LG представи два нови монитора с акцент върху дизайна и възпроизвеждането на 3D съдържание

LG представи два нови монитора с акцент върху дизайна и възпроизвеждането на 3D съдържание

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 26.10.2011, 4,896 показвания

Новите монитори от висок клас на LG предлагат елегантен дизайн и модерна технология за по-широк ъгъл на гледане и ярки цветове на картината

LG Electronics представи два нови монитора от висок клас. Новите предложения включват ултратънките и предлагащи ясна и наситена картина E91 и D237IPS. LG E91 е с дебелина от 7,2 мм, а гърбът на монитора е изработен от акрил, което го направи по-привлекателен за любителите на дизайна и изискания стил. D237IPS използва водещата поляризираща 3D технология (FPR) на LG в съчетание с IPS панел, което позволява възпроизвеждането на по-чисти и ярки 3D изображения.

„Тези монитори не са предназначени само за работа и сърфиране в интернет. Те са проектирани, за да заемат централно място във всеки хол, кабинет или спалня“, каза Хавис Куон, президент и изпълнителен директор на LG Electronics Home Entertainment Company. “Мониторите E91 и D237IPS комбинират елегантен дизайн и единствени по рода си технологии. По този начин те изглеждат добре във всяка стая, но могат да предложат и отлично качество на картината“.

Иновативен дизайн и брилянтна технология

Благодарение на ултратънкия си дизайн (7,2 мм) Е91 заема минимално пространство, а в същото време добавя цвят и стил към обзавеждането на всеки дом. Рамката на монитора е дебела едва 4,35 мм, което я прави почти незабележима и така екранът изглежда по-просторен. Стойката на E91 има специални панти, които позволяват лесното завъртане и накланяне на монитора. По този начин потребителите могат винаги да настроят оптималния за тях ъгъл на дисплея и да си създадат удобство при гледане на филми или работа на компютъра.

LG E91 възпроизвежда изображения и видео в оптималната за всяко дигитално съдържание SUPER + резолюция (1920 x 1080). SUPER + резолюцията намалява влошаването на разделителната способност при извършването на ъпгрейди на формата на съдържанието. В същото време тя изчиства замъгляванията, които се получават в периферията на картината и най-вече в ъглите, и добавя яркост към бледите цветове. Мониторът предлага много изчистена и ярка картина, което се постига чрез динамичния коефициент на контраста от повече от 10 000 000:1. Освен всичко друго, E91 е и енергийно ефективен.

По-реалистична 3D картина с по-широк ъгъл на гледане

LG D237IPS използва поляризиращата 3D технология (FPR), чрез която мониторът предлага по-удобно и достъпно 3D забавление. Той има сертификат за 3D картина без трептене от европейските агенции за проверка на качеството TÜV и Intertek. Мониторът също възпроизвежда картина с по-малко преплитане на образите. Това прави цялостното усещане по-приятно и предотвратява възможността за получаване на главоболие, което може да се получи при традиционните 3D монитори. Яркостта на модела е 100 нита при изобразяване на 3D съдържание, повече от два пъти по-голяма спрямо конкурентните 3D дисплеи. Така D237IPS предлага по-чиста 3D картина и намалява умората на очите при по-продължително гледане. Като допълнение леките 3D очила, които нямат електрически части и батерии, правят 3D забавлението още по-удобно.

Благодарение на IPS панела 3D мониторът не позволява никакви промени в нюансите на цветовете когато се смени ъгълът на гледане, така че картината е винаги на фокус и с оптимална яркост. D237IPS е с допълнително увеличен ъгъл на видимост, така че потребителите могат да се наслаждават на 3D съдържание от различни позиции пред монитора. Освен това моделът има функция за конвертиране на съдържание от 2D в 3D формат, което гарантира, че зрителите никога няма да страдат от липса на 3D съдържание.

Характеристики на моделите:


LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 93 000 души в над 120 представителства по целия свят. LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance and Air Conditioning and Energy Solution – с продажби в световен мащаб от 55,8 трилиона корейски вона (48.2 милиарда щатски долара) към края на 2010 г. Компанията е водещ световен производител на плоскоекранни телевизори, аудио-визуална техника, мобилни телефони, климатици и перални машини. LG подписа дългосрочен договор, с който стана Глобален Партньор и Технологичен Партньор на Formula 1™. Като част от това изключително партньорство, LG придоби ексклузивни маркетингови права като официален доставчик на електроника, мобилни телефони и процесори на данни за това глобално спортно събитие. За повече информация: www.lge.bg

 

За LG Electronics Home Entertainment Company

LG Electronics Home Entertainment Company е сред водещите световни производители на плоскоекранни екрани, аудио и видео системи за индивидуална и професионална употреба. Продуктовите линии на LG включват LCD и плазмени телевизори, системи за домашно кино, Blu-ray плеъри, аудио и видео системи, плазмени екрани и др. Едновременно с многофункционалните възможности на устройствата, от компанията се фокусират и върху стилния дизайн на продуктите, както и върху въвеждането на технологични иновации, за да подобрят забавлението и изживяването за потребителите.


Етикети: , , , , , , , , ,3 коментара

  1. 1 extreminator // 26.10.2011 в 14:45

    Умирам да видя при Вас тест на D237IPS и неговото 3D, защото ми е крайно интересно, дали наистина липсва ghosting-а и как се отразява на образа намаляването на половина на вертикалната резолюция в 3D режим. При телевизорите им второто не прави особено впечатление, защото телевизора се гледа от доста по-голяма дистанция, но ми е интересно какъв е резултатът в 3D игра, примерно.

  2. 2 Ghost // 27.10.2011 в 10:26

    Колко да струва едно такова удоволствие за краен потребител ?

  3. 3 UPGRADE // 28.10.2011 в 12:16

    И аз желая да разбера как би се представил D237IPS.