Ревю на CM Storm Sirus 5.1 слушалки

Ревю на CM Storm Sirus 5.1 слушалки

В раздел: Ревюта, Ревюта, статии и ръководства от на 27.10.2011, 15,253 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3Напоследък като че ли многоканалните слушалки не са особено голям акцент за повечето производители на компютърна периферия, или поне не и истински многоканални, а не стерео слушалки със симулация на многоканален режим на работа. Истинските многоканални слушалки трудно могат да бъдат заменени със такива, които само симулират многоканалното звучене през два високоговорителя, дори и това да става с помощта на мощен и скъп звуков процесор. Затова и с голям интерес подходихме към това да тестваме едно истинско многоканалнo съраунд решение, каквото е Cooler Master Storm Sirus 5.1. Става дума за продукт, който е насочен предимно към геймъри и аудиофили според производителя, а дали наистина Sirus 5.1 слушалките са подходящи за такъв тип потребители тепърва предстои да разберем. CM Storm Sirus 5.1 слушалките ни бяха любезно предоставени за тест от фирма Most Computers, която ги предлага с крайноклиентска цена от порядъка на около 240 лева с включено ДДС. Тоест имаме цена като за продукт от висок клас, но дали и възможностите и представянето на слушалките на Cooler Master отговарят напълно на изискванията за такъв продукт…Основните акценти за този модел слушалки, на които наблягат от Cooler Master са:
– Истински 5.1 съраунд звук постигнат с използването на високоговорители за отделните канали, а не със софтуерна емулация на многоканален звук през стерео високоговорители.
– Отделен физически контролер за бързо и лесно управление на звука, както генерално, така и на отделните канали.
– Наличие на два комплекта сменяеми наушници за по-голямо удобство или по-добро изолиране на външните дразнещи звуци.
– Интегриран микрофон, с възможност за включване и изключване и светодиодна индикация за моментното му състояние.
– Два отделни позлатени USB конектора за по-голяма съвместимост и по-добър и силен звук.Така изглежда стандартната окомплектовка на слушалките Sirus 5.1. Обърнете внимание, че в комплекта не са включени драйвери/софтуер на електронен носител, те могат да бъдат изтеглени от официалния сайт на продукта. Друга важна особеност в окомплектовката е наличието на два варианта за свързване – директен към звуковата карта или посредством допълнителния USB контролер, който съдържа в себе си 6-канален звуков чип. По този начин се осигурява максимална гъвкавост и съвместимост за използване на слушалките в различни конфигурации, например при наличието на по-висок клас звукова платка в компютъра не е необходимо да разчитате на звуковия чип в контролера на слушалките (дело на C-Media)…Обърнете внимание на допълнителния контролер (CM Storm Tactical Mixing Console), който разполага с два отделни USB конектора. Като цяло не е задължително да включите и двата, ако вашия компютър може да осигури достатъчно захранване, ако той е с по-старо дъно например може да се наложи да използвате и двата конектора. Както вече стана дума в този контролер има вграден звуков процесор – 7.1-канален чип на C-Media, като самите слушалки са 5.1-канални, но разполагат и с режим на софтуерна емулация на 7.1. Този контролер позволява бързо и лесно управление на общата сила на звука, както и на силата на отделните канали, а също така и възможност за бързо и лесnо изключване на звука и микрофона при нужда и последващото им активиране. Налице е и LED подсветка в червено, която осигурява визуална обратна връзка за моментното състояние и настройки.Всички страници от статията:

 1. CM Storm Sirus 5.1 слушалките
 2. Поглед към слушалките отблизо
 3. Впечатления от представянето им


Страница от ревюто: 1 2 3
Етикети: , , , , , , , ,5 коментара

 1. 1 stn // 27.10.2011 в 10:01

  Благодаря за ревюто! Бихте ли казали според вас дали тези слушалки са по-добри или не от Siberia V2 на Steelseries?

  Знам, че всичко е много индивидуално/субективно и този модел предлага други екстри, но все пак, коя везна натежава?

  Благодаря!

 2. 2 Антон Белев (Bloody) // 27.10.2011 в 11:36

  В някои отношения Siberia V2 са по-добри, в други – не. Например баса при сибериата определено е на по-добро ниво, отколкото при Sirus. Siberia V2 са стерео слушалките идват с по един по-голям високоговорител, докато при 5.1 модела на CM все пак заради ограниченото място се налага използването на няколко по-малки говорителя… а това не е без значение по отношение на качеството на възпроизверждания звук. Все пак не трябва да се пренебрегва факта че ценовия диапазон и характеристиките на двата модела не се припокриват, в резултат на което те реално не са преки конкуренти.

 3. 3 JvR // 28.10.2011 в 15:40

  Интерeсното е, че Sirus са с по-ниска честотна граница (по спецификации) и не особено голяма разлика в диаметъра на говорителя. Вероятно, само при многоканален звук с отделен LFE канал се стига до по-добър бас.

  Ревюто е интересно – винаги съм се чудел за този тип слушалки, дали си струват, като се има в предвид, че звуковата ми карта изкарва 5/7.1 само през оптика, а да я игнорирам с външни варианти, които са значително по-евтини, е грехота. Сигурно са адски полезни за хора, които не искат да трупат безброй ОТ из помещението, а са зарибени по гейминга с многоканален звук :)

 4. 4 Alex // 29.10.2011 в 13:16

  Приятели, за сумата от 240лв. бихте могли да си купите съвсем прилични HiFi професионални DJ слушалки от доказани марки като TECHNICS, PIONEER, SENNHEISER, чийто саунд е в пъти по качествен. Вярно не поддържат 5.1, но пък за целта (5.1, 7.1 и др.) си има музикални системи, чиято цена също се доближава до опоменатата по горе за модела “Sirius” :)
  Поздрави :)

 5. 5 JvR // 29.10.2011 в 13:53

  @Alex, нали се сещаш, че хората, които търсят качествен звук… не купуват нищо “геймърско”:)