D-Link представи нов HD маршрутизатор за медия стрийминг

D-Link представи нов HD маршрутизатор за медия стрийминг

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 26.10.2011, 4,954 показвания

Новият безжичен рутер DIR-657 работи отлично с мултимедийни файлове и осигурява безпроблемно поточно видео в HD формат, непрекъсваеми VoIP разговори и игри със стабилна връзка

D-Link, водещ доставчик на мрежови и комуникационни решения, разшири портфолиото си от безжични продукти за цифровия дом. Новият DIR-657 медия рутер е първият от фамилия решения, разработени специално за стрийминг на HD видео и безкомпромисна връзка за приложения, изискващи сериозен мрежови капацитет. Маршрутизаторът работи под бързия 802.11n стандарт и поддържа скорости на безжичен трансфер от 300-Mbps, като в същото време гарантира и високоскоростна кабелна връзка за локалната мрежа посредством 4 Gigabit порта. DIR-657 осигурява стрийминг на музика, видео и HD медия едновременно към множество устройства. Тази възможност защитава ефективно инвестицията на потребители, ползващи мрежата за чувствителни към връзката приложения – игри онлайн, гледане на поточно видео с HD качество в реално време, регулярни VoIP разговори и конференции.

В допълнение е наличен и слот за интегрирана SD карта, която позволява достъп до снимки и музика директно от домашната мрежа. Рутерът комбинира и функционалността на USB порт и принт сървър в едно устройство. Благодарение на SharePort Plus технологията потребителите имат достъп до всяко едно устройство с USB интерфейс в мрежата.

Поради своя стилен дизайн със скрити в кутията антени, новото предложение на D-Link е истинско цифрово бижу за любителите на високите технологии в дома, както и за малки бизнеси, изискващи максимум капацитет от безжичната си мрежа.

Високоскоростен мултимедия рутер с приоритизация

Този модел на D-Link поддържа оптимални скорости на трансфер от порядъка на 300-Mbps по последния IEEE 802.11n стандарт. В същото време специален енджин по качество на услугите (или т.нар. QoS-Engine 2) осигурява оптимално управление на капацитета на връзката. Това позволява чувствителни към трафика приложения и файлове като видео стрийминг и гласови IP  пакети да бъдат разпознавани в реално време и автоматично приоритизирани. Резултатът от тази комбинация за потребителя е онлайн игри без досадно прекъсване и забавяне на връзката, безпроблемно гледане на видео и филми в реално време през Интернет, както и VoIP разговори с отлично качество.

Лесно споделяне на информация и интегриран слот за SD карта

Споделянето на данни е ключовото предимство на DIR-657: външни носители като външен твърд диск или флаш устройства с USB интерфейс могат да бъдат свързани лесно и бързо. Всички потребители в мрежата получават достъп до споделените файлове като снимки, музика и документи с помощта на SharePort Plus технологията. В допълнение устройството предлага възможност за централизирана защита на данните като всеки USB флаш диск може да бъде конфигуриран като мрежови масив.

Новият HD медия рутер  поддържа многозадачна работа. Принтерите или скенерите, добавени чрез USB порта към мрежата, остават достъпни за всички потребители.  Вградения слот за SD карти позволява допълнително споделяне на мултимедийни файлове – например, потребителят може просто да включи SD картата на своята камера в рутера и заедно с цялото си семейство да разгледа снимките от ваканцията на екрана на телевизора.

Интегрираният и DLNA-сертифициран медия сървър позволява едновременната работа и отлична комуникация между отделните устройства.

Сигурността преди всичко: активна защитна стена

Конфигурацията на безжичния рутер се пренася лесно чрез USB флаш диск с натискането на един бутон и с помощта на функцията Wi-PnP и натискането на WPS бутона. Инсталацията на безжичната мрежа ще се извърши автоматично след стартиране на съответния файл върху PC или MAC. Криптирането на безжичната връзка е също толкова лесно и интуитивно.

DIR-657 предлага допълнителна сигурност благодарение на вградената активна защитна стена – Firewall SPI (Stateful Packet Inspection). Филтърната технология осигурява непрекъснато наблюдение на обменяните пакети от данни и защита от атаки като DoS, например.

В допълнение на това потребителите получават инсталирана и готова за експлоатация услугата Family Shield, която позволява динамичен контрол над съдържанието в Интернет на базата на т.нар. черни списъци. Така те могат да контролират ефективно съдържанието, което децата им ползват онлайн, както и да блокират автоматично подозрителни сайтове.

Сърфиране с отговорност за околната среда

Новият HD медия рутер на D-Link интегрира популярната енергоспестяваща технология D-Link Green без това да се отразява на производителността на устройството. Благодарение на нея маршрутизаторът може да се изключва, когато безжичната мрежа не се използва, както и в момент на работа да превежда конкретни, неизползани портове в режим на готовност.

Наличност и цена

DIR-657 ще е наличен от ноември в България на препоръчителна крайна цена от 239 лв с ДДС.

DIR-657 HD Media Router – основни характеристики

 • Съвместимост с безжичните стандарти  IEEE 802.11n и 802.11g
 • Автоматична QoS приоритизация на чувствителни видео и аудио трансфери
 • 1 x USB 2.0 порт и SharePort™ Plus технология за споделено използване  на USB устройства (външни твърди дискове, принтери, флаш памети) и  3G свързаност
 • Integrated DLNA-certified media server
  • SD слот
  • 4 Gigabit LAN порт с 10/100/1000 Mbps интерфейс и един Gigabit Internet/WAN порт
  • Функции по сигурността като Wi-Fi Protected Setup (WPS) бутон, активна защитна стена, списъци с блокирани сайтове и определяне на достъп до съдържание
  • Поддържа UPnP, LLTD и DDNS
  • IPv6 съвместимост
  • Интегрира технологията D-Link Green

Повече за DLink

D-Link е водещ доставчик в света на мрежова инфраструктура, предоставяйки иновативни, висококачествени и интуитивен продукти както за бизнеса, така и за крайните потребители. Вече повече от 25 години, D-Link създава и разработва утвърдени мрежови и безжични продукти, както и решения за съхранение, сигурност и IP системи за видеонаблюдение. D-Link представя пълна гама от мрежови решения за организации и потребители чрез своята глобалната мрежа от партньори и доставчици на услуги. Компанията разбира значимостта на сигурния достъп, ефективната защита и споделяне на данни и цифрово съдържание и е пионер в създаването и развитето на IP базирани технологии, решения за цифровия дом и бизнес приложения.

За повече информация посетете www.dlink.bg


Етикети: , , , , , ,Коментарите са забранени.