Стипендия от EUR 20 000 за магистратура “Сервизно инженерство” по програма “Еразмус Мундус”

Стипендия от EUR 20 000 за магистратура “Сервизно инженерство” по програма “Еразмус Мундус”

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 10.11.2011, 4,089 показвания

 

 


Официалният представител на холандския държавен университет Tilburg University за България, агенция „Скай Лайнс”, обявява началото на кампания за подаване на документи за европейска стипендия по програма „Еразмус Мундус”. Тази инициатива ще предостави възможност на двама български кандидат студенти да получат пълно финансиране в размер на EUR 20 000 за двугодишен курс на обучение в магистърска програма „International Master in Service Engineering”. Стипендията покрива не само учебната такса, но и разходите за настаняване и издръжка. Квотата за кандидат сервизни инженери от България е от петима, като освен двете места за пълни стипендианти, програмата предвижда още три свободни места.

Стипендиите са насочени към специалисти по информационни технологии и компютри, които имат отлични технически умения за програмиране, изучавали са компютърни науки или са работили в сферата на информационните технологии минимум 2 години. Магистърската програма Еразмус Мундус „International Master in Service Engineering” се фокусира върху високия ръст на сектора на услугите, който според експерти ще представлява следващата голяма революция в световната икономика. Докато обслужващия сектор се разширява и мощни цифрови комуникационни мрежи като Интернет еволюират, компаниите се трансформират от регионални в глобални предприятия. Бързо развиващата се дисциплина „Service Engineering” е свързана с растежа на икономиката и глобалната нужда от иновации в сферата на услугите, за да може да отговори на належащата нужда от научни изследвания и образовани кадри в тази област.

Магистратурата е съвместно разработена от консорциум от три европейски университета: холандския Tilburg University, оглавяващ класациите за икономически, правни и бинес дисциплини (№1 в Холандия за Право; №1 в Холандия за Икономика и №3 в Европа за изследвания в бизнеса), немския University of Stuttgart, който има световна репутация в науките за мобилни и информационни технологии и University of Crete – един от водещите гръцки университети за научни изследвания. Програмата насърчава мобилността във висшето образование чрез сътрудничеството на тези три институции и предвижда обучение на студентите по един семестър във всеки от трите университета. Първият семестър учащите ще прекарат в Щутгарт, втория в Крит, третия семестър е в Тилбург, а през четвъртия се подготвя дипломна работа и се кара стаж по избор в една от трите държави.

Сред компаниите сътрудници на програмата се нареждат водещи глобални имена като: IBM, Software AG, ForthNet, Accenture и PriceWaterhouseCoopers. „International Master in Service Engineering” се предоставя в тясно сътрудничество с някои от най-добрите институти за научни изследвания в света: Калифорнийския университет в Бъркли (САЩ), University of New South Wales (Австралия) и Tsinghua University (Китай). Висококвалифицирания преподавателски колектив има отлични връзки с индустрията и предоставя добри перспективи за професионална реализация на новото поколение от сервизни инженери след тяхното дипломиране.

Магистърската програма по Сервизно инженерство е съвсем нова. За първи път тя стартира с 16 студенти през август 2010г. Записаните са 100% международни курсисти от Германия, Индия, Китай, Казахстан, Индонезия, Бразилия, Русия, Украйна, Беларус, Перу и др.

Изискванията за прием за академичната 2012/2013г. включват диплома за бакалавърска степен от една от следните специалности: Мениджмънт/Икономика/Бизнес Администрация/Компютърни науки/Информационни системи. От кандидатите се изисква да предоставят също CV, мотивационно писмо, две препоръки, сертификат за владеене на английски език IELTS (6.5); TOEFL (iBT 90) или Cambridge Proficiency и да са положили изпит GMAT (с минимален резултат 600) или GRE (над 75% на математическия раздел). Крайният срок за подаване на документи е 31 януари 2012г. в офиса на агенция „Скай Лайнс”.

Подробна информация за кампанията ще бъде предоставена от представител на Tilburg University в рамките на серия от информационни срещи, както следва:
СОФИЯ – 21 ноември, в Американския университет, Студентски град, от 18:30 часа
ПЛОВДИВ – 22 ноември, в х-л „Санкт Петербург”, от 18:30 часа
ВАРНА – 23 ноември, в х-л „Голдън Тюлип”, от 18:30 часа

За програмата “Еразмус Мундус”

Програма Еразмус Мундус е програма за сътрудничество и мобилност в областта на висшето образование. Тя цели да повиши качеството на европейското висше образование и да насърчи междукултурното разбирателство чрез сътрудничество с трети страни. Програмата има за цел да засили европейското сътрудничество и международните връзки във висшето образование чрез подкрепата на висококачествени магистърски програми, чрез предоставянето на възможност на студенти и учени да следват следдипломни квалификации в европейски университети, както и чрез насърчаване мобилността на европейски студенти и учени да се обучават в трети страни.


Етикети: , , , ,2 коментара

  1. 1 Simeon // 14.11.2011 в 11:50

    Преди два дни бях в офиса на Скай лайнс и ми говореха точно за това. Много добра възможност за студентите. Жалко че за толкова малко хора се отпускат стипендии, но да се надявме на повече такива организации.

  2. 2 Sky Lines // 23.11.2011 в 13:21

    Отпада изискването за GMAT и GRE за програмата Еразмус Мундус “Service Engineering” в Tilburg University, само ако подадете своите документи до 31/1/2012 и приложите резултати от TOEFL или IELTS.