябват ядра да не си взема… на мен 8 “квадратчета” скачащи насам натам с вирея на макса ще са ми много добре !!!

 17. 17 :P // 12.10.2011 в 20:01

  амдъ винаги са били на второ място и ще си останат там
  за по-малкото пари получаваш и по-малко насреща
  безплатен обяд нема – само маркетингови трикове за дечицата играещи игри по цял ден

 18. 18 or // 12.10.2011 в 20:38

  Laptop “В тази статия няма нищо конкретно техническо като спецификации и тестове, защо почвате веднага да тролите с глупости, сякаш знаете и сте видели всичко”

  Е, тука няма, но на други места има тестове…

 19. 19 :) // 12.10.2011 в 22:27

  :D тук виждам много експертни мнения… като на г-н “:P”
  който най вероятно процесорите ги познава само по лепенката на шасито…

  АМД ВИНАГИ са предлагали по добро съотношение цена/производителност

  провеждал съм тестове на всевъзможни машини , и смело мога да кажа че за мен лично е по добре да купя 2 или 3 машини на който да си рендя 3д архитектурни глупости от колкото да купя един “златен И7” (просто не си струва парите),а за вграденото видео на интел даже не искам да се сещам…

 20. 20 PileofSh@Driver // 12.10.2011 в 23:07

  Не си познал, има Xeon с 8нишки на тази цена 245$ и на подходящо дъно Z68/P67~100$ се клоква до към 3.7Ghz. FX на 4.2Ghz едва се нарежда до 2500К @ 3.4Ghz за реднер. Oпростените ядърца се клокват повече, подобно на netburst с въздушните си Ghz, нека да прави 4.2Ghz, per-clock изостават с производителността.

 21. 21 ss23 // 12.10.2011 в 23:07

  Добре че се отказах да ги чакам тези АМДта преди няколко месеца. Досега винаги съм бил в техния лагер но откакто съм 2500к въобще не се сещам за тях. Не мисля че с булдозера може да конкурират сандитата да не говорим като излезе Е версията им ще им хвърлят още 1 метър пръст отгоре а с иви бридж напролет просто паметник им слагат което бтв не е добре.

 22. 22 :) // 13.10.2011 в 06:26

  PileofSh@Driver , някога налагало ли ти си е е да имаш надеждна машина която да ренди 3 дена без спир ?
  само ще ти подскажа че клокната и надеждна машина в едно изречение в комбинация с евтина са невъзможни…
  Пък да не говорим че 2500к неможе да смачка Phenom-а (релани тестове с едни и същ макс файл) а ти го прати на битка с булдозера ! :D

  Аз съм практичен човек и не робувам на брандове , за мен е важно какво получавам за парите си…

 23. 23 JvR // 13.10.2011 в 07:54

  Дам, разочарованието е голямо, въпреки че не съм захранвал сериозни надежди. За мен FX-8150 е пръчка, въпреки че съм верен почитател на AMD. Просто не виждам смисъл от преход на 1090Т към FX-8150, а това е лошо в моите представи за прогрес на AMD. Резултатите от тестовете са толкова грозни, че сигурно ще изпиша 2600K на хората, които накарах да изчакат “земекопните”.
  Лошо… не, че вечната война на наши срещу ваши е интересна за мен, но конкуренцията трябваше да е по-силна :(

 24. 24 ReeT // 13.10.2011 в 08:14

  и аз като ss23 смених лагера и сега се чувствам като от каменната ера та в космоса хехе. Хора не забравяите че тия сандита са стари вече 10 месеца след 2-3 идат нови

 25. 25 унижението ги разори // 13.10.2011 в 20:12

  triple facepalm

  ^ напишето го в гугъл – снимки и ще разберете как се чувствам сега

 26. 26 Гого // 14.10.2011 в 02:23

  Стига сте мрънкали! На Уиндоус 8, “Замбези” показва прираст с до 20% в зависимост от приложенията, а ОС дори не е официално готова…Просто дизайна и набора инструкции са оптимизирани повече за следващата “Боза”…Но с напредването на времето разбираемостта и с Уиндоус 7 ще нарасне с изчистването кода на драйверите…За хората с ХР – съжалявам братушки, настъпи времето тази иначе толкова подобрена версия на ОС да си отиде с чест…Тази година и е последна излезе ли “8” на пазара, край с поддръжката й на практика

 27. 27 Nako // 16.10.2011 в 21:41

  Гее, тука имало и хора които гледат производителност/цена, в което уравнение не включват игри. Поздрави.

 28. 28 Nako // 16.10.2011 в 21:41

  Имах в предвид post #22

 29. 29 :) // 16.10.2011 в 23:23

  Nako , какво странно има в това ?… немога да си позволя да купя 2-3 i7-ци за това за което ми трябват…

  за парите който струват 2-3 i7-ци човек може да си напрви малък клъстър от АМД машини…

 30. 30 yuu // 17.10.2011 в 02:09

  Към този малък клъстър ще трябва и малка електроцентрала.

  какво пречи да предпочетеш един Xeon 1240 80W, реално се товари на 60 вата при рендер (ако вземеш варианта с вградено видео не ти трябва и външна карта), и това е на дефолтно напрежение, което може още да се смъкне на 45-50 вата, но това е несъществено, важното е че е 3 пъти по-икономичен и 50% по-добър от предложението на амд за рендеринг.

 31. 31 Rael // 17.10.2011 в 04:36

  Още не знаем как се справят тези 6-8 ядра при сървърните шасита, когато се качат върху тях виртуални машини.

 32. 32 :) // 17.10.2011 в 18:18

  yuu , не драматизирай толкова моляте… 100-тина вата не са толкова много… ;)
  за рендер ферма – клъстър не ти трябва никакво видео ;) там трябват ядра дето да смятат… преди време когато копувах атлон 2-ките , те пак си бяха по бавни , но рендеха по бързо от минтел на същата цена…

  просто ми се искаше да видя тест в който тея 8 ядра са на 100% натоварени , и производителноста съпоставена с аналогичните процесори на интел…

  това е молбата ми към екипа на hardwarebg