Ревю на CM Storm Sirus 5.1 слушалки

Ревю на CM Storm Sirus 5.1 слушалки

В раздел: Ревюта, Ревюта, статии и ръководства от на 27.10.2011, 15,836 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3

Ето как изглеждат и самите слушалки. Имайте предвид, че не можете да ги свържете директно към стерео източник на звук, тъй като техния директен конектор е малко по-особен и е предвиден за свързване на адаптер. Естествено свързвайки адаптера с 3.5-милиметровите жакове ще можете да използвате слушалките и като съвсем стандартни такива за стерео звук при нужда, но това до голяма степен обезсмисля осигуряваните от тях възможности. От лявата страна на слушалките е разположен микрофона, който може да се прибира нагоре и да се сваля напред при нужда – няма опция за неговото откачане от корпуса на слушалките ако например решите че не ви е необходим.
Сваляйки единият наушник от слушалките виждаме, че са предвидени по 4 отделни отвора във всяка от страните на слушалките, така че логично отдолу би следвало да има по 4 отделни високоговорителя. Това предположение разбира се се потвърждава след отварянето на корпуса на слушалките, вътре се намират четирите отделни високоговорителя и платка с няколко SMD светодиода, които се грижат за червената подсветка на страничното лого на слушалките. Тоест на разположение имате цели 8 отделни високоговорителя, по 4 от всяка страна, които се грижат за пресъздаването на реален обемен 5.1-канален звук.Всички страници от статията:

 1. CM Storm Sirus 5.1 слушалките
 2. Поглед към слушалките отблизо
 3. Впечатления от представянето им


Страница от ревюто: 1 2 3
Етикети: , , , , , , , ,5 коментара

 1. 1 stn // 27.10.2011 в 10:01

  Благодаря за ревюто! Бихте ли казали според вас дали тези слушалки са по-добри или не от Siberia V2 на Steelseries?

  Знам, че всичко е много индивидуално/субективно и този модел предлага други екстри, но все пак, коя везна натежава?

  Благодаря!

 2. 2 Антон Белев (Bloody) // 27.10.2011 в 11:36

  В някои отношения Siberia V2 са по-добри, в други – не. Например баса при сибериата определено е на по-добро ниво, отколкото при Sirus. Siberia V2 са стерео слушалките идват с по един по-голям високоговорител, докато при 5.1 модела на CM все пак заради ограниченото място се налага използването на няколко по-малки говорителя… а това не е без значение по отношение на качеството на възпроизверждания звук. Все пак не трябва да се пренебрегва факта че ценовия диапазон и характеристиките на двата модела не се припокриват, в резултат на което те реално не са преки конкуренти.

 3. 3 JvR // 28.10.2011 в 15:40

  Интерeсното е, че Sirus са с по-ниска честотна граница (по спецификации) и не особено голяма разлика в диаметъра на говорителя. Вероятно, само при многоканален звук с отделен LFE канал се стига до по-добър бас.

  Ревюто е интересно – винаги съм се чудел за този тип слушалки, дали си струват, като се има в предвид, че звуковата ми карта изкарва 5/7.1 само през оптика, а да я игнорирам с външни варианти, които са значително по-евтини, е грехота. Сигурно са адски полезни за хора, които не искат да трупат безброй ОТ из помещението, а са зарибени по гейминга с многоканален звук :)

 4. 4 Alex // 29.10.2011 в 13:16

  Приятели, за сумата от 240лв. бихте могли да си купите съвсем прилични HiFi професионални DJ слушалки от доказани марки като TECHNICS, PIONEER, SENNHEISER, чийто саунд е в пъти по качествен. Вярно не поддържат 5.1, но пък за целта (5.1, 7.1 и др.) си има музикални системи, чиято цена също се доближава до опоменатата по горе за модела “Sirius” :)
  Поздрави :)

 5. 5 JvR // 29.10.2011 в 13:53

  @Alex, нали се сещаш, че хората, които търсят качествен звук… не купуват нищо “геймърско”:)