QlikTech обяви своята ангажираност към България с по-силно присъствие и повече партньори

QlikTech обяви своята ангажираност към България с по-силно присъствие и повече партньори

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 4.11.2009, 4,475 показвания

QlikView_Logo

QlikTech, най-бързо развиващата се в световен мащаб компания за Бизнес Интелиджънс (BI), обяви днес своята ангажираност към България. Компанията вижда огромен потенциал за своята уникална патентована асоциативна технология на българския BI пазар. QlikTech очаква, че QlikView, като доказал се продукт с бърза интеграция и възвръщаемост на инвестицията, ще насърчи компаниите в България да предпочетат това BI решение от ново поколение, вместо да залагат на традиционните доставчици като SAP Business Objects, Cognos и Oracle Hyperion. Следвайки своя успех наскоро при разширяването на азиатските пазари, с официалното представяне на компанията в Япония, Китай, Хонконг, Тайван и Русия, QlikTech очаква да се позиционира добре и на българския BI пазар чрез своето засилено присъствие.

BI решенията са насочени към компании, за които процесът по вземане на решения е ключов фактор за оптимална работа. За разлика от решенията за корпоративно планиране като ERP (Enterprise Resource Planning) или системите за управление на взаимоотношенията с клиенти като CRM (Customer Relations Management), които са ограничени само до управление на входящите и изходящи процеси, то BI приложенията играят съществена роля в оптимизацията на процеса по вземане на решения. QlikView 9 е предпочитана пред други BI системи, защото успява да осигури повече добавена стойност срещу половината от нормалните разходи, като внедряването може да стане за едва четвърт от времето, необходимо за решенията предлагани от конкуренцията.

Продуктът QlikView идеално подхожда на българския пазар, където икономическата ситуация разкрива нуждата от решения за бизнес анализи с бърза възвращаемост и гъвкавост, за да могат фирмите да осигурят адекватни действия в променящите се бизнес условия. QlikView е решение от нов клас, който дава пълен контрол и свобода на бизнес потребителите да изследват своите данни и да получават отговорите, от които се нуждаят, за да предприемат необходимите действия. QlikView използва патентован “асоциативен анализ”, за да свързва данните от различни източници и използва технологията “in-memory” за бързи анализи и внедрявания.

Rojier_Verhej-Vice_President_QlikTech


“Щастливи сме да стартираме нашата инициатива в България, в която вярваме, че ще направи QlikView важна сила във вашата страна. Традиционните играчи в областта на BI решенията не разполагат с асоциативните възможности на QlikView и бързата възвръщаемост на инвестицията. Затова очакваме да привлечем клиенти, които са останали недоволни от настоящите използвани решения и на които им е омръзнало от неуспешни опити за въвеждане на скъпи BI решения”, каза Роже Верхей, регионален вицепрезидент на компанията. “QlikView вече предлага на компаниите, независимо от тяхната големина, един изцяло нов клас BI софтуер, с който бързо да получават отговор на своите въпроси, да имат нужната гъвкавост при вземане на решения за стратегически промени и да поддържат своето конкурентно предимство на пазара. Наближава края на ерата на античните и трудни за използване BI софтуерни решения”.

Ключът за бързия растеж на QlikTech в световен мащаб е силната партньорска мрежа на компанията, състояща се от над 800 партньора по света. Същият подход ще бъде приложен и в България, където QlikTech ще продължи да засилва своите индиректни канали за продажба, като начин за разпространяване на QlikView.


Етикети: , , , , , , , , ,Коментарите са забранени.