LG развива IPS технологията, за да наложи нов стандарт за визуална производителност

LG развива IPS технологията, за да наложи нов стандарт за визуална производителност

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 17.10.2011, 4,556 показвания

Прецизни настройки и широк ъгъл на видимост позволяват на потребителите да гледат и споделят изображенията по начина, по който те са създадени

LG Electronics представи новата си серия монитори IPS5, базирана на IPS технология (in-plane switching), която осигурява по-широк ъгъл на видимост и наситеност на цветовете. Серията IPS5 е най-новата версия на серията монитори IPS1 и IPS6, които бяха отличени от „Асоциацията на изданията, занимаващи се с фотография и изображения“ (TIPA).

Дисплеите IPS5 предлагат повече възможности за калибриране на цветовете и осигуряват ясни и наситени багри. Цветовете са много близки до оригиналните, дори и гледани под различни ъгли. Мониторите използват усъвършенствана технология за възпроизвеждане на изображенията и са предназначени за употреба от професионални дизайнери и фотографи.

„Ние работим за подобряването на всеки отделен елемент на нашите монитори, като внедряваме най-модерните технологии, които са налични в момента”, каза Хавис Куон, президент и изпълнителен директор на LG Electronics Home Entertainment Company. „Серията IPS5 е резултатът от нашите усилия. Тези монитори възпроизвеждат изключително точни изображения с реални цветове при широк ъгъл на видимост, като по този начин отговарят на изискванията дори на най-взискателните професионалисти”.

Точност на цветовете

Вместо TN (twisted nematic) панели, IPS5 серията използва панел IPS, като по този начин моделите осигуряват изключително реалистични изображения с по-голяма точност на цветовете. Тази прецизност е подсигурена и с доклад за настройките на цветовете, който се подготвя от експерти на LG и клиентите получават при покупката на мониторите. Това е една от малкото серии монитори от висок клас, които предлагат подобна гаранция на точността на цветовете. С нея клиентите могат да са сигурни, че виждат реалните цветове на изображенията, които обработват.

Еднакви нюанси чрез постоянна цветна температура

IPS5 мониторите поддържат оптимална цветна температура (6,500К[1]), която се измерва в градуси по Келвин и показва оттенъка на източника на светлина. Цветът на светлината е свързан само с температурата на източника на светлината. Колкото по-висока е тя, толкова повече цветът й се променя от червеникав и достига до синкав. Именно с постоянната цветна температура е възможно възпроизвеждането на цветове, много близки до оригиналните. Така че дизайнерите и зрители могат да наблюдават една и съща картина, с еднакви нюанси на цветове, без значение дали изображението се обработва или е отпечатано или проектирано.

Без промяна в цветовете

Благодарение на съчетанието на технологиите IPS и LED, новите IPS5 монитори осигуряват оптимизирано качество на картината, без вариации на цветовете. Те също така предлагат по-широк ъгъл на видимост, като така зрителите могат да се наслаждават на ясна и реалистична картина, независимо в каква позиция са застанали пред екрана.

Функцията Dual Package позволява бързата и лесна конфигурация на втори дисплей. Чрез нея потребителите също могат да разделят картината на основния екран, да свържат втори монитор с един клик и да работят с една лента на задачите (taskbar) и на двата дисплея. Освен това, усъвършенстваната технология Super Energy Saving, която гарантира ниска консумация на електроенергия, превръща IPS5 в решение, което работи с грижа за природата. Сериите IPS5P се отличават с ергономичен дизайн и се предлагат със стойка с регулируема височина, която може да бъде настроена в различни позиции.

От този месец серията IPS5 вече е на европейския пазар, а IPS5P ще бъде налична в Европа през ноември.

Характеристики на серията IPS5:


 

LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 93 000 души в над 120 представителства по целия свят. LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance and Air Conditioning and Energy Solution – с продажби в световен мащаб от 55,8 трилиона корейски вона (48.2 милиарда щатски долара) към края на 2010 г. Компанията е водещ световен производител на плоскоекранни телевизори, аудио-визуална техника, мобилни телефони, климатици и перални машини. LG подписа дългосрочен договор, с който стана Глобален Партньор и Технологичен Партньор на Formula 1™. Като част от това изключително партньорство, LG придоби ексклузивни маркетингови права като официален доставчик на електроника, мобилни телефони и процесори на данни за това глобално спортно събитие. За повече информация: www.lge.bg

 

За LG Electronics Home Entertainment Company

LG Electronics Home Entertainment Company е сред водещите световни производители на плоскоекранни екрани, аудио и видео системи за индивидуална и професионална употреба. Продуктовите линии на LG включват LCD и плазмени телевизори, системи за домашно кино, Blu-ray плеъри, аудио и видео системи, плазмени екрани и др. Еднвоременно с мултифункционалните възможности на устройствата, от компанията се фокусират и върху стилния дизайн на продуктите, както и върху въвеждането на технологични иновации, за да подобрят забавлението и изживяването за потребителите.


[1] Келвинът (К) е единицата за температура в Международната система единици (SI) и е една от седемте основни единици от SI. 0 °C съответстват на 273,15 келвина.


Коментарите са забранени.