Новите AMD Opteron™ сървърни процесори предлагат максимална производителност, мащабируемост и ефективност

Новите AMD Opteron™ сървърни процесори предлагат максимална производителност, мащабируемост и ефективност

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 18.11.2011, 3,440 показвания

AMD обяви пускането на пазара на своите процесори от сериите AMD Opteron™ 6200 и 4200 (досега с кодови имена “Interlagos” и “Valencia”). Новите сървърни чипове на компанията са проектирани, за да предложат:

 • По-добра производителност за бизнеса (до 84 %)
 • Повишена мащабируемост за виртуализация с до 73 % по-голяма пропускателна способност за повече виртуални машини върху сървърите и обработка на увеличаващите се натоварвания
 • По-ефективна икономика в Облака с половината енергия на ядро , изисквайки 2/3 по-малко площ за инсталиране и до 2/3 по-ниска цена на платформа.

“Нашата индустрия е на нов критичен момент: виртуализацията предложи ново ниво на надеждна консолидация и бизнесите сега се обръщат към облака за още по-висока гъвкавост и ефективност. Ние проектирахме новия AMD Opteron процесор точно за този момент,” каза Пол Страсекър, корпоративен вицепрезидент и управител на Commercial Business, AMD.  “Най-очакваният нов продукт и архитектура за сървъри е вече тук. Водещите OEM производители сега предлагат на клиентите с облачни, корпоративни и HPC системи пълен комплект решения на базата на най-пълния портфейл от сървърни процесори в индустрията, новото семейство AMD Opteron, които ще предложат баланс от производителност, мащабируемост и ефективност.”

AMD също така обяви разширението на воята пътна карта за 2012 г. на своята нова платформа от серията AMD Opteron 3000. Тя е насочена към пазарите на най-плътни, с ниско потребление на енергия 1P системи за уеб-хостинг, уеб-услуги и микросървъри. Първият процесор ще бъде 4-8 ядрения CPU с кодово име “Zurich”, очакван на пазара през първата половина на 2012 г.. “Zurich” е базиран на архитектурата “Bulldozer” и използва новия Socket AM3+. Серията AMD Opteron 3000 е насочена към хостинг доставчиците, които изискват отделни сървъри за своите клиенти. Доставчиците на облачни и хостинг услуги специално ще оценят спестяването на разходи, свързано с по-ниската цена на инфраструктурата, при това с инсталиране на продукт от сървърна класа със съответните характеристики за надеждност и сигурност, и сертификация за сървърни операционни системи.

ИТ клиенти от всякакъв мащаб може днес да се възползват от новите сървъри с предимствата на новата “Bulldozer” архитектура на AMD. Системи от Acer, Cray, Dell, HP, IBM и много други партньори в каналите за дистрибуция ще бъдат на пазара в близките дни и седмици.

AMD също въвежда сървърни процесори „за вграждане”, проектирани за висок клас решения като сторидж системи за данни, телекомуникационни и мрежови инфраструктури. Тези модели са планирани да съответстват на необходимостта от продължителен живот на продуктите в „embedded” сегмента.

Основни факти, производителност и технически подробности

 • 89 % по-висока производителност от повечето популярни сървърни процесори на конкуренцията на същата цена
 • Много пълен процесорен портфейл от 4 до 16 ядра
 • Най-висока енергийна ефективност в пакет съвместим с предишните поколения платформи – до 4.375W на ядро
 • От 24 до 84 % по-добра производителност за основни облачни, виртуализационни и HPC товари
 • Най-висок 2P сървърен TPCC резултат
 • Най-ниска цена на виртуална машина (VM)
 • До 4 канала за паметта с модули памет до 1600 MHz
 • Единственият процесор, който поддържа ултра ниско напрежение от 1.25v на паметта
 • Поддръжка на до 12 DIMMs на CPU за до 384GB памет на CPU
 • До четири x16 HyperTransport™ (HT3) връзки за до 6.4GT/s на връзка

Пълни подробности за производителността може да се намерят на www.amd.com/opteronperformance или в източниците по-долу.

Допълнителна информация

За AMD

AMD (NYSE: AMD) е иноватор в дизайна на полупроводникови продукти, който води следващата ера на живи дигитални изживявания със своите AMD Fusion ускорени процесори (APUs), вградени в широка гама компютърни устройства. Сървърните продукти на компанията са фокусирани върху водещи за индустрията облачни и виртуализационни изчислителни среди. Графичните и изчислителните технологии на AMD са в основата на различни устройства от игрови конзоли и РС до суперкомпютри. За допълнителна информация, посетете http://www.amd.com


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,Коментарите са забранени.